Valborg

idag är det valborg!:)

i skolan så var jag med utflykt med min klass i boovallen. vi spelade lite fotboll och så var ganska najs. sen nu är det valborg!!!! fett najs ganska taggad!!!!!!!!!!!! wooooooooo:D

sen så kryssade bajen mot gais som helt klart är ok. medan villvarasomosslaget och gårdarna förlora med 3-0 vardera!


pallar inte skriva mer!!!!!!!!!!!

The Raz*

Dagens planer

Aa då har man gjort dagens måndagsplaner inte så nyttugt men roligt och gott iaf det mesta..

1.Matteläxa
2.laga mat
3.gå till konsum
4.köp kakor i konsum
5.gå hem från konsum
6.titta på film med min tv stevie och mitt xbox wonder samt med min hårddisk (tyvärr namnlöss). äta koakor medans jag tittar.
7.slagga massor, titta tv
8.Sovaaaaaaaaaaaaa

The Raz*

Spriten klar!

Då så har man äntligen fixat en massa sprit till torsdagen det blev två absolut vodka 750 ML och sen 10 stark cider. allt detta ska 4 st personer dela det på.... är ganska nöjd och taggad!

Sen så finnst det nu bilder ute på bildbloggen från Bajen-GBG

Här nedan kommer en bild från uppladdningen....



The Raz*

Inför Sv cupen (Klarar bajen av lag från nedre divisioner?)

Idag lördag så är det faktiskt en ny match för bajen men denna gång i Svenska cupen. Matchen är borta mot Åtvidaberg och börjar klockan 15:00.

Jag tänker inte göra värsta Inför artikeln som jag brukar men jag ska iaf skriva att Bajen borde nu släppa loss sin bänk för att titta vilka andra spelare som håller. En glädjande nyhet är att Rami är tillbax i truppen och jag skulle ställa upp på något sånt här sätt. Och jag vet att några av dessa spelare inte ens är med i truppen.

Rami
M Ollson---Monday---Törnis----Malke

Bojassen
Maic---Caete----Haris

Freddy--Christer G

Med den truppen tony G har tagit ut så skulle jag ställa upp på följande viss:
Rami
David---Josè--Armas---Monday

Mikkel
Maic----------Gaete-----------Haris

Freddy---Natan

Denna trupp är fan förjävlig! asså shit Det är Sv cupen som typ ingen bryr sig om och det är AS möte igen på onsdag och han tar samma trupp som han tar för ett Tungt AS möte.. VAKNA TONY vi ligger en plats över kvalplats! och han satsar på allt på ett mitten lag i supperettan i sv cupens första omgång. Man vill ju villa alla Bra spelare till Gais på onsdag Bajen kommer ju köra sin 3:e match på mindre än en vecka och dom satsar allt i en sv cup? shit tony tänk om och gör RÄTT!

The Raz*

Argument för att Tony ska bort

Jag ska sätta upp lite argument varför jag har fått nog på Tony och han ska iväg.

*Tony kan inte utveckla talanger på rätt sätt. under sina tre år i bajen har han bara kunna utveckla en supertalang (Charlie Davies) trots att det funnits många fina och bra talanger. Castro var sjukt bra samt erkan och Simon helg många fler finns att säga.

*Tony har inget öga för vad som är bra eller dåligt. Han har köpt en rad spelare som inte presterat ett skit  visst kan man göra en dålig vävning sådär men han har ju inte gjort mer än en ända bra vävning Emil Johansson).

*För ung han är inte erfaren och vet inte vad han ska göra.Han gillar även bara en sorts människa han kan verkligen inte jobba med en person som är lite annorlunda från han pga detta så har vi tappat/inte kunnat köpa flera bra spelare . Han kan bara använda fina fraser och analysera matcher men ser vi en förbättring?

*Använder spelmaterialet på fel sätt han försöker spela som chelsea med dagens trupp och den kan inte klara av det. fyra innermittfältare på mittfältet och ingen direktlänk från mittfältet till anfallet. Han använder spelarna på helt fel sätt. Om vi tittar på hur andra tränare i AS som jobbar med sämre trupp än våran så gör dom mkt bättre. ett exempel för ett sådant lag är BP. BP har inte en så bra trupp men tränaren gör så att bp spelarna får ut sitt bästa av sig. använder rätt formation och taktik anpassat för laget. och även så spelar BP en mkt mer attraktiv fotboll än Hammarby. Och det vill Tony ha en attraktiv fotboll men han spelar än alldeles för fel taktik/Formation för den trupp vi har idag. andra lag som är högre än oss fast med sämre eller lika trupp är: Örebro, Gais, Gefle, Halmstad, Häcken och Trelleborg.

Men vilken sorts tränare ska vi ha?

Visst så har inte Bajens styrelse varit den bästa och köpt rätt spelarmaterial men ändå så har bajen en trupp för en placering från 10-5. Men vilken typ av tränare ska vi ha då? jo självklart så ska vi ha en lugn och rutinerad tränare som kan fotboll och ställer sin taktik efter materialet och kan utveckla talangerna på rätt sätt. någon typ som Anders Lindroth eller Crants.

The Raz*

Nyttig förlust...

HÄr kommer en kort rapport från Bajen-Gbg. Man såg tydligt vad som skulle fixas och ordnas. Bajen har inte matrialer för två defensiva mittfältar och det har vi sätt tydligt i alla matcher förutom djurgården. men djurgården är ju kassa. Charlie måste ha sina bollar på marken och inte i luftrumet. Bajen kan inte spela med 4 innermifältare på mittfältet man får inte bredd i spelet. INGEN kreatör finns överhuvedtaget på mitten. det finns mkt mer saker man kan säga efter dessa fem omgånger men jag kommer tag det mer i nästa inlägg. trotsallt nu vet man säkert vad som behövs.

titta på bildern/filmerna från matchen på Bildbloggen.

