Höstsäsongen kan börja

Idag hemma mot jönköping börjar höstsäsongen 2010! Och vem älskar inte höstsäsongen det är dom matcherna man lever för. Grymt drag, mer passion och så mycket mer står på spel. Och på vilket sätt vi öppnar höstsäsongen 2010 med. Vi börjar mot Jönköping hemma som sagt där vi oxå firar 40 års passion och sång på läktarn. Allt började höstsäsongen 1970 och vi har hållt på nu i 40 år. Bajen firar med fetaste tifot tifogruppen jobbat på hela helgen. Ultras från hela Europa kommer och tittar på.

Så jävla taggad kommer bli en grym match som bajen vinner med 2-1 eller 3-1!

FRAAAAAAMMÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅTTTTTTTT!

Angående folkpartiet ung valreklam

Har någon sätt den?  det är en bild på en svarthårig kille och en blond tjej så står det: "I vårat land är brudar, blattar och bögar oxå välkomna" Ganska roligt tycker jag så vi blattar, brudar och bögar är alltså gäster i svenska herrarnas land tydligen?. Tack nu känner jag mig verkligen en del av det här landet.

Sen medan vi är inne på politik så såg jag här om dagen att sd hade en valstuga ovanför plattan något jag blev väldigt upprörd över och ville verkligen prata med dom. Valstugan blev senare på kvällen förstörd något som var väldigt rätt så. Men jag hoppas inte att sd väljer att ta det som en fördel och försöka få sympati för dom.

Annars är jag inte så orolig att SD kommer in i riksdagen. För jag tror att folket i Sverige är smartare än så.

Själv om jag skulle vara 18 skulle jag röstat vänster inget tvivel om de.

Dekorerar

För två dagar sen så dekorera jag mitt rum med 2 helt underbara matchtröjor på väggen. Ena är från 2009 års tröjupplaga och tröjan alla spelar autografer från 2009! Andra tröjan är Johannes Hopfs debutmatchtröja i Bajen som Hopf gav personligen till mig. På siffran 0 så finns även en autograf av han.



4 Hela inlägg på rad snacka om att inte ha något att göra, Aja snart kommer iaf Amaya för att hitta på något. Kanske bada om solen kommer fram lite mer eller titta på film vad vet jag. Imorgon äre skola igen och de e minigolf som står på schemat enbart och efter det äre att komma hem och kolla på livsviktiga matchen Öster-Bajen.

/The Raz


Höstens första köp

Igår köpte jag min höstjacka och det var mitt första köp till hösten och nog mitt sista pga jag har köpt riktigt mycket kläder och det enda jag behöver nu är T-shirts. Men nu har jag riktigt lite med pengar och stora skulder så nu prioriterar jag det viktigaste först. Sen så sparar jag en 500 kronor pga eventuellt bortaresa till kvalmotståndet vi möter. Och igår köpte jag biljetter till Bajen-Jönköping, Bajen-Degerfors och Bajen-Syrianska. Biljetter till Väsby-Bajen köper jag på plats och lite senare köper jag till Bajen-Örgryte. Sen för att betala skulderna så kommer jag jobba lite. Och sommarjobbs pengarna hade jag hoppats skulle räcka ända till hösten men det uteblev så det var lite tråkigt.

Iaf igår köpte jag min gröna höstjacka från Zara för 700 kronor som jag tycker var riktigt värt. Jag tycker iaf den är grovt snygg och e taggad på att använda den! Men får nog vänta ett tag först.



//The Raz

Sommarens klädköp

här lägger jag upp bilder och kommentarer på klädköpen jag gjorde i sommras. Inför sommaren hade jag inte tänkt på att lägga ut så mkt på kläder som jag gjorde utan det skulle sparas och gå till annat hade jag tänkt. Men efter sommarn så hade jag lagt ut 2950 kronor på kläder. Jag har köpt 2 st Short 2 st skjortor, 2 st tröjor, 1 par jeans, 1 par Chinos, 1 jacka och 1 par skor. så det gick ju inte så jätte bra.




