28 oktober 2010

Dagen börja med en väldigt lång skoldag. Klockan 09:50 började jag med samhällskunskap följt av Matte. Efter lunch hade jag två timmar och fyrtiofem minuters historia lektion. Klockan 15:45 slutade jag och då kunde jag springa uuut och tagga på riktigt! Men förfan vad nervös jag var i skolan och dagen innan! Ont i magen hela onsdagen och på torsdags kvällen.

Efter Skolan drog jag hem till Ziray med Victor och där senare kom Zambon. Vi skulle dragit någon annanstans men tiden ticka iväg så vi fick nöja oss med detta. Där spela vi fifa 11 och ladda upp! Efter en lång bussresa från Gustavsberg så var alla så jävla pissnödiga alla sprang till slussens betongvägg när bussdörren öppnats för att lätta på trycket. Det ser dock några sl-vakter som håller på att skriva upp böter till oss medan vi pissar, Victor drar upp den roliga kommentaren jag kan ge dig en femma medan han pissar lite små roligt sådär hihih!!!! Iaf efter vi pissat klart springer vi iväg och sl-vakterna har ej rättigheter att hålla fast oss som tur e.


för handikappade

Vägen till Söderstadion fortsätter och när vi har gått upp till Gulmars vid bussarna är det en helt molnfri mörk himmel över oss samt en fet kö till arenan! Medan vi står i kön hölls stämningen på topp! Det märks att alla sett fram emot denna match i en lång lång tid!



Första halvleken kunde inte bli bättre! Bajen kör ett defensiv spel och satsar på kontringar. Något vi lyckades med Kalmar hade haft hela halvleken utan att komma förbi och dom gångerna dom gjorde det var hopf där. 1-0 kom på en hörna från bajen, målet signerat av Törnstrand. Törnis är en stor stark back med en aggressiv spelstil som är jävligt lovande. Efter det första målet sa jag direkt till Zambon att 2-0 skulle bara komma av farten! 2-0 kom oxå dock 15 minuter som bestod av ett massivt kalmartryck med bla 10 hörnor. Men en kontring vid 42 minuten tror jag resultera i att Castro nickade in 2-0 säkert vid vänstra stolpen. Faktum är att vid denna match kom alla känslor fram, allt som vi Bajare vart med om från våren 2009 till hösten 2010! Alla avhopp, alla spelarförsäljningar, dåliga resultat och de falska styrelseledarmoter. Vi var värda det här trots Kalmars tryck jag kände allt på samma gång och har nog aldrig varit så glad i hela mitt liv! En tår rann till och med ner från min högra kind. Detta är vi värda!






Men men man kan aldrig lite på Hammarby och efter vi stått emot i 30 minuter kom 2-1 och då vare bara en tidsfråga innan 2-2 kom. Resten av matchen och Förlängningen bestod bara av att hålla emot trycket och sen försöka vinna på lotteriet: straffar. 



Ni vet resten Bajen vann på förlängningsstraffar där Bajaren sedan barnsben Christer Gustavsson avgjort. En otrolig lättnad efter Kalmars kvittering. Trodde inte många Bajare trodde på Hammarby då men med Hammarby kan allt hända, från Undret i Karlstad till att anställa en tränare som blivit sparkad från division 2 laget Enköping.



En sannerligen matgisk afton där jag vill lyfta fram vissa spelare lite extra. Maic vilken kung att ha i laget hans spänst i kroppen är helt sjuk. Och sen vilket humör och kyla han har, jag menar jag var säker på att han skulle sätta sin straff. Sen var han den enda som klappa om spelarna efter slagit sin straff. En mycket viktigt spelare att ha i laget.
Sedan finns Castro som har växt något förfärligt mycket på hösten. Även Hopf som rädda 3-4 frilägen i onsdags. För att inte tala om hela backlinjen speciellt Törnis och Monterio! Detta mittlås är givet nästa säsong. Till Kalmar kan man inte säga något annat att ge cred till Kalmars vidrigaste spelare Rydström. Utan han skulle ni förlorat med 3-0. Han tog upp i stort sätt alla andra bollar. När han pensioneras åker ni ur!



För att sammanfatta så var detta det största jag varit med om i mitt  16 åriga Bajenliv! En kväll att minnas länge. På lördag den 13 november spelas finalen mot Helsingborg. Datumet är perfekt för på fredagen laddar man upp med VSK hemma i bandyn.