The Raz*

Inför Bajen-GBG (Kommer Bajen gå som tåget nu?)

Förord
Hammarby tar emot Göteborg den 23/4 (nu på torsdag) på Söderstadion. En fråga vi alla ställer: Kommer Bajen gå som tåget nu efter åretsförsta vinst? Svaret får ni imorgon klockan 22:00. Hammarby har mött ett dåligt och sargat Djurgården här i veckan. Dif förlåra med 6-0 borta mot GBG. Hur kommer bajen klara sig mot Göteborg? är Hammarby ett bottenlag, mittengäng eller en av dom topp4? allt detta kommer ni få svar på vid klockan 22:00 imorgon torsdag.

Matchen
Jag hoppas på ett offensivt bajen som vill mycket. Hammarby måste kämpa för att tag tre poäng. IFK är ett av Sveriges bästa lag och kommer helt klart vara med i guldfajten nu i höstas. Göteborg har sammlat in sex poäng på fyra matcher. Heif-GBG 1-0, GBG-Dif 6-0, Häcken-GBG 4-1 och GBG-ÖIS 3-0. Göteborg borde ha fått en pinne mot Heif men med den tragiska dommarkåren sverige har så kommer det inte som en överaskning. Göteborg har annars varit ett mkt ojämnlag som inte hör till hoss Göteborg. Vi får hoppas att Gbg får en dålig dag på Söderstadion.  Jag hoppas på samma kompakta försvars taktik som bajen hade mot gården eftersom gården kom nästan aldrig förbi eller till avslut. Anfallstaktiken kan oxå gärna  vara samma. Rami missar tyvär oxå denna match. Och bajen får absolut inte göra några misstag för ett lag som Gbg kommer lätt tag vara på det.

Jag tror och hoppas på denna startelva:
---------------Poppe---------------

David---monday--Igor----Emil

Castro--Mikkel---Lolo---Söderström

------Natan----Charlie------------------

Bajen behöver verkligen snaba och tekniska spelare så dom kan ställa om snabbt som dom gjorde mot Gården. Men ändå behövs denna deffensiva del för att hjälpa Blåvitts tunga offensiv dom har ju trotsallt gjort 10 mål på 4 matcher.


Läktarmatchen

Bajen kommer ha ett tifo som är ganska snyggt tror jag för bajen har investerat lite drygt 4000 i det. Om bajen ligger under är det bara att sjunga högre för då behöver laget sin nr 12 som mest. Om Gbgs klack hörs som jag inte hoppas måste man Höja sin röst otroligt. Bajen tar hem iaf denna match helt säkert.

Se upp för:

Tobias hysen har gjort 4 mål på lika många matcher och denna spelare ska man absolut se upp för. Wernblom är oxå en spelare som ger ytor till hysen och är otroligt elak så anfalssparet är jävligt giftigt och man får hoppas man inte ger några ytor till dessa spelare. Även danske målvakten ska man se upp för han är otroligt stabil och han har inte släppt in ett ända mål mot Bajen sen han kom till Allsvenskan.

Blåvitt ska se upp för:
*Super Emil!! (Emil Johansson) har som vänsterback gjort 2 mål och en assist på fyra matcher och han skulle inte vara lika bra som vår goda vän Fredrik Söderstöm som tar det defensiva näe emil är uppe och lekar med andra lagetsbackar.

*Poppe kommer nog göra sin sista bajenmatch på ett tag då rami med 99% sanolighet kommer tillbax till helgens svenska cup möte mot åtvidaberg. Han vill väll inte förlåra sin plats så han kommer nog göra allt för att inte tappa sin plats.

*Charlie Davies har gjort två mål på 4 matcher han oxå och om han skapar ytor för natan och springer som vinden kommer han göra något mål mot  Gbg oxå

Tipps:
Hammarby--Göteborg 3-2 (1-1)
Charlie 6            Hysen 14 
Charlie 74          Hysen 49
SuperEmil 82   

The Raz*

ÅRETS FÖRSTA VINST!

Årets första vinst
Hammarby tog sin första vinst mot storkonkurrenten Djurgården. dom vann matchen med 3-1(1-1)  och målskyttarna var Emil, Davies och Söderström, egentligen så gjorde oxå Natan Paulse mål. Hammarby inledde första halvlek uselt och redan efter 12 minuter kunde Djurgården göra mål på en  hörna. Hammarby ryckte dock upp sig och inte bara spelarna utan även bajens klack sjöng högre. Efter drygt 20 minuters spel. Natan Paulse gjorde bajens kvittering i den 21 minuten då han gjorde en otrolig fin lobbnick. Bollen var inne hela 30 cm och hela råsunda kunde se att den var inne utom det kassa domarteamet. Kvitteringen kom och denna gång så blev den uppskriven i målregistret. Det var ju klart SUPER EMIL (Emil Johansson) som frälste alla bajare i den 30:e minuten. Hammarbys offensiv börja verkligen fungera och bajen tog över matchen mer och mer efter målet. Halvleken Slutade 1-1

alla förutsättningar var klart att bajen skulle tag hemma detta derby denna kväll. Det blev hackigt och Hammarby försökte sätta in lednings målet. och jag börja tro att denna match kanske slutar 1-1 men precis då så slog vår egna Kelgris (Charlie Davies) till i den 66:e minuten. och bajen tog över matchen Djurgården var aldrig nära att kvittera bajen uttnytjade det på en kontring då Simon Helg gjorde ett perfekt inlägg till Söderström som bara kunde nicka in bollen i den 80:e minuten och segern var VÅR!