Blå ruttiga G star shorts



Gul/oranga G-star shorts



Gul blå ruttig Ben Scherman skjorta



Blå skjorta från H&M



Brun tröja från Zara



Blå Diesel tröja



Blå Jeans från Weekday



Ljus ruttiga chinos från Cardigans



Svart jacka från H&M



Röda skor från United color of benetton

/The raz

Ny kategori! *Kläder*

Har nu lagt tull en ny kategori på min blogg *Kläder* Inte för att jag ska bli en mode bloggare för det ska jag aldrig bli osv utan mer för att jag ska gå ifrån att enbart skriva om bajen. visst det kommer jag skriva helt klart mest om men sen ska jag skriva lite om kläder då och då om vad jag köpt vill ha eller ska köpa.

Joina min tunga fanpage klicka här!

och bara så ni vet så är inte fanpagen gjord för att göra massa reklam och försöka bli stor eller ngt pga det är ngt jag aldrig kommer bli utan bara för jag ska hålla mig sysselsatt när jag har tråkigt osv. Som att blogga med andra ord :P
/The Raz*

AVGÅ!

2-0 FÖRLUST borta mot brage!

AVGÅ ALLT OCH ALLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inför Brage-Hammarby

Förord
Varje poäng är viktig! varje närkamp är viktig! Efter Hammarbys otroligt dåliga inledning så har Hammarby inte råd att tappa poäng. Inga misstag kan göras nu, dom har satt sig själv i denna situation och om vi ska nå Kvalplatsen så måste det bara bli vinster inget annat. Iaf vinster mot de lagen det ska vara 100% vinst som tex mot Brage.

Statestik

Idag klockan 19:00 spelas Brage-Hammarby på Dommnarsvallen. Inför denna match har 21 omgångar spelats. Alltså är det endast nio matcher kvar. Hammarby ligger på sjätte plats med 31 poäng medan Brage ligger på tionde plats med 27 Poäng. Som ni ser så är det bara 6 poängs skillnad från elfte och sjätte plats. Hammarbys senaste tre matcher slutade med 2 vinster och en förlust. Vinst med 3-0 mot Trollhättan förlust borta mot IFK med 1-0 och sen nu senast en 3-2 seger över Assyriska. Medan Brages tre senaste slutade med 2 förluster och e vinst. Först en 3-2 förlust mot IFK sen en 1-0 förlust mot Assyriska och sen en vinst borta mot Öster med 1-0.

Startelvan

Solnatattaren har tagit ut en 22 mannatrupp inför dagens trupp pga många har skadekänningar så dom ska testas på matchuppvärmningen, däribland Linus Hallenius. Dock kan vi vara glada att Både Castro och totte är tillbaka från sin korttidsskada respektive långtidsskada.

Startelvan jag hoppas:
-------------------Hopf-----------------------
Totte------Filip----------José---------David
------------------Traore------------------

PF----------------Magic--------------Helg
--------Kungen-----------Castro-------------


Startelvan jag tror:
-------------------Hopf-----------------------
David------Filip----------José---------Mauro
------------Traore-------Dahl---------------

PF-----------------Maic-----------------Helg
------------------Kungen-------------------

Kommentar:
Borken lär vara feg som vanligt och gå på två defensiva mittfältare. Castro kommer säkert hoppa in mitten av andra halvlek. Det jag bara hoppas om vi leder att inte Jesper kommer in för han är ganska bra när vi ska forcera men inte att vara defensiv. Sen så tycker jag att Mauro är en säkerhetsrisk, visst han var ok mot assyriska men en match kan inte göra att allt ska förändras han tappar ändå mycket defensivt. Så därför sätter jag in en Matchotränad Totte på högerbacken för som mittback lär han inte klara det matchotränad som han är. Ni minns väll när Borken la en matchotränad tarore på mittbacken han tappa bollen två gånger som blev friläge.

Hetast i Bajen:
*
Linus Hallenius
6 mål på försäsongen, 1 mål och 2 assist i svenska cupen och 15 mål i superettan säger det mesta.

*Johannes Hopf
80% i räddningsprocent och 6 nollor på 17 matcher. Grym i luften tar nästan ner varje hörna. Hopf är i stor form och har vart otroligt viktig för Hammarby och kommer vara jävligt viktig för Hammarbys slutspurt i Superettan.

