Tillbakablickar - Sommarminne- Bolivianska veckan

Nu har jag gjort en ny kategori igen den handlar om tillbakablickar. Alltså om det är något minne som var för några veckor/månader/år sen så skriver jag dom i denna kategori. Kan handla om vad som helst bara det är från förr. Jag gör denna kategori för jag har gått och tänkt på hur det var första dagen på Bolle veckan.


Första dagen i sverige

Året var 2009 månad juli dag: 20:e. Jag blev hämtad av Faster krille (kristina) från Arlanda vid 01:00. Mina föräldrar som jag var där skulle åka till Frankrike så skulle vara ensam i en hel vecka utan dom. Iaf krille hämtar mig och så äter jag hemma hos henne och sover. Vaknar lite senare vid 11. Sen så ska kristina och izabel åka till bolle veckan för den började den 20 juli och krille sitter i styrelsen typ. Och på måndagen första dagen i sverige skulle jag självklart kröka. Så jag drar hem sen vid tre plockar upp all sprit som jag köpt innan jag drog. 2 sjuttis plus 30 cider (klart jag måste berätta det för världen) Iaf allt är där sen så går tiden taggar sönder hemma lite för först så skulle vi för kröka innan matchen. Hammarby örgryte spela den dagen så då drog jag med L,V och J. Vi drack drog på matchen och sen drack vi mer och körde lite saker efter matchen. Något som tyvärr är hemligt. Detta är inte det detta minne ska handla om utan detta inlägg kommer handla om hur det var dagen efter när jag skulle dömma fotboll i Bolle veckan.

Dagen jag ska döma

Dagen efter 21/7 så mååår jag piss. Sov inte en enda timme och jag drar hem från en polare vid 8. Jag är bakis på alla sett och mååår piss. Jag kommer duschar och så och sen bara chillar till klockan 1 då krille ska hämta mig vid gulmars för där sen skjusa mig till Åkersberga där bolle veckan är detta år. Jag dööör verkligen asså jag är fortfarande bakis på många sett och till slut kommer vi dit och när jag ska döma 2 matcher den dagen så fan dör jag nästan mååår verkligen piss. Så ni förstår att folket lacka på min dömning haha men det är chill casha ändå ut 600 riksdaler.

dom andra dagarna på bolle veckan
Sen dömde jag matcher på Tisdag, Onsdag och Torsdag. Jag var nästan bakis på alla matcher för man måste ju passa på att dra ut när föräldrarna inte är borta. Så jag dömde inte så bra. Dömde semifinalen i killarna och där vare najs asså mådde piss och så skulle jag döma dom liksom. Jag råkar döma skit fel till det andra laget (lite med flit då jag gilla andra laget bättre för jag kände dom hihi) Och så lackar folket ut kallar mig grejer. Sen en snubbe kommer fram till mig typ grooovt mkt större än mig och säger: "vad fan gör du din fucking hora"  ah vad fan ska man svara på det jag leer tillbaka och säger "jag vet inte, såg väll inte så bra alla kan göra misstag" Han säger något om hur jag kan vara så dålig jag svarar "asså tagga ner vad fan" då så lackar han lite med då från det andra laget alltså laget jag kände kommer det upp en snubbe och skyddar mig haha :P så det var chill asså:P så jag kunde vara en liten horunge som kaxa med "the big boyz" utan att tag skit :P puuuure horunge stil. Iaf det var så det var ganska trevligt osv.

Övrigt som hände

Nej det var chill sen kom min farmor på fredagen och sov där för att mina föräldrar ville inte att jag skulle vara ensam med Paz och jaaaz så länge. Dom tkr att dom inte är så ansvariga hihi :P Kanske rätt iofs då dom visste att jag drack massa den veckan men ändå asså är man utan föräldrar så är man liksom händer inte många gånger måste tag vara på tiden. Iaf drack inte skit mkt utan det var chill. Dricker inte så jävla mkt nu heller lagom typ bara så ni inte tror att jag blir full varje vecka.

Sen hände massa annat skit med det mesta är hemligt.