Bra försvarsspel

Djurgården hade aldrig något giftig möjlighet efter målet eller innan det beror självklart på det grymma försvarsspelet. Försvaret kämpa tillsammans och det gjorde att ingen gårdare lyckades göra ett spelmål. Oremo och dom andra horungarna kunde inte göra något. inte ens ett skott utanför straff området lyckades dom göra. Detta försvar behövs även mot GBG så kämpa tillsammans bajen!

Bajen VS GBG  nu på torsdag
Hammarby möter GBG hemma nu på torsdag i söderstadion och jag hoppas att du är där!

Har lagt in bilder och filmer från Bajen-gården på Bildbloggen.



En film från bajen-gården mer hittar du på bildbloggen

The Raz*

Inför Hammarby-djurgården (Våra färger rensas inte ens med klorin det är skillnad på en bajare och ett djurgårdssvin)

Inför Hammarby-djurgården (Våra färger rensas inte ens med klorin det är skillnad på en bajare och ett djurgårdssvin) hehe lägde in det som titel eftersom det är så sant^^.

Förord

Det tråkiga med detta derby idag är att det är inte lika stort som det var för 2 år sen. Hammarby-Djurgården har varigt det största derbyt i Stockholm ända tills 2007 då aik-djurgården tog över...Lite tråkigt förstås eftersom varför klassas aik som ett derby, det är klart det är ett derby men inget riktigt derby som Hammarby-Djurgården. Aik tycker nog lika om båda lagen med gårdarna bryr sig inte så mkt om Hammarby nuförtiden och Hammarby bryr sig inte heller.  Det kommer säkert ändras snart. där är ganska konstigt att gårdarna inte hatar oss eftersom vi vann sammanlagt med 5-0 förra året vi håna dom och reta dom men inget? varför? drygt 15.000 biljetter var sålda li fredags vid lunch. vad kan man hoppas på för publik siffra? jo kanske lite drygt från 20.000 till 25 k. även jag hatar mer gnaget än dif men det är bara för att vi har vunnit 3 av våra 4 matcher mot djurgården så jaja. Tro mig snart vänder vinden och Hammarby-Djurgården blir detsamma som för 2 år sen. Varför? Jo för att Bajen och djurgården är dom ända två lag som kommer från Stockholm stad i allsvenskan. Derbyt imorgon så är det klart att bajen vinner läktarmatchen. matchen på planen kommer nog vara mest en kämpar insats. det jag hoppas på är att bajen och djurgården får många varningar och att alla som är på stadion vissar en hett derbykänsla som det var för två år sen.

Matchen
matchen kommer vara en helt ända kämpar insats. bajen kommer väll stå för liret för dom har haft mer spel än djurgården även om dif har 4 poäng och bajen 1. Om bajen för spelet och inte klantar till sig i försvaret kommer det här gå vägen. Domaren som dömer är en hyfsad domare han gjorde det otroligt bra i oktober som var senast bajen-djurgården möttes. För bajens del så gäller det verkligen att inte slå bort passningarna inte slarva och framförallt föra spelet. tag med löpningar. och på läktaren gäller det att sjunga trots motgång Nr 12 ska alltid sjunga 90+.

Jag tror på denna startelva:
Poppe

David--traore--armas---emil

Maic---mikkel---lolo---söderström

Castro
Charlie

Jag hoppas på denna:
Poppe

Josè----monday---armas----emil

------------------lolo---------------------

Maic-----------castro------------helg

-----------Freddy----charlie----------

Med den starelva jag har så blir det en otroligt offensivt och det är så det ska vara. jag har valt mkt tekniska och snabba spelare för ett snabbt och rappt bajenspel.

Läktarmatchen

Läktarmatchen är lättast att tippa, Den är så solklar. Bajenfans är bäst i motgång och gårdare sämst i motgång. och motgång är ngt båda lagen har. hammarby kommer göra denna match till en fest och hoppas att gårdarna kan sjunga och vissa läktarkulturen i denna matchen för jag vet att dom kan. dom har en ganska bra derbypublik. Hammarby har ett tifo för 20.000. gårdarnas vet jag inte så mkt om. publikensiffran kommer väll landa någonstans runt 23.000.
På gatan så är bajen starkast.

Se upp för:
Vi ska verkligen se upp för sjölund och milic dom är giftiga och vi får verkligen inte ge dom någon plats att göra något konstruktivt. Dembo är bra men kan göra tabbar så man ska tag vara på det. djurgårdens anfallare ska man inte ge ngt utrymme för dom är välldigt tekniska.

Gårdarna ska se upp för:
Castro Tello! Castro är otroligt bra med sin fysik, teknik med ett otroligt skott. denna snubbe vill mkt och jag hoppas att målen kommer i derbyt. Castro är väldigt elegant spelare. han är även en otroligt bra passningspelare. Han kanske kan jobba lite mer på sin snabbhet. Igor Armas moldaven som är stenhård och är kung i luftrummet. Emil johansson som har gjort en assist och ett mål på tre matcher. vänsterbacken är otroligt het och han är inte att leka med. Poppen var en hjälte i förlusten mot heif nu när shabban är tillbacka så kommer poppen att kämpa extra hårt och tro mig det kommer märkas i derbyt!

