Inför Hammarby-Norrköping PISSA PÅ IFK!

Förord
Hammarby tar emot IFK Norrköping på Söderstadion i omgång 4 i superettan. Hammarby som kommer till mötet med 2 raka vinster. Hammarby förlorade sin första match mot Ängelholm med 2-0. Sen vann dom med 2-1 hemma mot sundsvall och tog en bortavinst mot trollhättan med 2-0 i veckan. För norrköping har det gått lite sämre där dom öppna Superettan med vinst med 3-0 mot nykomlingarna Öster. Efter det förlora dom mot Assyriska med 2-1 och kryssa hemma mot Brage. Inför morgonsdagens drabbning såhar Hammarby 6 poäng och norrköping 5.

Matchen
Om Matchen då jag hoppas på full fart framåt från Bajens sida från minut ett! Inge tvek utan bara gå dit och kööör! Sätt IFK norrköping tidigt på plats så tror jag detta kan gå vägen! Och oxå på ett målrikt sett! för jag tror ju mer matchen går ju mer otålmodiga blir bajen och IFK kan sakta komma in i spelet och ta över matchen. Men sen hoppas jag inte att bajen gör 2 snabba mål och sen slutar spela som dom gjorde mot Sundsvall!

Hammarby borde ställa upp med:

--------------------Rami-----------------
DJ---------FB-------------ID----------JM

PF---------SB--------------AD-------SH

------------SCT----------LH--------------

Alltså samma starelva som mot trollhättan bara att Simon ersätter Vlado.

Hetast i Bajen
*Linus Hallenius Hetast inom Svensk fotboll just skulle jag vilja säga. 4 mål på 3 matcher. Och vilka mål han gör! Titta tex målet mot Trollhättan han snurrade upp 3-4 försvarare innan han sköt in bollen från en oehört dålig vinkel! Linus Hetare än islänsk lava!! (såg det från en annan bajenblogg och tyckte det lätt fint!)

*Isak Dahlin Backen gjorde bra ifrån sig mot värmdö så han fick chansen igen mot Sundsvall och tog den. Vart riktigt bra med få misstag. Vinner det mesta i luften och given mittbackslås med Bergman. Dock lite ovan med Bergman men det blir bra med tiden.

*Sebastian Bojassen Har växt in i Mittfältet mer och mer för varje match. Han krigar som bara den och vinner viktiga bollar. Han gör det tråkiga och jobbiga grovjobbet men han gör det bättre och bättre. Håller honom mer given än Dahl på mittfältet.

Tips: Hammarby-Norrköping 3-1
Tror på en skön Bajenvinst i ett skönt väder med sköna 1 maj tåg och skön 1 maj sol! Linus gör två och Bojassen 1. Bamberg gör ifks mål.

nu köööör viiii PISSA PÅ IFK!!!!

//The Raz*

Inför Ängelholm-Hammarby låt superettan börja!

Förord
Då äre äntligen dags för fotboll igen efter ett halv år med Bandy och Hockey. Superettan Började i lördags men Hammarby kör sin första match nu på tisdag. Hammarby som kommer från en strålande försäsong med fem vinster och två ovargjorda. Hammarby har inte mött något jätte motstånd men dom har inte möt något dåligt lag heller. Ungefär runt 1500 Bajare kommer inta Skåne/Danmark på tisdag och sprida sig över hela arenan. Och Ängelholm då har dom fans? Jo då det har dom läste nyss i Helsingborgs dagblad att dom har en supportergrupp på 50 pers som heter yellow angels. Dom kommer sjunga och flagga och trumma på som bajen ståre. Men Vi vet nog alla att Inget lag i Norden kan trumma, flagga och sjunga som baaajen. Ängelholm kommer inte ha en chans mot Stora Bajen.

Matchen
Hammarby är tippat som topp 3 och Ängelholm som ett mittenlag. Hammarby kommer hålla i spelet och kommer anfalla mycket medan Ängelholm kommer ligga lågt och satsa på kontringar tror jag. Men för Bajens del hoppas jag att jag inte kommer känna igen dom för det är negativt. Hoppas jag får se Bajen som på försäsongen då efter man märkt en skillnad att efter varje match blir bara bättre och bättre. Bajen har hitta glädjen igen och det är viktigt. Bajen vinner premiären ganska lätt om jag får gissa.

