Gott nytt år!

Ja då var det sista dagen på den spännande och ärofylda året 2010. Året där Bajen vann guld i Bandy, Amaya kom in i mitt liv och året då bajen spelade sin första säsong någonsin i Superettan. Jag är klar med alla mina 3 delar om sammanfattningen av Bajenåret som gått. Men om ni inte är intresserade av fotboll har jag min vanliga sammanfattning oxå. Dock har jag bara hunnit med del 1. Men det är inte bara alla månader som ska sammanfattas utan även ska jag göra årets lista och spåkulan 2011. Men tills vidare, Gott nytt år!



//The Raz

Sammanfattning av bajenåret del 3: Slutet

Då ska vi precis börja höstsäsongen med ett 40 års firande av vår läktarkultur hemma mot Jönköping. Och vilket jävla drag det va, känns som alla var jävligt pepp på denna match. Vi skulle visa vilka som är bäst i Sverige och det gjorde vi verkligen. De 10 första minuterna av matchen var helt sjukt nice. Bästa draget hittils! Matchen sluta 1-1 efter Filip Bergmans mål i 92 minuten. Avgå Borken ekade över Söderstadion.


1970

Nu var det nog många som var sura och irriterande både på Bajens resultat som att tränarna fortfarande var kvar. Inget hände i Bajen trots uteblivna framgångar och fanses rop på Borkens avgång. Tills efter denna matchen då Borken avgick men den som tog över var vår alla älskade Jesper som inte förändrade något i måste matchen borta mot Väsby. Hammarby förlora med 2-1 och drömmarna om Allsvenskan var krossade...


AVGÅ BORKEN!

Franzen tillsattes som tränare inför Degerfors hemma. Inför den matchen hade Roger gett ett taktikhäfte till varjespelare. Franzens förändringar blev magiska. Bajen visade ett helt nytt spel hemma mot Degerfors och inte minst kämpaglöd. Bajen vann matchen med 2-1 och visst poppade det upp en eller två tankar om allsvenskan. Bajen mötte sedan Ljuskille på bortaplan i en match som slutade 2-2. De andra lagen som Landskrona och Sundsvall tappade poäng så det fick mig att tro igen. Men när Bajen endast gjorde 0-0 hemma mot Syrianska så fanns det ingen återvändo. Men jag blev inte ledsen utan fick mer framtidshopp inför säsongen 2011. Hammarby åkte till Skåne kort därefter och vann med 1-0 för att sedan åka hemma till Stockholm och avsluta med en 2-1 förlust hemma mot örgryte.


Kungen

Så kom den där Semifinalen i Svenskacupen alla hade väntat på. Hammarby skulle möta Kalmar något många såg som slutet på resan. Liksom vi har vunnit över Kalmar 2 gånger sedan dom gick upp i Allsvenskan. Oddsen såg inte mycket bättre nu. Men jag hade ändå den där sköna känslan om vinst. Och Hammarby vann denna sköna med efter straffar. Men glömmer aldrig bort glädjen efter Castros 2-0 målet! Shit vilken glädje helt jävla underbart. Nu skulle Helsingborg vänta i Finalen


Bajen efter strafflägningen mot kalmar

Nervösitet genom hela kroppen dagar och veckor innan denna match. Helsingborg hemma i Svenska Cupens final. Kommer inte ihåg mycket från denna match mer än att jag stod där nere vid nätet istället för vid SB. Och att jag fick ett jävla glädjerus genom hela kroppen när det var 20 min innan match och vi sjöng någon random Bajensång. Kändes liksom att detta är livet vad mer kan man begära. Tårarna rann efter matchen. Jag ville så gärna ut i Europa och få min första fotbollstittel som aktiv supporter. Jag vill ge fett mycket credd till tifogruppen sjukt bra tifon.


Magic City Södermalm


Den sista tiden på året hände det inte alls mycket på året. Jag var fortfarande deprimerad över förlusten. Fotbollsäsongen var över och vintersporterna började. Men jag kände mig inte alls peppad att dra på någon Bandy. Jag gick dock på Utomhusmatchen den 4 december vilket blev den sämsta av alla utomhusmatcherna tycker jag. Inte alls något drag.