Tipps:

Hammarby-Djurgården 2-2
12 Castro       4 Sjölund
74 Charlie      56 Oremo


Filmen är suddig men ganska najs. OBS MÅSTE MAN HA HÖG VOLLYM FÖR ATT HÖRA!

The Raz*

UPPLADDNINGEN!

lagt in några filmer som man ska  titta på inför derbyt!















Grooooovaste......


Jakten på nummer 12!


Från bajengruppen...

pp till bevis, är vi världens bästa publik eller är Du bara en bluff? Fy fan va bra. Seriöst, det kan inte bli bättre än så här. En sketen poäng på tre matcher. Inga spektakulära nyförvärv som förstör och ingen enig mediakår som tippar oss i topp. Däremot en massa gnällspikar som beklagar sig över vårt kära Bajen. Det är nämligen fel på allt: styrelsen, spelarna och en pissig tränare som inte bevisat ett skit. Släng in lite gammal skåpmat som taskig ekonomin, så-dumma-mot-oss- media, pissdomare med mera så har ni Bajens silly season och säsongsstart i ett nötskal.

 För er som inte fattat någonting kan jag bara säga en sak: det är precis så här det ska vara. Det här är Bajen, inte Real Madrid. Det här är på riktigt: Vår Livsstil, Andras Hobby. Det får aldrig bli för lätt, vi får aldrig någonsin hamna i en sits där det plötsligt finns en massa superstjärnor, supergenerösa sponsorer, superproffsiga organisationer och Mourinho på bänken. Glöm det, det enda det leder till är lathet. Vi är Bajen, här finns inget utrymme för lathet.

Nu är det istället upp till bevis. Vi supportrar lever för festen på läktarna. Fotboll handlar om oss, det är vi som är superstjärnorna, det är vår show och det är vi som måste göra grovjobbet. ”Don’t ask what your club can do for you, but what you can do for your club.” President Kennedy yttrade dessa ord efter att ha stått på vår härligt gråa och kalla betong på Söderstadion. Det är våra grabbar där ute på planen och det är vårt jobb att stötta dem på ett sätt som får alla andra att skämmas med tårar i ögonen. Söderstadion är vår arbetsplats och vi älskar att gå till jobbet. Vi älskar att gå till jobbet så mycket så att vi betalar gärna för det.

Enligt en massa förståsigpåare så är 2009 ett mellanår för oss, ett förlorat år. Sicket skitsnack. Det finns ingen mellanmjölk i Bajenland. Istället har vi den bästa chansen på många, många år att bevisa oss för oss själva och omvärlden. Är vi världens bästa publik eller inte? Du bestämmer, är du en medgångssupporter, eller inte? Hammarbys hemsida har cirka 33 000 unika besökare i veckan, så jag vet att du läser det här. Och om du kommer på första derbyt på måndag, om du tar med dig en polare eller två, om alla sjunger i 95 minuter i Hammarbys namn, så kommer vi att kunna visa vår sanna natur. Visa omvärlden det vi redan vet. Det är vi som är Hammarby. Och alla andra vill vara som vi.

/Frank

The Raz*

HK-Matkultur

Dom senaste två timmarna har jag tagigt min tid till att skriva min Hemkunskappsuppgift. jag är iaf ganska nöjd med den så jag lägger upp den här på bloggen. hihi men mina mellanslag och när mna kopierar det in här så syns inte fördelningarna över texten utan allt blir bara en ända hög. men jag har gjort 4 fördelningar lite snabbt så det inte ska vara så svårt att läsa om ni pallar.

HK – Matkultur Jag har gjort min intervju om Bolivia min pappas hemland. Vi träffades i mitt rum och jag börja ställa frågor och notera i min dator. Nationalrätter Bolivia är stor och har många olika landskap och städer. Varje landskap har sina egna speciella rätter. Om man bara ska tag en rätt sådär så äts det framförallt mycket soppa överallt. Om man ska tag en speciell rätt som äts mycket i Bolivia från alla håll och kanter så är det Plato paceña (rätten från La Paz). Plato paceña innehåller En biff med stekt ost tillbehören är stora potatisar tillsammans med en majskolv. I övrigt så äter man också mkt Majskolv och då har dem lagt till en rätt som heter majspudding. Man laggar upp majspuddingen såhär: kokar upp malenmajs och tar lövet från majsplantan och omsluter malnamajset i den. Snabbt och enkelt.

En vanlig måltid i Bolivia ser ut såhär: man börjar med en soppa med bröd. Därefter så äter man friterad kyckling med ris. Ett glas papaya juice dricker man till. En liten festligare måltid brukar vara en grillfest där dom grillar allt möjligt, Från fisk, grönsaker till en maffig Köttbit. Tillbehör Man äter oftast Majs, pasta, ris, potatis och Quinoa. Quinoa är en ört som folket inka ofta odlat den i flera tussen år och på senare tid har den kommit tillbaka.. örten odlas bara från Bolivia. På 90-talet talet kom den även till Sverige och resten av Europa. I Bolivia äter man oftast två tillbehör på samma gång tillexempel Potatis och ris eller ris och pasta. Skillnader Bordskicket är jätte viktigt ifrån skillnad från Sverige. Visst är det viktigt i Sverige men inte så viktigt som det är i Bolivia. Om man inte äter upp allt på talriken eller tar för lite klassad det som oförskämt. Juice och läsk dricker man oftast till maten. sen dricker man tropiska frukter som dom färdigpressar. Men till maten är det inte kallt som det är till frukosten utan den ska vara varm till maten. Mjöl dricker man ganska lite och man dricker den aldrig till maten. Det som skiljer sig från svenska köket till svenska är att i Bolivia äter man mycket soppor. Mest äter man sopporna till lunch. Såser är högst ovanligt i det bolivianska köket. I sig är maten inte stark men sen finns det starka örter och såser som är starka som här. Det finns en speciell sås som heter llajua. Såsen är röd och innehåller tomat chilipeppar, salt och kryddor från Landet. I Bolivia finns det också mycket mer sorters potatisar och majs. Det finns hela 25 stycken potatis sorter som används dagligen. De mest användbara sorterna är. Den vanliga potatisen som ni alla känner till och äter dagligen. Sen finns också sötpotatis, avlångpotatis (oaka), prickig potatis som heter pappalisa Och chullo. Chullo är en potatis som dom har urvattnat och fryser den. Man kokar upp den några dagar senare när man ska äta den.