Charlie Davies har trots sitt franska äventyr koll på bajen.

Tack till Hammarby Foto & Söder Bröder för bilderna.

FOOOORZAAAAAAAAAAA!

The Raz notiser

*Match imorgon
Då bär det av till Söderstadion igen för årets sista seriematch. Hammarby tar emot Örgryte som inte heller har något att spela för. Jag tror det blir många mål men då från bajen sida. Hammarby vinner med 3-1, 4-1 eller liknande tror jag. Örgryte är ett väldigt sargat lag som inte kommer ha någon motivation alls.


*AEG:s brutala vändning
AEG har gjort en brutal vändning i Hammarby nu. Istället för att överge Bajen och försöka sälja sina aktier så har dom nu bestämt sig för att mångmiljonsatsa i Bajen. Målet är att Hammarby ska vara ett Allsvenskt topplag med lite europa spel till Nya arenan står kvar 2013. Anledningen till vändningen är att AEG inte vill ha ett Hammarby som spelar i Superettan inför 7000 på varje match, Inget dom skulle tjäna på. Tankarna är blandande visst är det skönt att vi får pengar igen och så. Men skulle vara så mycket skönare om vi kunde  sälja bort deras del och att Bajen skulle ägas helt av oss själva. Och sen försöka bygga ut Söderstadion/Zinkesdam själva. För jag är emot arenan 30.000 är på tok för mycket samt att jag vill inte ha någon jävla plastarena! Jag vill ha en Bajenarena! Och om AEG är kvar i Bajen kommer inte det hända. Men som sagt sköna miljoner till oss så jag vet inte hur jag ska lägga mig i denna diskussion.


Sviker AEG oss igen?

*Semifinal
Då är det äntligen Onsdag snart! Som man ha längtat på onsdag spelar Hammarby årets viktigaste match mot Kalmar i en semifinal i den övergivna turneringen svenska cupen. Klockan 19:00 på onsdag smäller det alltså igång inför minst 7000 bajare och ett mycket visuellt välkomnande om n förstår vad jag menar.


Vinner Hammarby över Kalmar för 2:e gången sedan 2004 på onsdag?

*Skolan
Då så var denna skolvecka slut! Den sluta med orientering i "Snöstormen" och ett svenska prov om Antikens litteratur. Orienteringen gick ganska dåligt medan Svenska provet gick rätt bra. OK på g-delen men ganska bra på VG/MVG delen. Nästa vecka är sista innan höstlovet. Den börjar mycket nice på måndag med bara två lektioner (Drama & Matte) pga att spanskan är inställd. Sen även tisdagen är chill då jag bara har tre lektioner(Samhällskunskap, Svenska & Matte). På onsdagen äre Svenska cup semifinal och sen torsdag och fredag är alltid chill då man vet att det är helg snart, dock extra chill kommer dom vara nu när man vet att det är lov.



*Boxningen
Boxnings träningen uteblev i Måndags och tisdag pga orken inte fanns där men jag kommer igång nästa vecka. Jag kommer då med största sannolikhet träna både Måndag och Tisdag.




Skor

Köpte nya  vinterskor det blev blå vita Gazelle för 699 kronor på Sneakers and stuff:



Men som det ser ut nu med kylan och så kommer jag med största sannolighet lämna tillbaka dessa och köpa dessa skor för 1199 kronor oxå på sneakers and stuff:



Tkr inte dom är så värst snygga men dom är helt okej och faktiskt mkt snyggare i verkligheten. Dock är dom riktigt nice på vintern då dom har ett skönt foder innuti samt goretex matrial på utsidan. Kommer antingen köpa dom i brun eller Svart. Och eftersom dom är så bra vinterskor kommer mina föräldrar köpa dom till mig och det är den största anledning till att jag byter upp mig.

Idag fredag köpte jag dom svarta skorna och lämna tillbaka dom blåa. Något jag inte var helt nöjd med då jag gilla blåa ganska mycket men bestämde mig för att köpa dom till våren så det blir nice då.

The Raz notiser

*Helg
Då var det helg igen, tiden går så jävla snabbt. I skolan har det funkat ganska bra med läxor och så. Jag har Soprov på Tisdag och Svenska prov på fredag. Annars idag ska jag kolla på Landskrona-Hammarby medan Amaya passar sina kusiner efter det ska hon dra på fest medan jag lirar Fifa 11 något jag är as tagg på! Vid klockan 1 åker jag och hämtar Amaya för sen dra och sova hos mig. Igår så sov jag hos Amaya som var lite små spännande. På dagen så hämta jag trevligtheter inför vecka 45.