Termer


*Bolivianska veckan = En vecka där alla bollisar samlas på en skola eller något och sover över där och så. så har alla massa event tillsammans osv. Folket kommer från hela Sverige och dom byter plats vart det ska vara varje år. Jag sov dock inte över där men många gjorde det och sen fanns det folk som gjorde som jag.

*Bolle= Bolivian/bolivia

*Krille = Kristina


// The Raz*

Bloggen 1 ÅR! Del 2

För lite mer än ett år sen så Gjorde jag min blogg så jag har skrivit massa grejer om hur den blev till och tanken med det och massa annat skit. Jag har delat upp det i två delar. Detta är Del 2 och det kommer handla om Trevligheter man stött på och sen All statistik, Enjoy!

Statistik
Statstiken kommer Handla om: Hur många besökare jag haft senaste 30 dagarna asså snittet. Min lägsta siffra dom senaste 90 dagarna och min högsta siffra. Jag kan se hur många unika besökare jag har 90 dagar tillbaka men pallar inte räkna ut snittet på det blir fett jobbigt. Sen ska jag räkna ut hur många kommentarer jag har. Sen hur många inlägg jag gjort, Hur många inlägg jag gör i snitt per vecka och månad.

Vi börjar med Unika besökare jag haft:
Rekord: 296
Minsta antal unika:

Snitt besökare dom senaste 30 dagarna: 42

besökare i snitt senaste veckan: 23

Antal inlägg: 180

Antal inlägg i oktober per månad: 21

Antal inlägg i december förra året: 11

Antal inlägg den senaste veckan: 6

Den mest Aktiva månaden: Augusti (28 st)

Den minst aktiva månaden:Februari (1 st)

Antal kommentarer: Tappade räkningen efter 3 månader hela tiden. men kom runt 39-35 efter 3 månader ungefär. (kommer kanske upp sen om jag pallar räkna igen)



Trevligheter
*Att Jag har så många unika besökare!

*Att jag fått många fina kommentarer från folk jag inte ens vet vilka det är....

*MÅnga kommentarer

*att jag är så cool

*Otroligt sköna kommentarer bla viccce och johan

*Att den blev så aktiv på senaste tiden

*Att den har stavningspogram så man kan stava rätt

*att den blivit känd och att den finns länkad på ett antal sidor.

Otrevligheter
*Att någon rasist har kommenterat ett av mina inlägg...DÖ DITT AS!!! om du ser detta kom då jävla horrunge!!! (kommentaren av horrungen hittar ni här

*att det inte finns gramatikpogram...




Framtidsplaner

Ah det var det....Nu ser vi fram emot nästa års födelsedag och jag kanske oxå kommer ihåg den då! Iaf mina planer är att jag blir coolare (om det är möjligt).

www.TheRaz.blogg.se - STHLMS TYNGSTA BLOGG!

//The Raz*

Bloggen 1 ÅR! Del 1

Min blogg fyllde 1 år här om dagen. Den 9 november Fyllde den 1 år något som är ganska coolt. Det var alltså i måndags den fyllde 1 år. Något jag glömde bort... kom på det nu med andra ord så nu kör vi här. Inlägget kommer handla om hur magin börja för ett år sen. Även om all statistik, kategorierna, mina bästa inlägg, hur jag skriver om och vad jag skriver om plus mkt mkt mer.  Detta inlägg kommer gå i två delar för annars blir det för långt. nu börjar vi med..... (trumvirvel) Hur magin började!!!!!!!!!!!!!!!!


Hur magin Började...

Det var den 9 november 2008 en mörk höst dag. Regnet öste ner på mitt fönster och träderna vajade av blåsten. Då kände jag att det var självklart att börja blogg liksom...vad annars?

Eller så vare såhär: ungefär 2-3 dagar innan på msn så skickar Z Mannenmedhattens blogg. Vem är det? Jo det är bajens klackledare som oxå är känd som don beppo. Tuuung snubbe. Och då tänker jag ändå ganska cooolt att börja blogga. Sen så tänker jag är kass på det svenska språket så varför inte. Och så typ 2 dagar senare gör jag en blogg. Då är detta för att bli förbättrad på svenska språket? Om jag har blivit bättre? tveksamt.. Men jag har iaf blivit mkt bättre att skriva en text och förklara mig med ord. Så jag har vunnit lite på att köra blogg iaf.