På ”fastfood” fronten så finns det i princip samma mat som man äter i Sverige. Skillnaden är väll att det inte äts lika mkt hamburgare och pizza. Kebab förekommer inte alls. Istället äter man friterad kyckling i Bolivia. Det finns många såna ställen. Det finns ingen McDonald’s i Bolivia men det finns Burger King. Det finns 15 olika Burger King över hela landet. Folk som lever i landsorterna och indianer äter inte dessa måltider på grund av att i landsorterna finns det inte. Och indianerna vill inte äta den typen av mat. Det är mkt skillnad från indian och städer. Eftersom storstäderna är mkt påverkad från Europa och USA. Indianerna äter mest gammeldags mat som inka åt för flera tussen år sen. Maten ha däremot inte ändrats så mkt från 60-talet till nutid. Några få förändringar har skett på storstäderna för dom påverkas av USA och Europa. Dem fattiga bönderna i landskapet vet inget om dom nya förändringarna. I Landet finns det fortfarande inte kylskåp så bönderna måste jobba på det gamla goda sättet. Däremot äter alla den traditionella pirogen (Salteña) pirogen innehåller ägg, potatis, ärter och en sorts fyllning som innehåller lite vätska. Det innehåller även antingen kyckling eller köttfärs. Ibland kan dom också innehålla oliver. Även om Salteña inte låter vara så goda. Man ska inte luras av det för Salteñas är sjukt goda. Man måste också ha lite talang för att äta dom så inte vätskan rinner ut i händerna.

Det som skiljer sig på vad man äter i Bolivia och i Sverige är att det finns många unika fiskar som lever i Titicacasjön. Mängder av olika tropiska frukter äter man i Bolivia från skillnad i Sverige där man äter några. I Bolivia äter man fortfarande inälvor som man slutade med i för ett tag sen i Sverige. Tappia Storstäds indianer lägger ett skynke på marken i ett torg och lägger dukar med massa rätter som man äter med handen. Det kallas tappia. Alla får äta därifrån till och med främmande och utlänningar. Presidenten gjorde en riktig stor tappia på stora torget i La Paz när han valdes till president.

The Raz*

Festen som kom av sig...

Iaf så pallar jag inte skriva om matchen eller någonting om klacken eller så.... är fett trött på bajen och doms dryga spel.
Iaf så har ju ganska coola bilder från matchen. Och så vill jag säga bara att det var den groovaste Inför Festen med alla bajare som var sjukt kul... jag sen till matchen iaf andra halvlek så kan vi väll säga att. Festen kom av sig..

Om ni vill titta på bilderna och filmerna gå då in på...

http://www.freewebs.com/bildbloggen/

The Raz*

Bildbloggen!

Idag har jag beslutat att jag vill lägga upp mina foton från matcherna på en hemsida. jag har lagt in några bilder från 08 matcher. exakt så är det alla fyra derbyn plus hemmapremiär och hemma avslutning. dom flesta bilderna jag kommer lägg upp är från klacken men någon kan vara från sittplats. just nu har jag lagt upp Elfsborg-Hammarby från igår så det är första albumet jag har från 2009. även videos kommer jag lägga upp där. när jag tar in  en ny film eller ett nytt album så säger jag till här först på bloggen.

Adressen är:    http://www.freewebs.com/bildbloggen/

Allsvenskan är igång!

Igår så var jag på min första bortamatch och denna match var Ellos borta en match som kommer minnas för publiken.
Hammarby spelade ganska bra första men andra tappade dom rejält men hela matchen ut var dom otroligt bra defensivt. dom kunde helt enkelt inte göra mål, det krävdes domarens hjälp med det. Jag kan bara säga äntligen! allsvenskan är igång!

Flyr för sina liv (tror dom)
resan börja vid gulmars klockan 6 med bajenfans. efter ungefär 1, 5 timmar så stannar vi någonstans i ingenstans för paus i 10 min där alla kissar och skit. sen så drar vi vidare och 3 timmar senare stannar vi vid macdonalds i Jönköping. och först kommer den första bussen väll som typ var en lugn buss eller något men sen när vi andra kommer med party bussarna blir det groovt med sång och sen när alla bb bussar kommer blir det kaos. en liten Jönköping familj sitter och äter och så när vi kommer in börjar alla och sjunga och familjens mamma blir jätt upprörd skakar på huvedet och säger ngt till sina barn dom flyr direkt från Jönköpings donken. Jävligt stort öss på donken och för 40 minuter så livar vi upp den tråkiga staden Jönköping.

Bajen intar Sveriges tråkigaste stad.. Borås
när bussarna kommer in till Borås så livas staden upp i några timmar och kanske kan gå upp några rankningar. Sveriges tråkigaste stad är den verkligen helt dörr på stadens centrum klockan 13 på en lördag. några gamlingar syns bara till. När man går runt i staden och väntar på matchstart så syns bara bajare till inte en ända ellosare eller någon Borås bo syns till. man hör från alla håll och kantar att bajen har tagit över stan. mer om min och några andras röjning är information ni inte kan få.