*Maic Sema
Kreatören har gjort kanonmatcher match på match! Blivit utsedd till matchenslirare dom två senaste matcherna på Söderstadion. Mycket viktig för Bajens offensiv.

Tips:
Brage-Hammarby 0-2
4 Linus Hallenius
44 Linus Hallenius

/The Raz




Kvaldrömmar

Tänk dig ett fyllt Råsunda med hälften av dom Hammarbyare! Publiksiffran är 36.000 och det är kval mellan allsvenskan och superettan! Hammarby ska möta AIK eller Djurgården förstå vilket jävla kaos det skulle va. Det skulle vara så mycket kaos att man inte kan tänka sig. Folk skulle vara taggade 24/7 ända fram till matchen! Möbler skulle förstöras hemma för man är så taggad! Det är min kvaldröm! tänk dig enbart Passion, kärlek och hat! Bara ett jävla stort kaos runt omkring! Det skulle vara inget mindre än 2000 talets största drabbning i fotboll i norden.

Jo än lever drömmen Både AIK och Djurgården kan vi möta i kvalet dock känns djurgården mer troligt men möter nog hellre Gnaget i kvalet! Tror inte att så många djurgårdare skulle komma. Annars hatar jag nog mer Djurgården. Ett kval mot Gefle och Halmstad funkar nog oxå fint! roliga bortaresor. Och Hammarby har klart oxå chans till hamna på kvalplatsen 1 eller 2 i superettan kommer nog inte hända.

Redan Idag klockan 19:00 möter dom Brage på bortaplan och en ny otroligt viktig match väntar. Faktiskt så kommer alla matcher framöver vara otroligt viktiga! Varje poäng och mål måste man slåss blodig för ungefär som Traore! vilken jävla krigare Älska! Alla måste ha kämpa inställning annars kommer det ej funka pga ett bra spel har inte Hammarby! inte iaf under borgqvist.

Iaf det återstår endast nio(!) matcher och sen är Superettan över för denna gång! men förhoppningsvis inte Hammarbys utan två kvalmatcher och två svenska cupen matcher ska kvarstå. Av dom 9 superettanmatcherna återstår det 5 bortamatcher och 4 hemmamatcher. I skrivande stund har Hammarby 2 poäng upp till kvalplats.

Jaja det var det och när det bara återstår 3 matcher kommer jag skriva om Bajens chanser osv. Jaja det kommer senare.

//The raz

Angående superettan tippningen & spelartrupp rakningen i våras osv.

Angående min superettan tippning inför säsongen.

Jag hade tre rätt! det var Jönköping Södra, Väsby och Trollhättan jag pricka rätt på hittills. Och dom är juste nu på en 16, 15 och en 12 plats. Dvs att i mitten siktet och toppen att jag haft rå fel. tex av mina fyra topplag jag tippat är det bara ett lag som är med i nuvarande topp fyra. aja serien är jämn och det mesta kan hända. Tex mellan 3:e och 11:e plats är det bara 2 vinster som gör skillnad. Och sen kan man ju oxå se att Hammarby har en jävla tur att ligga i topp är ju en galet jämn serie om det skulle vart som förra årets upplaga och Linus Hallenius bara skulle gjort åtta mål hittills då kanske vi skulle ligga näst sist eller till och med detta år om Linus inte presterat som han gjort skulle vi oxå ligga och kämpa för nytt superettan kontrakt. Vår räddning är och kommer förbli säsongen ut Linus Hallenius.

Frågan är bara om Simon, Maic och Castro tar sina steg i utvecklingen och blir nyckelspelare. Även om backlinjen rycker till sig som José monteiro gjort så kan vi kanske till och med hamna på en andra plats om inte 1a plats. Aja kan väll sluta att drömma men Drömmen om allsvenskan lever fortfarande förvånansvärt pga vår poäng. Jag vill ju oxå nämna Hopf vilken lirare, en av mina favoriter helt klart och han ligger på 80% i räddnings % och toppar målvaktsligan. Det roliga är oxå att Rami ligger på en räddningsprocent på 67 % med 7 insläppta mål på 4 matcher. 