Sen mina framtidsplaner hade jag inge aning om... Sen att den skulle ha ungefär 40 unika (eller vad det är som jag ska räkna ut lite längre ner i inlägget) besökare per dag hade jag ingen aning om. Vad den skulle handla om visste jag inte så mkt heller utan jag bara körde.

När jag skriver ett inlägg så tänker jag inte innan på ah fan det ska jag skriva om imorgon eller något. Utan när jag vill skriva så bara skriver jag om det inte stannar eller något. Utan vi säger som nu.. Jag vet inte vad jag ska skriva för ord eller exakt vad jag ska skriva efter detta utan det får bara ploppa upp i mitt huvud. Jag har inte en aning om vad min nästa ord blir heller osv. Utan jag bara kör och hoppas på det bästa. Jag går inte heller bak i mina inlägg och ändrar eventuella stavfel och andra fel. Jag läser inte heller igenom det utan jag bara publicerar sen skiter jag i.


Det har bloggen handlat om
Mest Hammarby men även mkt skit om jag vet inte vad man ska kalla det men kanske bara om vad jag ser och tkr på andra grejer. Det har inte blivit så mkt om vad jag gör lite mer om vad jag har gjort. Sen har det blivit massa hyllnings grejer till olika folk. Sen några fina krönikor och även massa sammanfattningar. Jag skulle nog säga mest om bajen och sen om vad jag bara tkr och tänker och ser på vissa grejer. Sen massa annat skit oxå såklart. Det är ju bara att bläddra igenom inläggen för att titta lite noggrannare.


Kategorierna
Jag hade inga kategorier pga jag skrev inte så mkt typ ett inlägg var tredje dag (gissning) eller något. Asså om jag pallade börja skriva så skrev jag typ tre inlägg på raken och sen vänta en vecka och sen skrev jag lite igen. Sen så har jag sett på några månader men då i början har jag bara skrivit 1-3 inlägg. Men sen så ändrades allt typ i samband med att jag kom hem från Spanien osv. Då så blev jag skit aktiv och fick massa mer unika besökare än vanligt. jag började skriva mkt mer och då så kommer ju mer inlägg och då så måste man ju ha kategorier så man kan leta fram jätte gammalt material som man vill läsa om och så. Inte för att kanske många gör så men ändå Kul att ha kategorier. Sen så har jag sett på en sida www.fansight.com att min blogg är länkad där. Och sen även så har min blogg osv kommit upp i massa grejer i samband med bajen osv. Så åter till punkten här är alla mina kategorier:

Blogg grejer - För sånt här där jag skriver om bloggen osv. OM det är några fel eller liknande.

Det ryktas om - När jag har massa rykten... Dock kan man ju inte skriva om dom "riktiga" rykterna här då allt förstörs ju då. Som tex jag kan inte skriva om tifot osv här för då kommer det ut något som det verkligen inte ska. Iaf alla rykten här är typ bara om stört skit som jag hittar på osv.

Fotboll - När jag skriver om övrig fotboll asså sånt om mitt lag och om Europisk fotboll eller landslag.

Hammarby - Allt om Hammarby att göra. Dvs om fotboll och läktarkultur mm.

Helgen & Veckodagar - Här så skriver jag om vad jag gör på dagarna

Hyllningar - När jag skriver om en viss grupp eller en person jag vill hylla

Recensioner - här recenserar jag allt förutom något med bajen att göra för då kommer det på den kategorin.

Sammanfattningar och Analyser -  Om alla analyser och sammanfattningar på allt. Tex år, en speciell dag eller liknande.

The Raz notisar - När jag skriver lite om massa olika ämnen i ett inlägg

Övrigt - Om alla övriga grejer

Sen den senaste:

Bajen i Superettan - Här skriver jag om allt inför Superettan 2010 och sen allt som händer i Superettan. Förhoppningsvis så kastar ajg denna kategori i slutet av 2010 för då borde bajen gått upp till Allsvenskan.