Utomhusmatchen

Hammarby tillsatte senare sin sportchef Grauers som har gjort allt man själv skulle gjort i den positionen. Han kasta ut Freddy, Söderström, Traore Och bergman och förnyade kontrakten med spelare som Fadi, Hopf och Castro. Han skrev oxå kontrakt med lite andra spelare och tog upp HTFF spelarna man ville ha. Köpte en lovande anfallare från Värmdö. Och nu väntar vi bara på vår nya stjärnanfallare han letar efter. Och jag litar på honom till 110%

/The Raz


Års sammanfattning 2010 del 1: Jan-Mars

Då så börjar vi med årliga årssammanfattningen. Även fast är är mitt uppe i mitt sammanfattade om bajenåret så drar jag till med den vanliga och huvud årssamanfattning. I del 1 sammanfattar jag månaderna Januari-Mars. Nytt för iår är att jag kommer ha spåkulan 2011. Dock har detta inget med årssammanfattningen 2010 med att göra.

Januari
Ljuvliga ljuvliga Januari. Januari kunde inte börja bättre när redan den 4 januari bjöd lilla söta Amaya i Victors klas 8F1 ut mig. Den 6 januari träffades vi hemma hos henne för att hyra film och äta pizza. Det roliga var att när vi väll hade köpt pizzan så vågade ingen ta mer än en väldigt liten bit. Mest för att när jag försökte skära en liten liten bit så var det för segt att jag nästan tappade hela kartongen. Men Amaya fixade stämningen bättre när hon tog ner kartongen la den på golvet för att sedan flytta sig närmare så vi satt tätt tätt och endast någon millimeter mellan oss. Det pirret i magen glömmer jag aldrig bort inte heller nyfikna Linus. Jo för att jag fick typ 5-6 sms av honom medan jag var hos Amaya den där mörka vinterdagen. Riktigt skönt att ha en sådan skyddsängel. För att inte tala om Victors medhjälp med att ta kontakt med amaya.

Men det var inte bara Amaya som tog plats i hjärtat denna mörka månad. Det var då jag och Felix blev vänner på riktigt med våra sköna bandy och bioäventyr för att inte tala om Västeråsäventyret med det kommer lite senare i Februari.

När jag tänker vidare på hur Januaris sista dagar avslutades så finns det en klassresa i Åre, en bio och ett "jag älskar dig". Vi börjar med den mellersta bion alltså. Jag och Amaya skulle gå på bio för första gången, Amaya valde världens tråkigaste film föra heath ledger är med. Men inte nog med att välja världens tråkigaste film för någon snygg dude e med utan sen somna hon oxå. Men detta gjorde att jag tyckte att hon var så söt att en "jag älskar dig"  känsla ploppa upp som oxå gjorde att jag tog tag i mig själv och sa det några dagar senare.

Hur det blev med klassresan så började den ta fart 31 Januari i ct med ett natt tåg som slutade med att jag vakna upp i Februari på ett tåg någonstans långt bort från Stockholm...


Januaris bild är självklar, Amaya för hela slanten. (den första bilden jag tog på amaya)

Februari

Denna första februari morgon vakna jag upp på ett tåg någonstans i Jämtland vid denna tid tror jag. Skön början på februari som var en riktigt skön början på ett år. Jag är inte den bästa på skidor så jag använder mig av blades som är hur nice som helst. De första dagarna i Åre började tog jag det lugnt och sket i att följa med Anton och Märta i skogsvägarna. Men den sista dagen kände jag mig lite wild and crazy och följde med norrlänningarna till svårare höjder. Detta var ett stort misstag men även ett nice minne som innehöll bla att jag hängde i ett träd, ramla för ett fucking stup och ramlade minst 30 gånger säkert. Ett riktigt skönt avslut på en skön skidsemester.