*Match igen
Då vare Bajenmatch igen! Otroligt skönt efter två veckors väntan att det blir lite action igen. Matchen ser jag på Csport gratis. Jo för senast när jag såg LSK borta så sög kvalitén så jag ringde och klaga och fick en gratiskod som kommer till användning idag då. Om matchen då, Bajen har inget att spela för medan Landskrona har en minimal chans att knippa kvalplatsen. Mitt tips är 1-1.
Haha
Bloggplaner
Jag har lite trevliga bloggplaner jag ska utföra. Inför det nya året (2011) kommer jag komma med ett inlägg som heter spåkulan. Där kommer jag alltså spå vad som kommer hända varje månad i 2011. Vi får se hur många rätt jag för sen när jag sammanfattar året 2011.


Boxning
Då efter två års grubbel om att börja på boxning eller inte har äntligen beslutats. På måndag klockan halv 7 på Hammarbys boxningsklubb gör jag min första boxningsträning. Mycket nice ska det bli och hoppas det blir roligt.



//The Raz

Adidas Skor

Adidas har, har alltid haft och kommer alltid ha dom mest snygga skorna att köpa. Här nedan följer några av mina favortier och någon av dessa ska jag köpa.

Adidas Classic 599 kr.



CLEMENTE STRIPE HI/low 599 kronor


Adidas Spezial 699 kronor





//The Raz

Vill ha Ben Sherman!

Ben Sherman är nog det tyngsta klädmärket som finns! Förut när jag var i doms as stora shop i New York vare bara as snygga grejer där. Så ska nu försöka fixa lite pengar och köpa lite klass kläder. Här är min önskelista:


Någon av dom här atingen Black eller Navy blue, lutar mest för Black. Kostar 45,50 pund.



Navy Blue tröja för 55 Pund.


Hooded Coat för 130 pund.


Brown bomber jacket 45,50 pund.




Skjortor 42 pund. Den lila är bara ett kanske liksom om man känner sig lite wild & crazy-



Väska 45 Pund, Vet ej vilken färg lutar dock åt brun.

För att komma där kläderna säljs klicka här.

//The Raz

The Raz Notiser

Fifa 11
Nu har jag lirat Fifa i en vecka så nu är det dags att skriva en kort recension om det. Fifa 11 har gjort ett stort hopp sen 10:an. Det är mycket mer realistiskt nu, det är svårare att anfalla samt att man kan göra olika nickar och skott. Förut var det bara att skotten kunde åka höger, vänster upp och ner nu nu kan man skjuta lite var som helst samt ytterskruv. Man kan tex nu slängnicka och nicka ner i marken först så den studsar.  Även karriärläget är förbättrat med lite små detaljer. Och på toppen på det kan man nu för första gången styra målvakten som är ganska svårt men as roligt. Fifa 11 är helt klart grymt och det är ett otroligt värt köp.

The Raz Notiser/ar
Efter att fått några kommentarer att det ska heta notiser istället för notisar bland tiden som jag bloggat har jag nu ändrat. Så nu är väll alla språkpoliser där glada?

Hösten är här på riktigt
Nu är hösten här på riktigt! kallt på kKvällarna, löv på marken och mörkt redan vid halv 7. Hösten är nog min minst favorit årstid. Tycker det är jobbigt att ha en mellan årstid så det är varken snö man kan leka i eller soligt som man kan steka utan bara kallt och jobbigt. Det som är plus är att det blir riktigt fint med dom rödgula löven.

Amaya förstör
Amaya förstör! På tisdag kväll stod Amaya och smiska mina hörlurar mot sina knän ett flertal gånger. Sen på onsdagen när jag skulle till skolan så funkade dom inte! Jag svara detta med att sno Amayas hörlurar som är likadana från sin väska utan att säga något och lägga tillbaka mina. Amaya märkte dock detta när hon såg att mina var förstörda. Dock så visar jag vem som är man och behåller Amayas hörlurar.

Ensam i en villa
När vi är inne på Amaya ska hon vara ensam hemma veckan efter höstlovet i fyra dagar. Då passar jag på att flytta in i Amayas stora villa. Ryktas även att det kan bli en Dubbeldejt någon dag med ett nybildat par.