Klackfajten
Klack fajten kunde vart svårare för innan match start trummade bajens klack igång och det var bara bajens klack som hördes från tvn sa en polare till mig. tifot från bajen var oxå ganska snyggt. Bajen vann klack fajten utan konkurrens. aa faktiskt det kändes som inte ens ellos vill tag upp matchen. dom ville sjunga lite i 10 min men ändå dom första minutrarna sjöng bajen starkast och högst. Det kändes nästan som hemmaplan tyckte flera bajenspelare att det kändes  som.

Matchen

Hammarby ställde upp med följande lag:
poppen
david--traore--igor--emil

maic--mikkel--lolo--söderström

Castro
Charlie

Elfsborg tog kommandot i från minut ett och var nog det bättre laget hela matchen ut. efter 5 minuter var det riktigt nära 1-0 till ellos men bajen höll undan. istället då i den 15 minuten så får Emil till en KANON från 34 meters avstånd. detta mål kommer säkert bli årets mål 0-1 till bajen var ett faktum. i första halvleken höll bajen tillbaka och spelade ganska bra faktiskt fick några chanser.

Elfsborg behövde domarens hjälp

I andra halvleken så var ellos det bättre lagen utan tvekan dom anfallde men bajen hållde tätt. efter drygt 48 minuter så blev det straff som inte var straff efter jag sätt på repriserna. 1-1 ellos hade kvitterat genom strafen som solna tataren satte. två minuter senare blir det en straff som inte borde blivit en straff igen men denna gång gjorde inte dommaren fel utan linjedomaren. poppen lurade Solna tataren och det stog fortfarande 1-1. Bajen höll tilbaka och defensivt i andra halvleken var dom otroligt bra alla slet för bajen. och utan dessa domarfel så kunde bajen gått hem med vinst. men det var riktigt rätt vist resultat ändå för bajens håll och vi borde vara nöjda med resultatet.

Extra plus
dom spelarna jag vill lyfta fram är hela backlinjen som gjorde ett suveränt spel och höll tät bakåt. och sen hela laget gjorde en jätte bra insats men om jag måste tag ut några så kan jag säga att dessa spelare ska få extra plus idag.
Traore räddade 2 skott på mållinjen och gjorde en stabil insats. David som gjorde en otroligt bra match och höll tätt på sin kant. Igor armas för sina grymt bra luftspel och sen hur han tog bollen från ellos anfallare gång på gång. sen emil såklart för målet. sen var Castro en riktigt bra insats, killen kan inte tappa bollen! som sagt hela laget var bra och med en bättre domare kunde vi fått med oss hem 3 poäng. men som sagt jätte bra match av grabbarna.

på söndag är det hemmepremiär mot Gävle och är jävligt taggad!

KROSSA GÄVLE!

The Raz*

Inför Elfsborg-Hammarby 4/4

Nu ska jag skriva inför artikeln om Ellos Away. Det kommer bli sjukt mycket röj!!!!!!!

Iaf så hoppas jag på ett passningsrakt och roligt bajen. inget jävla fegtlag nu iaf inte i andra halvleken. jag hoppas att försvaret spellar tätt och anfallna sätter sina chanser det lär inte bli många chanser mot Elfsborg. Och sen Skjut mycket man vet aldrig när man får en dröm träff.
Jah hoppas att på vänsterkanten så spelar söderström och Emil en bra kombination eftersom Emil lär offensiv och snabb och då när han tar sina löpningar måste det finnas en liten defensiv spelare som söderström att ta tillbaks. Sen om man ska spela med Maic tkr jag vi ska börja med David som högerback men om vi börjar med haris så är det josé som spelar. eftersom mot Sveriges tyngsta lag på papper tar man inte värsta offensiva laget. men jag hoppas att josé och maic startar för dom hade ett jätte fint spel tillsammans mot Öis i genrepet. sen hoppas jag inte på några onödiga långbollar. vi har ju ett riktigt passnings skickligt mittfält använd det då.

Jag hoppas på denna elva mot  Elfsborg:
Poppen
José--igor--monday--emil

Maic---mikkel---lolo---Söderström

Castro
Charlie

Men tror denna startar:
Peppen
David--Igor--traore---emil

Haris--mikkel--lolo--söderström

Castro
Charlie

Jag hoppas på en välspelad match oxå och jag tror ellos kommer gå för fullt i början och om Hammarby är försiktiga och håller tätt så kan Elfsborg börja bli irriterande efter 20 min och då börjar bajen anfalla. sen hoppas jag alla ger 100% i läktaren och även om vi ligger under så är det bara och sjunga ända tills bajen målar.

Tips: Elfsborg-Hammarby 1-2
Izishaki 23         15 Armas
                              64 Castro

Vi ses i Borås!!!!!

The Raz*

Inför Alssvenskan 2009 (Slut tabellen)

Alo sista tippningen och sista inför Allsvenskan 2009 rubrik. jah det är äntligen här allsvenskan börjar på lördag (Imorgon) Allsvenskan 2009 klockan 16:00. fem månaders väntan är över Allsvenskan är runt hörnet!

Sluttabellen är min sista tippning i inför allsvenskan rubrik....

