Dagens spel

Lite dåligt på bettfronten på senaste tiden, mest för jag haft dålig form så velat ta en paus. Men idag är jag igång igen då jag ser spelvärde i en dubbel.

Hammarby-Örgryte 1
Hammarby måste bara vinna idag, de finns inget annat och naturligtvis kommer dom inte göra ngt annat. över 30.000 på läktaren och förhoppningsvis 3 poäng. odds: 1,5

Falkenberg-Östersund
Topplaget mot superettans överraskning, vill höja varningens finger för bortalaget här då Falkenberg måste bara krokna någon gång. Iaf BLGM till 1,6 känns helt okej.

Tillsammans landar oddset på 2,4 vilket får ses som okej. 2/4 Units.

Vad som är fel i Hammarby del 1

Försöker som "läktarexpert" ta mig an vad som är felet med Hammarby i två serier. 
 
Vi är inne på vårt fjärde år i superettan nu, och tyvärr så ser det inte ut som att det tar slut här. Ett femte år kommer det med störst sannolikhet att bli. Hammarby har missköts i många år och det såg ut att bli bättre och det har blivit bättre de senaste två åren. Men det är inte i närheten av en klubb som Hammarby har poteniall till att skötas. 
 
Vi har ett snitt på knappt 10.000 dvs dubbelt så högt än tvåan Örebro i publikligan. Och med detta får vi såklart inte bara publikintäkter utan även mycket lättare att knyta till oss sponsorer. Och med våra 10 miljoner vi fick från PEAB ifjol och de 10500 sålda säsongskorten till nya arenan samt över 31 000 sålda biljetter till premiären ska vi kunna prestera så mycket bättre på planen. Vår organisation ska kunna vara så mycket proffsigare än vad den är. 
 
Ändå och trots allt detta ligger vi i Superettans upplaga 2013 på en föga imponerade sjunde plats med 20 inspelade poäng på 14 matcher. Och då ska det oxå nämnas att vi spelat en as dålig fotboll och det är tack vare Kennedys fot vi tog 3 poäng i Degerfors istället för 1, 1 poäng i Ängelholm istället för 0 och 1 poäng hemma mot Varberg istället för 0. Och ingen har väl heller undgått att läst poängsnittet med eller utan Kennedy. Och det är sjukt och kan såklart besvaras med, varför spelar de roll när Kennedy spelar i Hammarby? Jo det spelar roll för även om vi fått dessa poäng nu turligt så kan vi inte lita på att Kennedy ska göra samma sak i varje match, det håller tyvärr inte i längden. Och 1 poäng hemma mot Varberg och Ängelholm ska inte heller gå. Speciellt när tappat poäng mot Värnamo och förlorat mot Jönköping redan på hemmaplan. 
 
Så vem är det som bär ansvaret av vårt urusla spel? Jo Gregg Berhalter, vår tränare givetvis. Gregg kom till Hammarby 2012 och gjorde de rätt dåligt. Visst han styrde upp vårt försvarsspel men han fick oxå en jävla massa nyförvärv. Men han fick ett fritt första år, nu iår 2013 skulle bli året då Hammarby skulle ha samma tränare två år i rad. Kontuinitet var ledordet. Inte många nyförvärv gjorde utan vi hade vår starka trupp från förgående år och bara kryddade den med starka värvningar som Besara och Timisela. 
 
Så det är på försäsongen han gör sitt första misstag för säsongen 2013, han spelar aldrig in en riktig elva, en elva som vet vart dom har varandra. Utan han spelar med hur många spelare som helst, alla ska få spela, och detta förstår jag absolut om det är februari men han fortsätter ända in till premiären i superettan att mixa och exprementera. Som tex på genrepet när han låter en junior spela istället för Monday James på backlinjen. eller att han låter Tranberg spela flera försäsongsmatcher för att sedan bara få spela några minuter när ligan drar igång.
 
tycker absolut att alla ska få chansen på försäsongen i Januari men Gregg tog de både ett och två snäpp för mycket när han fortsatte expremitera ända in i april, speciellt när han redan vet hur alla spelare fungerar då han tränade dom hela 2012 och att han ändå när väl serien drar igång spelar med spelare som inte fått göra en enda match tillsammans. 

Och det sjukaste är att han fortsätter expremitera när serien drar igång, han lägger från ingenstans in Ledgerwood som ytterback trots vi köpt Timisela. För att sedan ändra sig totalt hemma mot värnamo. Detta expremiterade har jag väldigt svårt för. Tycker oxå det är väldigt konstigt hur spelare som Adelstam och Castro båda gått från varit i frysboxen till startspelare för att sedan komma tillbaka i frysboxen.Gregg har ingen röd tråd utan om man gör en dålig match då får man inte spela ngra matcher för att sedan komma tillbaka i ett inhopp på 10 min man måste prestera på. Gregg låter ingen spelare göra misstag, ingen får göra en dålig match och detta resulterar i att spelarna inte vågar, dom blir inskränta och allt står bara still. Greggs mangemant by fear håller helt enkelt inte. 
 
En annan faktor är hur Gregg spelar, han försöker spela ett kortpassningspel som bygger på tålamod, ungefär som Barcelona. 2012 så gick detta bra i fyra matcher sedan var det bara för våra motståndare att kontra sönder oss. Detta gjorde att Gregg börja spela med en låg backlinje istället för högt pressande. Detta gjorde endast att alla lagdelar kom ifrån varandra och ingen riktig röd tråd i positionerna och lagdelarna i mellan fanns. Att sedan spela ett kortpassningsspel mot en lågbacklinje som alla superettanlag förutom Örebro och Sundsvall har funkar det inte helt enkelt. Vi spelar för svårt för vad våra spelare har kapacitet att göra. vi har inga passningsfötter i laget som xavi och inesta. Den enda som skulle kunna vara motsvarande i superettan till dessa är Castro, kennedy besara och möjligen rynell som skulle kunna slå fina passningar. Men tre av dessa får ej spela så mycket och en är halvt skadad. vi borde istället spela ett snabbt spel där vi ställer om via kanterna. 
 
Del två handlar om problemet med målskyttet och en närmare inblick på Gustav Grauers
 
eventuella stavning och grammatikfel skiter jag i!
 
Twitter: @Razmathaz

RSS 2.0