Nya namnet blir oldnews
På Facebook så¨bytte jag namn till Amayo för att reta Amaya samt Delgado för det är riktigt tungt namn. Att heta för och efternamn blev lite långtråkigt. Dock nu när jag haft det i en vecka så ska jag byta tillbaka.

Nio månader
Idag den 10 Oktober har jag och Amaya vart ihop 9 månader. Mycket trevligt och det man snabbt kan säga är att det gått helt sjukt snabbt. Nu siktar vi på 1 års jubelumet!

Sveriges 10 bästa fans

I detta inlägg kommer jag rangordna Sveriges 10 bästa fans. Det kommer gå till såhär att jag kommer rangordna dom olika lagen i genrar 1-10 samt betygsätta dom 1-5. Gengrarna är sång, trogenhet och tifo. Efter det kommer jag rangordna dom alla lagen 1-10 och ge en längre kommentar och en utförd sammanfattning om dess lags supportrar. Dock hittar ni detta längst ner i inlägget. Allra längst ner hittar ni även betygskalan.

Sång
1. Hammarby   Betyg: 5
2. AIK             Betyg: 4
3. Göteborg     Betyg: 3
4. Malmö         Betyg: 3
5. Djurgården  Betyg: 3
6. Norrköping   Betyg: 2
7. Helsingborg  Betyg: 2
8. Örebro         Byget: 2
9. Gais             Betyg: 1
10. Örgryte      Betyg: 1


Trogenhet

1. Hammarby   Betyg: 5
2. Gais            Betyg: 4
3. AIK             Betyg: 3
4. Göteborg     Betyg: 3
5. Malmö         Betyg: 3
6. Helsingborg Betyg: 2
7. Örebro        Betyg: 2
8. Djurgården  Betyg: 2
9. Örgryte       Betyg: 2
10. Norrköping Betyg: 2

Tifo
1. AIK              Betyg: 5
2. Hammarby   Betyg: 3
3. Malmö         Betyg: 3
4. Djurgården  Betyg: 3
5. Örgryte       Betyg: 3
6. Göteborg     Betyg: 3
7. Norrköping  Betyg: 2
8. Helsingborg Betyg: 2
9. Örebro        Betyg: 2
10. Gais          Betyg: 2

Slutgiltiga tabell:
1. Hammarby    Betyg: 13/15
Kommentar: Hammarby sjunger otroligt högt hela matchen oavsett vad. En otroligt trogen publik som är jävligt kreativ. Tifo gruppen är inte den bästa men kan ibland ha sina toppar med otroligt sköna och detaljfulla tifon.



2
. AIK               Betyg: 12/15
Kommentar: AIK har en relativt trogen publik men inte den samma att dom kan sjunga oavsett vad. Sjunga kan dom men inte hela matchen och och dom byter sång varje minut. Dålig trumma och vissa matcher som visas på tv hör man bara deras mikrofonkille. Och man kan inte vara Sveriges bästa fans när man snor ramsor. Kan dock sjunga riktigt högt ibland och har Sveriges bästa tifogrupp.

(Bild saknas då jag vägrar lägga upp någon aikbild här)

3.
Malmö           Betyg: 9/15
Kommentar: Snygga och stilfull tifon men dom kan inte prestera det där lilla extra eller sköna som behövs, finns inget wow utan bara enkla tifon som är stilrena. Sjunger inte så det hörs hela matchen för att istället ha många ljudtoppar.


4.
Göteborg       Betyg: 9/15
Kommentar: Inte alls bra tifon men sjunger ändå så det hörs. Dock går betyget ner lite pga själ ramsor likt AIK.



5.
Djurgården    Betyg: 8/15
Kommentar: När det går bra så gör dom riktigt tunga tifon och sjunger riktigt bra men när det går dåligt faller allt det där. Förra året och detta år har varit riktigt pinsamt för Djurgården. Får dock bra betyg för det dom presterar när dom är bra på lira boll. Men kan aldrig bli en av Sveriges bästa pga nästan alla är medgångare.

(Bild saknas då jag vägrar lägga upp en djurgårdsbild här)

6.
Gais              Betyg: 7/15
Kommentar: Trogen publik kanske därför dom hamnar så högt upp. Kan göra helt okej tifon och presterar ganska bra på sång ibland  trots deras stora arena och lilla antal till folk.