1.Hammarbys IF
Kommentar:
Jah det luktar 2001 hela vägen det vill säga... Tunn trupp billiga vävningar dåliga spelare och riktigt dåligt tippade av stor tidningarna. det är helt klart deja vu.. Stor vävningar blev det inge men ändå så fanns det rykten om kennedy, touma och runström. det är ändå omöjligt att tippa bajen eftersom dom kan sluta varsomhelst från 1-13 plats. Men men så tror jag att Bajen kommer vinna eftersom doms nya taktik rakare spel... och framförallt otroligt många 1-0 vinster tror jag på.

2.IFK Göteborg
Kommentar:
Göteborg starka och kompletta stor trupp med ingen överdrivet dålig och ingen riktig stjärna.Göteborg kommer stå emot dom flesta och komma 2:a som kanske laget som förtjänade mer att vinna om man tittar över säsongen i slutet av november. Guldkandidat

3.AIK
Kommentar:
Aik kommer komma på denna plats för att det är ett hyfsat bra gäng. inget överdrivet dåligt lag men dom kommer tag tredjeplatsen tillslut. guldkandidat

4.IF Elfsborg
Kommentar:
Jah här kommer guldfavoriterna på en fjärde plats. Allsvenskans bästa trupp med en av Sveriges bästa tränare. guldfavoriterna kommer göra ett bra jobb men kommer inte klara hela vägen efter den tunga hösten dom får.
guldkandidat.
 
5.Kalmar FF:
Kommentar:
fjolårets vinnare har fått många stora spelarförlustar som svider. Men ändå så har dom lyckats täppa spelarförlusterna med hyfsade spelare som kanske kan göra ngt. Daniel mendes passar in perfekt i Kalmars spelidé och kommer säkert stänka dit 15-20 baljor. men dom tunga förlusterna räcker nog ändå inte till guld. Dock guldkandidat.

6.Helsingborgs IF
Kommentar:
Bra trupp och svår att vinna över men tyvärr går allt till henke och för dålig tränare. ett bra lag och har givetvis guldchans som dom andra lagen har men tror inte detta kommer räcka. guldkandidat.

7.Malmö FF:
Kommentar:
En till guldkandidat men detta lag räcker nog inte heller till. varför? jo för att dom saknar ett redigt mittfält samt att dras mycket av skador. Detta lag kommer dock ha ett utmärkt vår som dom två senaste åren. men en förskräcklig höst.
guldkandidat.

8.Örebros SK
Kommentar:
Kommer ha en otroligt jämn säsong ut. ett klassiskt mitten lag och tyvärr så är inte detta lag guld material. alltså ingen guldkandidat.

9.Djurgårdens IF
Kommentar:
Jag tror detta lag kommer ha en mycket spännande säsong dels för utbytte av både tränare och spelsystem. kommer nog få en riktigt hit och dit säsong men landar på nionde plats tillslut. dock så är dom en guldkandidat.

10:Halmstads BK
Kommentar:
Detta lag kommer vara i mitten träsket hela säsongen. dock finns kanske en ljus förhoppning till ett topp lag till sommar eftersom det har förekommit att stora utlands proffs vill hem till sitt lag. En riktigt liten Guldkandidat.

11.Trelleborgs FF
Kommentar:
Ett lag som kan få slåss om sin överlevnad men inte så troligt. dom kommer få en ganska fin vår men efter sommarn så är nog Rasmus bengtsson såld och då kommer dom tappa till en 11:e plats. Ingen guldkandidat

12.Gais
Kommentar:
Inget groovt lag och inget skärskilt lag kommer tappa otroligt mycke om Wandersson åker iväg när fönstret öppnar. Ingen riktigt lika bra ersättare kommer hittas och laget tappar. tror dock inte att lagen kommer vara rädda för att inte säkra kontraktet. Ingen Guldkandidat.

13.Örgryte IS
Kommentar:
laget med kanske allsvenskans bästa anfallspar. santos måste komma igång under våren ganska snabbt för att få en högre placering. Dock så är mittfältet och backlinjen allt för dålig till ett topplag. Ingen Guldkandidat.

14.Brommapojkarna
Kommentar:
Mycket intressant gäng med många ra spelare framförallt Guterstam och Pablo.  Ett mycket giftigt anfallsspel har dom. dock inte lika bra backlinje. Laget kommer någ klar kvalet. är någ lite för orutinerade för högre placering.

15.Gefle IF
Kommentar:
Ett lag som gång på gång överträffat förväntningarna och slagit experterna på näsan. men tyvärr inte denna gång.
Supperettan nästa för Gefle.

16.Häcken
Kommentar:
Nykomlingarna kommer inte säga så mycket för än dom är tillbax i supperettan. laget är för tunt och har bara en bra spelare (paulinho). och om han får en bra vår kommer säkert konkurenterna slåss om denna spelare. kan dock bli för dyr men då lämmnar han i vintern.

The Raz*

Inför Alssvenskan 2009 (5 Matcher du måste se)

Alo eftersom jag är bajare så kommer jag bara tippa dom 5 bästa matcherna som jag tkr och jag tkr att dom 5 kommer vara med bajen så det blir lite knepigt. alltså så tippar jag dom 5 bästa matcherna från mitt perspektiv.

1.Elfsborg-Hammarby 4/4 (obs! Prämier)
Kommentar:
Invasion Borås, Stormning Borås, Operation Borås. det här är några av namnen århundradets tyngsta bortamatch kommer kallas. aja du får kalla det vad du vill men än sak är säker det kommer bli galet mycket hammarbyare där och en invasion kommer det bli utan tvekan. jag har hört från vissa håll att det kommer bli 3000 Bajare från ett annat 5000. vi får se men denna match är inte bara för Hammarbyfans och elfsborgfans utan även för alla som älskar läktarkulturen. denna match går inte bara inte att missa. och man får inte glömma att det är en stormatch mellan två stora lag.