Bloggfilmen
Jag gjorde en bloggfilm förut som blev en succé, den fick hela 150 tittningar på en månad. Dock har jag tagit bort den nu för jag palla inte ha kvar den på min Youtube kanal. Kanske kommer den en mkt bättre bloggfilm sen? Vem vet men efter denna film så kom oxå ett lyft för bloggen och jag har även fått massa kommentarer från folk utanför mina kretsar med det kommer vi till sen.


Razmus Favoriter
Jag ska skriva här om mina favorit inlägg.
Mitt favorit inlägg är helt klart Galen solna bo attackerar mig till dödden.

Detta skrev jag medan jag var jätte rädd iaf för mig att läsa i efterhand är ganska kul haha.

Sen så finns det inte heller så många andra favoriter från min sida. Min favorit kommentar är såklart från någon läskig tant som gjorde en kommentar på Detta inlägg


Stalkers
Tyvärr så kan man ju inte så vilka ip adresser som besöker min blogg mest utan bara unika så jag vet inte vilka mina största stalkers är. Dock så vet jag att Marre muuus i min klass är en av mina största stalkers. Jag hoppas domänen blogg.se förbättrar det så man ser vilka ip adresser som besöker mig så jag vet vilka som är mina största stalkers.

--
mm Detta var Del 1. Lite senare på dagen kommer del 2, där kommer det stå skit mkt om all statestik plus kommentarer jag fått plus lite annat skit kanske beror på om jag kommer på något som man måste skriva. eh jo framtidsplaner inte för jag har några men ändå.



Länk till mitt första inlägg

Och till bildbloggen som är en blogg till denna där jag har alla bilder och filmer dock bara från bajens matcher.

/The Raz*


Superettan 2010

Assyriska förlorade kvalet till Allsvenskan och därmed är det klart vilka lag Hammarby har att möta i Superettan nästa år. Här är våra fiender:

Assyriska FF
Degerfors IF
Falkenbergs FF
FC Trollhättan
GIF Sundsvall
IFK Norrköping
IK Brage
Jönköpings Södra IF
Landskrona BOIS
Ljungskile SK
Syrianska FC
Väsby United
Ängelholms FF
Örgryte IS
Östers IF

 

 

// The Raz


Hammarbys spelar betyg 2008

Det var 24 Spelare som var i Hammarbys trupp iår. 2 målvakter, 7 backar, 10 mittfältare och 5 forwards. Det fanns några fler spelare i bajens trupp men för att betygsätta måste dom spelat mer än bara 1 match.

Här nedan följer betygen och en liten kommentar och sen längst ner så hittar du vad betygen betyder. Betygskalan är 1-5. Vi börjar även från mållis till forwards. Betygen står efter spelarens namn i ifylld svart.

Målvakter


Nr 1 Rami Shaaban 1
Kommentar: Jag kan inte ge något annan för en sån skade fylld målvakt som Ramai är. När han väll kommer in i en liten rytm så pajar sig allt. Rami har bara kostat en massa pengar för Hammarby och jag tror det är bäst om inte något ändrar sig snabbt att Hammarby och Rami går skillda vägar. Då han långt ifrån presterar vad han kostar.

Nr 35 Kristoffer Björklund 2 (kontraktet går ut i December Och Hammarby har inte valt att förlänga)
Kommentar: Backuppen som värvades inför 2008 som backup till Rami. Björklund har dock ändå spelat dubbelt så många mer matcher än vad rami har gjort. Kristoffer har blandat och gett och han har gryma reflexer men sitt usla posetionsspel förstör för honom. Skulle kanske gett honom en 3 om han skulle spelat lite bättre i ödesmatchen mot Trelleborg. För ostabil och därför tror jag att det är bäst om att Bajen och Kristoffer går skilda vägar.

Backar

Nr 2 David Johansson 2
Kom igång på slutet och har bara vissat en "okej" standard inget annat.

Nr 3 José Monteiro 1
Snubben är grymt snabb men lets face it snubben kan verkligen inte markera en spelare. Monteiro är en säkerhetsrisk och jag tror nog det är bäst att Bajen och José går skillda vägar.