Aja under sommarfönstret har nya spelare att tillgå och jag uppdaterar mina betyg över Bajenspelarna sen i våras och sen ger jag även ny en ny tabell dock bara lite mer på skoj (den räknas inte förstås).

Här hittar ni länken på min förra spelartrupp rakningen i våras där ni kan jämföra.


Obsarvera även att en ifylld stjärna likt såhär: * betyder att jag uppdaterat sen i våras.

Målvakter Betyg: 2,5
Nr 1. Rami Shaaban *
Skadade sig direkt efter 4 matcher i Superettan och inte heller var han bra i någon av dom. 7 Insläppta på 4 matcher och 67% i räddningsprocent säger det mesta. Har nu tappat all respekt för killen efter visast åter igen att han verkligen inte bryr sig om ngt inom Hammarby! trots han skada så skiter han i allt och alla och blir med i ett litet skit program på 4an och dansar, om du överhuvudtaget vill få lite respekt av bajenfansen så borde du genast skita i det och försöka bli kvitt skadan. inte för du skulle peta kungen Hopf utan det skulle visa att du bryr dig. aja snubben är ett skämt och i hjärta, passion och själ får killen 0 i betyg men eftersom jag inte betygsätter per det utan agerande får han betyg:1 snubben har vart usel ända sen han kom till bajen och förtjänar inget mer men kunde ju vart lite sämre. Tror jag iaf...
Betyg: 1

Nr. 30 Johannes Hopf *
Vilken lirare Johannes är! hoppa direkt in borta mot Assyriska och håller nollan! Försvaret såg direkt lugnare med en Hopf bakom sig. Grym i luftrummet och har riktigt bra reflexer och dykningar. Får ej en fyra då jag tycker han kan förbättra ganska mkt i sina utryckningar på frilägen. Även något att tillägga är hans snabbhet att snabbt sätta igång nytt spel ngt rami var kass på. Är säker på att hopf kommer bli bättre och bättre.
Betyg: 3,5

Försvare Betyg: 2,5
Nr. 2 David Johannsson
Stabil under försäsongen hoppas dock gärna att han höjer sig ett snäpp när serien börjar. Kan bli en viktig pjäs i Omstarten för Bajen.
Betyg: 3

Nr 3. Jose Monteiro *
Kom in i startelvan i början på sommaren och som han gjorde det! Just nu bästa backen vi har helt klart. Han kom in med ett helt nytt självförtroende och styr och ställer helt underbart! grym på glidtacklingar och huvudspel. Även snabb! älskar hans nya stil!
Betyg: 3

Nr 5 Robin Vikman
Inte sett så mycket av honom men han är snabb och en sågkallad modern vänsterback. ny Emil?
betyg: 2

Nr. 6 Patrick Gerrbrand
Kom sommarn 09 men inte vart spelare jag trott han skulle vara. Kan mycket bättre och jag ser honom som en avbytare om han inte höjer sig som jag vet att han kan.
Betyg: 2

Nr. 13 Isak Dahlin *
Har blandat och gett under säsongen, har helt klart potential.
Betyg: 1,5

Nr. 20 Filip Bergman *
Oxå blandat och gett som nästan alla Spelare gjort under säsongen. Men blev lite besviken av honom efter allt jag läst om honom. har bra position men Tycker Törnstrand är mkt bättre.
Betyg: 2

Nr. 21 Monday James *
Haft mycket problem med skador i fjol. Sen haft problem inom familjen men om han kommer in i fotbollen nu på riktigt så ser jag honom som en av Bajens bästa spelare iår. För när han är som bäst som jag sett honom har vart ruskigt bra och jag tror till och med att han kan bättre än det. Inte sett ngt av Monday iår, kommer han någonsin tillbaka?
Betyg: 3,5

Nr. 22 Mauro Saez Jarpa *
Bra i offensiven dock alltför tunn och svag i defensiven ser hellre Robin som vänsterback.
Betyg: 1,5

Nr. 32 Marcus Törnstrand *
Otroligt bra och blev väldigt överraskad över hur bra han var mot Trollhättan helt klart min favorit back efter josé. Ser han som en otroligt bra andra halva till José. Riktigt stark och kraftig även aggresiv.
Betyg: 3