Enligt mig ska vi ställa upp såhär:

----------------------Rami-----------------

David-----Bergman(k)-----Monday----Mauro
----------------------Dahl--------------------

PF--------------------Maic-------------Helg

------------Tobbe----------Linus-----------

Ser denna elva som den bästa bajen kan ställa upp. På bänken får Hopf, Totte, Castro, Bojassen och Freddy sitta. Castro kan bli en gubbe i låda denna säsong.


Hetast i Bajen
*
Linus Hallenius



----Mer kommer senare----

Hammarbys Spelartrupp 2010

Skriver lite och bytygsätter varje spelare i Hammarbys trupp 2010 Även ett sammlingsbetyg för varje position i truppen och sen ett helt betyg sammanlagt på hela truppen.

Målvakter Betyg: 2,5
Nr 1. Rami Shaaban
Inte sett så mycket av honom på försäsongen men killen har vart stabil och om han kan hitta till sitt riktga ja så kommer Han vara en tuung nyckelspelare i Hammarby. Dock lite för tidigt att säga.
Betyg: 3

Nr. 30 Johannes Hopf
Stått några matcher på försäsongen och allt jag sett har vart bra. Otroligt stark i luftrummet. Bra bacup till Rami.
Betyg: 2

Försvare Betyg: 2,5
Nr. 2 David Johannsson
Stabil under försäsongen hoppas dock gärna att han höjer sig ett snäpp när serien börjar. Kan bli en viktig pjäs i Omstarten för Bajen.
Betyg: 3

Nr 3. Jose Monteiro
Snabb, bra på glidtacklingar och stark i luftrummet. Kan ibland vara osäker och är dålig i markeringspelet. Kan spela överallt på backlinjen så är en bra tillgång på bänken.
Betyg: 2

Nr 5 Robin Vikman
Inte sett så mycket av honom men han är snabb och en såkallad mordern vänsterback. ny Emil?
betyg: 2

Nr. 6 Patrick Gerrbrand
Kom i somras men inte vart spelare jag trott han skulle vara. Kan mycket bättre och jag ser honom som en avbytare om han inte höjer sig som jag vet att han kan.
Betyg: 2

Nr. 13 Isak Dahlin
Inte sett mycket av denna unge herre heller men detta kan han se sitt år för att lära om några år tror jag han kan bli stor iaf av det jag sett av honom.
Betyg: 1

Nr. 20 Filip Bergman
Vart jävligt bra på försäsongen och därför uttsäts till kapten. Grym Back med rätt kämparglöd och vilja ser han som en given startspelare på mittbacken.
Betyg: 3

Nr. 21 Monday James
Haft mycket problem med skador i fjol. Sen haft problem inom familjen men om han kommer in i fotbollen nu på riktigt så ser jag honom som en av Bajens bästa spelare iår. För när han är som bäst som jag sett honom har vart ruskigt bra och jag tror till och med att han kan bättre än det.
Betyg: 4

Nr. 22 Mauro Saez Jarpa
Bra Vänsterback kan dock vara lite tunn men jag ser honom inte sämra än Vikman. Mauro och Robin kommer kämpa hela säsongen om Vänsterbacksplatsen och det är otroligt bra för då kommer båda defenetivt ge allt.
Betyg: 2

Mittfältare Betyg: 3
Nr. 7 Carlos Gaette Moggia
Ser han som en innermittfältare men jag tycker inte han är så värst bra hoppas han kan bättre.
Betyg: 1

Nr. 8 Fredrik Söderström
Vart en hackkyckling på bajenforumen men tror han kan bli en bra lirare i Superettan iaf en helt okej bara han tar sitt ansvar. Dock ser jag inte han som en startspelare.
Betyg: 2

Nr. 10 Andreas Dahl
Given på mittfältare kommer bli jävligt viktig iår. Nyckelspelare, mittfältetsgeneralen Andreas är spelaren som kommer hålla ihop mitfältet iår. Riktigt vass högerfot oxå.
Betyg: 4

Nr. 14 Sebastian Bojassen
Kom upp iår från htff och har en jävligt bra inställning. Kommer växa under året.
Betyg: 2