Nr 4 Christian Traore 2
Har blandat och gett otroligt mycket under säsongen. I början var han okej och sen lite sämre men sen när hammarby mötte malmö på våren så flyttades han till högerbacken där han var skit bra. Han kämpade bara som den där ute och visa står kämparglöd. Sen efter några matcher på högerbacken s blev han sig vanlig igen alltså bara en "okej" spelare. På hösten flyttades han upp till mittfältet där han hittat sitt rätta jag igen. Han är såklart en snudd på en 3:a och jag tror det är viktigt att ha lite fysiska spelare i superettan så Det är nog bäst att vi behåller Traore.

Nr 5 Emil Johansson 3
Öppna säsongen galant när han skjöt årets mål redan från första omgången. Sedan några omgångar senare gjorde han mål mot Djurgården. En underbar vår i Bajen och hans vår säsong fick klart en 5:a men hans höst var inte lika bra tyvärr.  Hoppas han stannar men Europa suktar nog efter honom. Om han stannar kommer han vara en evig hjälte i mina ögon.

Nr 6 Patrick Gerrbrand 2
Kom till sommaren och började galant med att göra mål i premiären. 3 mål blev det framåt. Skulle fått bättre betyg om han inte gjort många misstag som har resulterat i mål. Dock tror jag han håller en otroligt hög Supperettan klass så jag hoppas att han stannar.

Nr 13 Igor Armas 3
Igor visar enormt hjärta och kämpar otroligt bra. Kung i luftrummet oxå och kan nog aldrig förlora något där. Igor har gjort klockrena brytningar men ibland har han gjort bort sig oxå med sina satsningar. Men han är bara 21 år och snubben lär sig. Jag tror Igor Armas är Superettans näst bästa back just nu så jag hoppas att han stannar.

Nr 21 Monday James 4
Bästa Backen i Hammarby i mina ögon. Trots sina 23 år så är en så lugn i sin spelstil. Riktigt bra back och det är synd att han varigt borta stora delar av säsongen men han kommer tillbaka som supperettan bästa back 2010

Mittfältare

Nr 6 Lolo Chanko 3 (drog i somras)
Lolo var helt okej 2008 men kunde göra vissa saker bättre. Såg ut som att han tröttnade på bajens usla spelare och ville ge sig av.

Nr 7 Carlos Gaete 2
Blandat och gett men trots han gjorde en usel vår så kom han igen med en ganska bra höst. Vill nog att han ska stanna men inte i hela världen om han drar.

Nr 8 Fredrik Söderström 1 (kontraktet går ut i December, inte bestämt än om han förlänger)
Han kämpar som fan men let's face it snubben håller inte han är för gammal. Blir gärna av med snubben.

Nr 9 Sebastian Castro-Tello 2
Har aldrig fått spela på sin riktiga posetion Offensiv mittfältare detta år. Han har spelat forward som han klart och tydligt inte håller för. Hoppas på en bättre säsong 2010 om inte så får han dra direkt.

Nr 18 Haris Latinen 2
Varigt utfrusen av TG hela våren sen vid hösten har han visat att han har klara offensiva kvaliteter. Var en av dom bästa när han fick spela. Varför han inte fick spela på hösten fattar jag inte. Om han sänker lönen så kan han gärna vara kvar i supperettan och få en sista chans som Castro.

Nr 20 Andreas Dahl 3 (kom i somras)
En riktigt viktig kugge som Bajen måste spara till supperettan. Andreas är en spelare som vi kan bygga runt. Även om han varigt lite onsynlig vissa matcher så har varigt en av bajens bästa poängspelare trots att han kom till sommaren. Dock ser jag inte han som en defensiv mittfältare utan helst offensiv mittfältare. Eller högerytter?

Nr 22 Claudio Da Silva 1 ( kom i somras på lån med köpoption)
Gjorde en bra match mot Djugården och Helsingbort efter det har det gått mycket sämre. Och tex mot Gnaget visade han att han inte räckte till. Hammarby har inte uttnytjat köpoptionen på honom som dom har och enligt mig är det heöt rätt. Med vår ekonomi så kan vi inte stå och satsa på osäkra kort.