Mittfältare Betyg: 2,5
Nr 4. Christian Traore
Sliter på mitten frågan är Dahl eller Traktorn?
Betyg: 3

Nr. 7 Carlos Gaette Moggia
Ser han som en innermittfältare men jag tycker inte han är så värst bra hoppas han kan bättre.
Betyg: 1

Nr. 8 Fredrik Söderström
Vart en hackkyckling på bajenforumen men tror han kan bli en bra lirare i Superettan iaf en helt okej bara han tar sitt ansvar. Dock ser jag inte han som en startspelare.
Betyg: 2

Nr. 10 Andreas Dahl *
Ganska besviken över hur Dahl spelat kan mycket bättre men förstår inte hur Borken kan spela med han och Bojassen dom passar helt klart inte tillsammans.
Betyg: 3

Nr. 14 Sebastian Bojassen *
Kom upp i år från HTFF och har en jävligt bra inställning. Kommer växa under året. Måste jobba på passningarna men vilken attityd han har!
Betyg: 2

Nr. 15 Petter Olsen.
Här har vi vår äkta högerytter och kommer bli viktig. Jävla magiska inlägg med bägge fötterna!
Betyg: 3

Nr. 15 Vlado Zlujotro
Vänstermittfältare som tar bra löpningar. Dock ganska långsam men vart bra på försäsongen. Kan växa i Superettan.
Betyg: 1

Nr. 23 Maic Sema
Har alltid gillat Maic och iår på försäsongen har han vart strålande. En kvick teknisk spelare som är given på mittfältet men vart?
Betyg: 3

Nr. 26 Simon Helg
En av Bajen bästa spelare och jag hoppas vi får hålla Simon säsongen ut.
Betyg: 3,5

Anfallare
Betyg: 3
Nr. 9 Sebastian Castro Tello *
Växt som fan i Superettan blivit den spelare vi alltid hoppats på iaf riktigt nära och kommer bli riktigt bra om han forstätter såhär. Teknisk kreatör med en bra skott och passningsfot. Håller i bajens anfallsspel.
Betyg: 3

Nr 16 Tobias Holmqvist *
Värdelös men kan ändå lite på ngt sätt ibland.
Betyg: 1

Nr. 17 Linus Hallenius *
Vår skyttekung kommer ösa in mål i Superettan han är alltid på rätt plats och kommer göra mål med alla kroppsdelar bollen kommer bara åka in. Bäst i anfallet. Kan bli nya kungen på Söder. (Har bara höjt betyget)
Bättre än mina förväntningar 15 mål i superettan hittils.
Betyg: 4

Fadi Malke och Christer Gustavsson har även tillgått till Truppen har dock sett för lite av dom för betygsätta.

Slutbetyg på truppen efter sommaren:
3
Observera att jag rundar upp på betygssiffrorna och jag rundar bara upp till hela och halva tal. Man kan säga att anfallet har vart vår bästa position efter sommaren och backlinjen den sämsta. Dock har ändå betyget rest med 0,5 från våras.

Min startelva:
-------------------Hopf (C)----------------------------
DJ--------José----------Törnstrand-------Wikman

------------------Traore--------------------------

PF----------------Maic----------------------Helg

-----Kungen-------------Castro----------------

Kommentar: Mer offensiv en äckliga Borken väljer. Traore får slita på mitten medan Dahl sitter på bänken, var riktigt svårt att välja men pga offensiva mittfältet får jag välja en riktig defensiv lirare på mitten. Jag tror även att Maic, Kungen, castro och Helg kommer leka med motståndarna efter dom spelat tillsammans ett tag. 4 unga spelare som inte är rädda för att köra lite samba då och då. Hopf blir även Kapten pga tror han kommer vara här en lång tid. Vice kapten: David och vice vice: PF och vice vice vice: José.
Betyg på startelvan: 3

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Betygskalan:
5. Svensk Landslagsklass
4. Håller god Allsvensk klass
3. Bra
2. OK
1. Dålig
0. Usel

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Och såhär ser tabellen ut 23 oktober 2010 klockan 17:00:

1.Norrköping
2.Sundsvall
-----------------
3.Hammarby
-----------------
4.Syrianska
5.Landskrona BoIS
6.Örgryte
7.Assyriska
8.Ängelholm
9.Degerfors
10.Ljungskile
11.Jönköping Södra
12.Brage
------------------
13.Öster
14.Falkenberg
------------------
15.Väsby United
16.Trollhättan

Min dröm sen bajen hamna i superettan om att möta Gnaget/gården i kvalet lever än!!!