Nr. 15 Petter Olsen.
Här har vi vår äkta högerytter och kommer bli viktig.
Betyg: 3

Nr. 15 Vlado Zlujotro
Vänstermittfältare som tar bra löpningar. Dock ganska långsam men vart bra på försäsongen. Kan växa i Superettan.
Betyg: 1

Nr. 23 Maic Sema
Har alltid gillat Maic och iår på försäsongen har han vart strålande. En kvick teknisk spelare som är given på mittfältet men vart?
Betyg: 3

Nr. 26 Simon Helg
En av Bajen bästa spelare och jag hoppas vi får hålla Simon säsongen ut.
Betyg: 4

Anfallare
Betyg: 2
Nr. 9 Sebastian Castro Tello
Fått tonvis av chanser men inte på sin rätta position offensiv mittfältare. Nu får han en stor chans med spel i Superettan och kan växa ut till den spelare man trodde han skulle bli för några år sen. Han får sin sista chans från mig detta år. Kan mycket mycket bättre
Betyg: 1

Nr. 11 Freddy Söderberg
Hackkyklingen 2. 23 mål i division 1 2006, 1 mål i allsvenkan 2009. 11-12 mål i Superettan 2010?
Betyg: 1

Nr 16 Tobias Holmqvist
Bra förstärkning på anfallet. Stor spelare och klommer vara kung i boxen.
Betyg: 2

Nr. 17 Linus Hallenius
Vår skyttekung kommer ösa in mål i Superettan han är alltid på rätt plats och kommer göra mål med alla kropsdelar bollen kommer bara åka in. Bäst i anfallet. Kan bli nya kungen på Söder.
Betyg: 3

Slutbetyg på truppen 2010: 2,5
Kommentar: Ganska bra trupp faktiskt men dom kan mer det vet jag. Återkommer i Sommar efter fönstret stängt igen med nya betyg och då är jag säker på att det kommer garanterat vara högre. Mittfältet starkaste lagdelen men ändå ganska jämn på samtliga positioner.

Min startelva:

--------------------------------------------Rami Shaaban---------------------------------------------

David Johansson----------Filip Bergman---------------Monday James-------------------Robin Vikman

Petter Olsen---------------Andreas Dahl-----------------Maic Sema-----------------------Simon Helg

------------------------------Linus Halenius----------------Tobias Holmqvist---------------------------

Kommentar: Tycker det ser ganska bra ut faktiskt. En trupp som lätt kan gå upp i Allsvenskan. Castro kan vara som en gubbe i lådan. Altarnativt Bojassen istället för Maic och då kan både Maic och Castro vara otroligt giftiga inhoppare verkligen 2 gubbar i lådan.
Betyg på starelvan: 3

På tisdag smäller det Ängelholm-Hammarby Fooorzaaaa!


Tippar Superettan 2010

Jag vet att min tippning kommer lite sent och blir lite halvdan men bättre än ingenting ändå. Förra årets tipp på Allsvenskan hade jag 2 rätt på.

1. Hammarby
Jo jag vet hur ni tänker jag tippar Hammarby som etta igen som förra året. Haha lite komiskt vare faktiskt. Inför förra årets allsvenska så tippa jag Hammarby som vinnare det blev raka motsatsen vi kom sist. Men nu äre skillnad känner jag det finns glädje igen i Hammarby och det finns otroligt mycket hopp. Det har verkligen blivit en omstart och den börjar på riktigt nu på tisdag. Men jag tror ändå jag alltid kommer tippa Bajen 1:a för jag kommer alltid tro på dom. Iaf om Bajen får en fin början kommer dom gå som tåget resten av säsongen. Tror dom vinner superettan. Men om Bajen får en halvdan början eller dålig början så kommer det komma osäkerhet runt truppen och då kommer det garanterat gå lite sämre och då får vi kriga för någon av dom 3 första platserna till det verkliga verkliga slutet. Tror att bajen kommer finna sig garanterat bland topp 4a när superettan slutar den 25 oktober.