2.Hammarby-Djurgården 20/4 (Obs!  årets första Derby)
Kommentar:
Hammarbys tifo grupp kommer lägga ner otroligt mycket tid och pengar på detta tifo. Hammarby kommer lägga ner över 20.000 kr på detta tifo mot djurgården och lite av pengarna oxå mot gbg hemma den 23/4. Derbydags åretsförsta derby det kommer bli proppfult om hammarby gör det bra inledningsviss och djurgårdarna vill någ ha en revanch på sina 2 försluster föra året. sen så måste Tifo gruppen ha mkt mer pengar så skänk till dom!

3.Hammarby-Göteborg 23/4 (Obs! Stormatch)
Kommentar:
Det är inget derby men det är en stormatch. Tifo ska det bli och Tifo gruppen har lagt ner otroligt mycket pengar på denna match för ett dunderbart tifo. ett proppat sös vet vi redan att det kommer bli.

4.Hammarby-Aik  25/10 (Obs! Sista Derbyt!)
Kommentar:
Derbyt mot aik har på senare tid blivit ett större derby än mot djurågrden. Denna match kan bli en grymt bra match om dessa två lag är i toppstriden eller iaf ett lag. Annars kommer det bara vara ett vanligt derby...Fast inget derby är vanligt.

5.Aik-Hammarby 28/5 (Obs Derby!)
Det andre derbyt för vår del men även den sista matchen på över en månad. efter detta derby kommer vi vänta i över 90 dagar på nästa derby. Kan bli en publikhög match eftersom om båda lagen får en fin vår säsong kommer det bli en publikmatch. och sen så är det ju oxå sista matchen på över en månad så jag tror det kommer bli runt 30.000.

The Raz*

Inför Alssvenskan 2009 (Sveriges Bästa arenor)

1.Söderstadion + Hjärtat,Känslan och stämningen.
2.olympia- Ganska snygg Minus: dålig publik
3.Malmö stadion--Fin och fräsch Minus: Inga minnen än
4.Borås arena--Fin och fräsch minus: tråkig, dålig publik
5.Råsunda- fin stämning men hjärtlös
6.Stadion-- Klassisk och cool. Minus: Dåliga platser och dålig stämning
7.gammla Ullevi-- Förnyad minus: Dålig stämning
8.Berhn arena--Fin men dålig stämning
--------------------------------------------------------------------
För dåliga arenor:
9.fredrikskans
10.Örjansvall
11.strömvallen
12.vångavallen
13.grimsta
14.Rambergsvallen

Inför Alssvenskan 2009


tippningen kan börja
Ja jag ska skriva lite nu om vem som har snyggaste klubbmärket i fotboll och snyggaste färgkombinationer på matchtröjor. Hammarby har lätt det snyggaste klubbmärket en en grön-vit flaga in ringat av en fin guldkrans inte för lite och inte för detaljerad helt perfekt finna färdkombinationer är det oxå Aik:s klubbmärke är helt okej men dom har tagit klubbmärket från Stockholm ik och sen har dom lagt till lite detaljer men det är för detaljerat så det blir för mycket och för fult annars är gult och svart ganska snyggt. Djurgårdens behöver jag inte ens tala om hur fult det är ganska finna färger men för ljusa färger och en tre kant som är en aning rund och så stor det D.I.F är riktigt lätt fantasilöst och fult tillsammans med Trelleborg är de fullaste klubbmärken. GBG,Sundsvall och Ljungskile är helt okej klubbmärken Malmö,Gefle,Kalmar och Gais är mellan fula.Medans Elfsborg,Örebro,Halmstad och Helsingborg är fula. Medans Norrköping Och djurgården,Trelleborg är skit fula. Hammarby vinner kampen om det Snyggaste Klubbmärket Aik kommer två. Här är Hela Listan:

Lag Betyg Betygskala:
1.Hammarby 4,8
2.Aik 3,9
3.Göteborg 2,7
4.Ljunskile 2,7
5.Sundsvall 2,5
6.Kalmar 2,4 
7.Gefle 2,1
8.Gais 2,1
9.Malmö 2,0 
10.Elfsborg 2,0
11.Örebro 1,9 1
2.Halmstad 1,5
13.Helsingborg 1
14.Norköping 1,2
15.Djurgården 0,9
16.Trelleborg 0,7 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Matchställen då Hammarbys grön vita vinner här oxå dom snyggaste färg kombinationerna är grön-vit-svart men tyvär finns det inget lag som har det här i Allsvenskan Gais har Grönt-svart men har det helt fel dom har det många-randigt men dom borde ha en svart tröja Där det är ett grönt bälte och gröna byxer men det har dom inte... Djurgårdens hemma och borta är ganska snygga, Aik:s är Snygga men mörka. Malmös,Gefles,Sundsvall, trelleborg,Elfsborg,Norköping och Halmstad är Fula. Djurgårdens, Ljungskile, Helsingborg, Kalmar, Göteborg och Örebros är Helt okej.
Här är hela Listan:
Lag Betyg

1.Hammarby 4,2
2.Aik 3,9
3.Gais 3,9
 4.Djurgården 3,5
5.Kalmar 3,4
6.Ljungskile 3,4
7.Göteborg 3,1
8.Helsingborg 3,1
9.Örebro 2,7
10.Elfsborg 2,6
11.Sundsvall 2,5
12.Halmstad 2,4
13.Norköping 2,4
14.Trelleborg 2,2
15.Gefle 0,5
16.Malmö 0,3

The Raz*

RSS 2.0