7.
Örebro   Betyg: 6/15
Kommentar: Har växt på senaste tiden både ljudmässigt som visuellt. Dock att hela klacken består av 15 åringar gör att dom inte sjunger speciellt högt samt att dom har riktigt fåniga ramsor. Om laget skulle åka ner till Superettan tror jag stora delar av publiken skulle försvinna.



8.
Helsingborg        Betyg: 6/15
Kommentar: Trots att dom har ett publiksnitt på 10.000 så hörs dom knappt och är inte alls bra på tifofronten. Eftersom dom är så många borde dom vara bättre men dom är sämst till antalet. Om man ska räkna antalet tror jag lag som Västerås, Syrianska och Landskrona skulle vara bättre men tur för Helsingborg äre inte så jag rangordnar lagen.



9.
Norrköping        Betyg: 6/15
Kommentar: Jävligt dåliga sätt till antalen oxå, en av dom största medgångsupportrarna i Sverige och ramstjuvar. Inte dom bästa på tifofronten heller.



10.
Örgryte Betyg: 6/15
Kommentar: Kommer med på listan istället pga doms snygga OH flaggor dom haft som tifo på Ullevi. Göteborgs ledande tifogrupp helt klart.



Lag som var nära på att komma in på listan:
Syrianska & Landskrona. Syrianska pga det är det enda lag jag hört ifrån klacken förvisso hörde jag dom bara en gång men ändå. Landskrona kan oxå sjunga och bara om dom blir fler kan slå ut Örgryte.

(Betygsättningarna har jag grundat från Youtubeklipp, Bilder, Publiksnitt, hur dom hörs på tv och mina egna uppfattningar när jag rest med Bajen till dess arenor eller sett dom på Söderstadion.)

//The Raz

The Raz notisar

Bajen-Syrianska
Imorgon är det match igen och det ska bli otroligt skönt att vara på plats på Söderstadion igen. Efter att suttit på sittplats med min pappa mot Degerfors så det var över en månad (30 augusti, Jönköping hemma) sen jag stod på bajens klack sektion. Imorgon ska jag gå med min Kära flickvän Amaya som i skrivande stund susar sött bredvid mig. Iaf otroligt roligt med match igen!

Hatet mot Uggs

Hösten är här och allt fler ser man med uggs nu kommer en hälsning till alla er: UGGS ÄR AS FULA DET ÄR INTE SNYGGT JAG BRYR MIG INTE OM DOM ÄR SKÖNA DOM ÄR SOM MJUKISBYXOR MAN CHILLAR MED DOM HEMMA INTE GÅR PÅ STAN ELLER SKOLAN MED!

Skolan är igång
Nu märks det verkligen att skolan är igång. Efter ett par veckor med nästan inga läxor så har vi kommit igång med våra arbeten på dom flesta arbeten. PÅ vissa ämnet är vi till och med på slutet och ska ha prov. Men det jag menar att skolrutinen har börjat och har någon läxa varje vecka plus att man lärt känna lärarna bra och hur dom tänker.

Även har man börjat hitta i skolan även om det inte är perfekt kan man nu iaf hitta salarna, något som känns ganska skönt.


Fifa 11
Idag fredag köpte jag den ett dagars gamla spelet Fifa 11 på Game för Endast 270 kronor efter lämnat in 2 Xbox spel. Har tyvärr inte hunnit lira det idag men det ska bli otroligt spännande att komma igång.

Taggad på julen
Efter drömt min fjärde dröm om julen igår så kan man nog 100 procentigt säga att jag är as taggad på Julen. Kommer bli den bästa! Och skönt nu är oxå att min syster ska vara hemma över julen och att man har en Amaya. Fan vad mkt bak och fika på stan det ska bli iår! Även pulka och skridskoåkning i orminge och Kungstregården! Men för mig börjar julen den 1 december så det är inte direkt som jag tänkt baka julsaker redan nu. Dock har jag fixat en massa julfilmer så jag inte behöver sitta på datan och leta efter dom i sista sekunden i december. En recension om dom bästa julfilmer kommer i September. Och eftersom min ekonomi inte är den bästa och inte Amayas heller för den delen har vi infört en Julfika burk, där ska vi lägga alla våra mynt och tjugolappar under oktober och december så vi har råd att fika mkt i jul



RSS 2.0