2. Örgryte
Örgryte har förstärkt bra och lyckas hålla en del spelare. Santos och Fagerberg blir otroligt giftiga och sen Janne Andersson som tränare. Örgryte kommer komma till Allsvenskan 2011 helt klart. Det kan bli jämt mellan Bajen och Örgryte och vem som tar hem Superettan 2010 kan bestämmas i sista omgången i en liten final mellan Örgryte och Bajen.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3.
Assyriska
Här har jag faktiskt haft lite problem att tippa då jag valde mellan Sundsvall och Assyriska. Men Assyriska har förstärkt otroligt bra både som spelare och tränare. Dock har dom gjort så mycket förändringar så dom har inte haft sig så mycket tid på sig att fixa sitt spel ordentligt. Men jag tror Ju mer säsongen går så kommer Assyrska bara bli bättre och bättre. Haris Laitinen kommer hitta sitt riktiga ja och blir en viktig pjäs i Assyriska.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4.Sundsvall
Sundsvall kommer kämpa och vara nära men dom kommer inte ta klivet upp till Allsvenskan iår. Sundsvall har ett okej lag med en rätt bra tränare men Sundsvall har inte det där lilla extra som krävs som Assyriska, Örgryte eller Bajen har. Sundsvall kommer vara stabila och jämna serien igenom och tillslut hamna på en fjärde plats.

5. Syrianska
Syrianska har förstärkt med Barsom och Ijeh två spelare som håller hög superettan klass. Men det räcker inte. Syrianska kommer vara motsatsen till Sundsvall ganska ojämna under säsongen och man kommer nog aldrig veta riktigt vart man har dom. Men eftersom Ijeh kommer spotta mål kommer dom hamna på en femte plats.

6. Landskrona BoIS
Det finns två Outsiders i Superettan 2010 och den en är Landskrona BoIS. Har inte så mycket att säga tror Landskrona kommer hålla bra superettan klass men inte mer. Dock äre ett stort frågetecken varför inte Henrik Larsson blir en spelande tränare då skulle dom verkligen utan tvekan komma mycket högre upp. Jag bryr mig inte om det ser amatörmässigt ut man borde väll ändå kunna göra allt i sin makt för att komma upp i Allsvenskan och det skulle dom nog göra om Henrik satte på sig den svart-vita tröjan.

7.
IFK Norrköping
Här är Superettans Outsider nummer två. Jag har ingen direkt jätte bra koll på IFK men det är ett storlag så dom kommer ha stor chans på avancemang iår. IFK är faktiskt det lag jag helst vill följa med Bajen till Allsvenskan för dom är roliga och möta och dom har mer än 2000 på sina matcher. Det som kan stoppa dom är att dom verkligen har usla tränare.

8. Ängelholm
Är ett mittenlag rakti igenom och kan till och med komma högre upp. Kan ställa till det för många. Dom gula från Skåne har dock nästan ingen publik och det är lite tråkigt men ändå så känner jag att dom verkligen kan överaska iår.

9. Ljungskille
Det tråkiga laget kommer vara otroligt jobbigt att möta på Starke arvid. Där inte många kommer gå som segrare men Ljungskille är inget jätte bra lag så får nöja sig med en nionde plats.

10. Falkenberg FF
Överaskade med en sjätte plats ifjol. Gör sin åttonde raka säsong i superettan men denna kommer inte bli doms bästa.

11.
Degerfors
Nästa samma gäng som tog klivet upp från div 1 ifjol. Dom gjorde det riktigt bra och har sina tekniska spelare och dom överaskar lite med en 11:e plats och håller sig kvar i superettan.

12. Jönsköping Södra
Kommer i stort sätt nästan gå exakt som förra året. Jönköping kommer inte överaska.

13. Öster
Gamla storlaget Öster hamnar precis under kvalstrecket. Storlaget klarar sig kvar dock. Men finns en stor chans att Öster överaskar. Skulle hamnat bättre upp om inte Superettans upplaga av 2010 skulle vara så bra.

14. IK Brage
Kvala sig upp till Superettan förra året. iår knäpper dom sista kvalplatsen i Seperettan 2010. Kan oxå överaska tror jag.

15. Väsby United
Farmalaget till aik åker ur.

16. Trollhättan FC
Trollhättan kommer sist i SUperettan 2010 kommer förlora mycket och har inte kvalite att hänga kvar så äre bara.




RSS 2.0