Nr 23 Maic Sema 2
Inte fått spela mycket. Men han har gjort en del kanon matcher bla inhoppen mot AIK och BP var lyssande. Hoppas han utvecklas rätt och hoppas han får genombrottens år i superettan. Han borde stanna för snubben har klart mer att visa.

Nr 26 Simon Helg 3
På våren blandande han med prestationer. I somras var han inte bra men sen i hösten blommade han upp och gjorde hela 4 Mål på dom 6 senaste sista matcherna. På året gjorde han oxå 3 assist. Han har sagt att han ska stanna och det vill jag verkligen kommer vara otroligt viktig för bajen 2010.

Nr 27 Vlado Zlujotro 1
Gjorde en par bra match mot Helsingborg och Djugården sen har han inte gjort mkt mer. Otroligt seg såg han ut på hösten men vi får hoppas att han blommar mer upp i Superettan. Man måste ju förstå att det är ett jätte stort kliv från division 1 till Allsvenskan. Så han får gärna fortsätta.

Anfallare

Nr 10 Charlie Davies 5 (drog i somras)
Med Charlie skulle vi aldrig lämmnat Allsvenskan. Han han med hela 7 mål 11 matcher. Han fixade oxå målen på egenhand. En otroligt bra spelare och om han skulle spela i ett mittenlag bara skulle han nog göra 13 mål på 11 matcher.

Nr 11 Freddy Söderberg 1
1 mål gjorde han i år på 23 matcher. Missat otroliga läggen osv. Ändå så har han en bra egenskap att han är kyllig när han får frilägen. han har inte fått så många bra läggen heller men ändå snubben har missat ett par självklara oxå. Han får gå men blir inte ledsen om han stannar ett år till då jag har lite hopp för honom.

Nr 15 Natan Paulse 0
Har aldrig sett en dåligare spelare i Bajen. Han har inte en enda bra egenskap. Även trots 190 cm så vinner han inte allt i luften. Men när han gör det kan han inte heller styra dom. Han har gjort ett mål iår och det var på en lobbnick som var riktigt snygg. Jag säger att han är väll helt okej på lobbnickar då han gjorde ett exakt likadant mot Djugården omgången innan. Denna snubbe måste lämna omedelbart jag betalar till och med för att slippa hans spel och hans lön.

Nr 17 Linus Hallenius 1 (kom i somras)
Inte sett så mkt av honom. Han har väll varigt lite dålig i dom flesta matcherna men han kom ju inte i ett fint läge. Han är en talang och vi vet att han platsar i superettan. Får gärna stanna och visa vad han går för.

Nr 19 Rafael 1 ( kom i somras på lån med köpoption)
Har sett att han har varigt okej i vissa matcher. Dock har han varigt usel i vissa. Han får stanna om hans lön ligger runt 30 000. och om man kan köpa honom för runt 2 miljoner. Annars så kan han packa sin grejer att dra och det är det jag tror han gör då Bajen nog inte kommer satsa på honom och det är rätt då jag tkr det räcker med osäkra kort för nu.

Tränare:

TG 1
TÅ 0
AP 2

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ah där har ni mina betyg. Vilka spelare som jag vill stanna står ju där. Mer om Superettan 2010 och sånt inför och vad vi ska göra kommer senare.

Betygskalan:
5. Svensk Landslagsklass
4. Håller god Allsvensk klass
3. Bra
2. OK
1. Dålig
0. Usel

//The Raz*




Tankarna går till Mattias

Idag efter träningen fick man den jätte tråkiga nyheten att Mattias Eurenius pappa har dött. Jag känner Mattias genom mitt fotbollslag och hans pappa var en av våra tränare. Även fast jag inte stod så nära Mattias så lider jag med honom. Jag kan inte förstå hur jobbigt det är för honom.

Jag kan beskriva benkt Eurenius som en otroligt snäll och ödmjuk person. Han var även en jätte bra tränare att ha, Gav alltid tips och försökte förbättra mitt spel.

Alla mina tankar går till hans närmsta och fram för allt Mattias, Du kan klara det!

Vila ifred Benkt / Linus Pöldma

Artikel Från DN

// The Raz



RSS 2.0