Foooorzaaaaa!

/The Raz

Min Bajen Statestik!

I följande inlägg kommer det stå om alla mina Hammarby matcher jag varit på. Alltså antal borta resor antal derbyn, Matcher i stockholms län, hemma matcher och min första match. Även hur många Europa matcher jag vart på, Svenska cupen och hur många förluster, kryss och vinster. Även min sämsta spelare, bästa spelare genom tiderna i Grönvita tröjan och mkt mer.


Bästa/sämsta

Min första match - Hammarby-Helsingborg 2002
Kommer ihåg denna match ganska mkt gick med min bror far, Ziray, Zashay och 2 andra snubbar. Vi satt på östra och vi såg bajen vinna med 3-1.

Första bortamatchen - Djurgården - Hammarby 2003
Min andra match och så dålig den blev.

Första Riktiga bortaresan utan för Stockholms län
- Elfsborg - Hammarby 2009
Jävla invasion vilken första bortamatch det var, efter denna resa blev jag förälskad i awaaay matcherna.

Min sämsta match
- Hammarby-AIK 2008
Fyfan vilken äcklig match! Hammarby har 1-0 till 95:e minuten! Riktigt vidrigt.

Min Bästa match - Djurgården-Hammarby 2008
Otroligt tuung match som avgjordes i slutet, en match jag aldrig glömer.

Favorit Spelaren: Pablo Pinones Arce
Vet att många hatar han men jag har vart otroligt svag för honom en riktigt skön lirare! Dock vet jag ej vad han gjorde 2006 och vad han gjorde så alla hata honom mot ellos iår var ej på den matchen så vet ej. Men vill inte heller veta skulle bara göra mig besviken.

Hatspelaren: Eguren
Ni vet.

Bästa Spelaren: Kennedy
Oh ah!

Sämsta Spelaren - Freddy Söderberg/Tobias Holmquist
Hahaha!


Bästa tifot: Hammarby-Djurgården 2008

Skönaste bränningen: Djurgården-Hammarby 2006

Bäst tryck på läktarn: svårt att säga

Sämst tryck på läktarn: Hammarby-AIK 2007


Matcher totalt:
Seriespel
Antal Hemmamatcher i en serie totalt: 50

Antal Bortamatcher i en serie: 5

Antal Derbyn totalt: 17 (kvittar om det e hemma/borta bara de e mot gnaget/djurgårn, 2 av dessa derby spelades på sös.)

Antal Seriespelsmatcher: 72

Andra matcher:
Antal EuropaMatcher totalt: 1

Antal Svenskacupmatcher totalt:
3 (en av dom tre var värmdö borta)

Antal Genrep totalt: 3

Antal Matcher totalt: 80 st.

Antal Vinster/kryss/förluster

Seriespel
Antal Vinster Hemma : 21

Antal Kryss Hemma: 7

Antal Förluster Hemma:
18


Antal Vinster Borta 3 (3 vinster i bortamatcher i sthlms län, 0 utanför.

Antal Kryss Borta 1 (1 kryss utanför sthlms län)

Antal förluster borta: 1 (en förlust i en bortamatch utanför sthlms län)


Andra matcher:
Antal Vinster hemma: 4

Antal kryss hemma:
0

antal förluster hemma
1

Även en vinst i en sv cupen bortamatch mot värmdö.

Antal vinster derby: 6

Antal kryss derby:
4

Antal förluster derby:
7


Antal Vinster Toalt: 35

Antal Kryss totalt:
12

Antal Förluster totalt:
27

Kommentar: blev lite räknefel pga jag inte vet exakt vinst/förlust/kryss i vissa matcher.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Antal Bandymatcher: 5

Antal Hockeymatcher: 2

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FÖR EVIGT TROGEN!








RSS 2.0