Men när jag kom hem igen så blev det Amaya som huvudämne igen. Vi firade en månad den 10 Februari, jag gav henne 2 filmer och skrev ihop ett kort där det stod ngt töntigt/cheesyyy som om att jag hellre skulle vilja se dessa 2 dåliga filmer med dig än ngt annat i hela världen bla bla bla.  Sen blev det alla hjärtans dag och då blev det första gången för mig att gå ut i stadsruset och leta en present till henne på lördagen. Det blev ett litet hjärta med en stor kedja.

Men inte bara saker med Amaya som hände. Bla var det den sköna matchen Vsk hemma i bandyn och den sköna Bajenkvällen på hovet som februari sluta med. Jo då den andra månaden för året slutade galant med ett Bajen som vunnit bandyserien och skulle ut i sm-slutspel och en tung hockeymatch i division 3b med bara massa sköna Bajare.


Februaris bild tillgängas åt klassresan i åre Foto: Arne

Mars
Mars var en riktigt riktigt skön månad. Månaden jag åkte till Italien för att se Roma-Inter, månaden där jag fick uppleva Bajens första bandy sm-guld i historien och den månaden jag och Amaya blev allt seriösa.

Vi börjar den 8 mars då Hammarby var i Semifinal i sm-slutspelet. Hammarby vann första matchen borta mot villa och skulle nu alltså ta emot villa på zinkensdam. Jag mötte upp Felix centralen för att sedan dra vidare till forum och hämta Victor. Men mellan dom där minuterna är det inte så mkt jag är stolt över. Jag råkar slå på en buss medan jag har en cigg i handen och vem står där jo min mamma. Först varför slog jag på en buss? Sjukt horungrigt jag var där, vidrigt. Men Bajen vinner matchen med 8-2 och drömmen om sm-final på studenternas lever allt i högsta grad.

Den 10 mars möter Hammarby villa igen på zinken och om vi skulle vinna skulle vi bli klara för final efter 3-0 i matcher. Lättare gjort än sagt, Bajen vann med matchen med 7-2 och ännu en gång var bajen finalklara på studenternas.

Den 21 Mars 2010 skulle bli en dag endast några skulle glömma. SM-final på studenternas och Snökaos. Matchen försenades 40 minuter först efter trubbel att skotta bort all snö. Domaren bestämde sig för att dela upp matchen i 3x20 istället för 45 x2. Första pausvillan gick dock på hela 40 minuter pga av all snö. Bajen vann finalen med 3-1 och alla Bajare svävade på moln. Ett av mina bästa dagar i mitt 16 åriga liv.

Helgen efter den sköna smguld söndagen bär det av till Italien och Rom för att se Roma-Inter. En sjukt skön match som Roma vann med 2-1. Riktigt nice minne för livet. Mars månad var riktigt skönt med måna oförglömliga ögonblick.


Den självklara bilden för en månad som Mars

Sammanfattning om April-Juni Kommer inom kort.


//The Raz


Julgodis - Snickers

Jag bakade för en tid sen med Amaya ett riktigt gott och jävligt enkelt julgodis. Det är snickers men men mer juliga och godare än orginalet.

Allt du behöver är:

1 burk jordnötssmör à 350g (jag brukar använda den blåa)

2 dl ljus sirap

1 dl socker

1 liter Rice Crisp (puffat ris fungerar inte- blir inte krispigt)

1 dl kokosflingor

1 tsk vaniljsocker.

300 gram Blockchoklad

-------------------------------------------------------------

Värm och blanda Jordnötssmöret (cirka 275 gram) Sockret och sirapen till en lös smet. Rör sedan ner 1 liter Rice crisp, kokosflingor och vaniljsockret.

 

Häll ut på bakplåtspapper, cirka 1 cm tjockt, och låt svalna.

 

Smält blockchoklad, mängd beror på hur tjockt chokladlager man vill ha, men 300 g ger tunnt till mellan tjockt skickt, och häll över "jordnötskakan".

 

Låt stelna och skär sen upp i "lagom" munsbitar.

 

Taaadaaa!

 


De 5 bästa Julfilmerna

1. A Christmas Carol - Betyg: 5
Det finns många olika versioner av denna julsaga men ingen är i topp med denna. Den animerade filmen med Jim Carry kom i julen 2009 på Sveriges biografer. En riktigt bra film enligt mig som ger mycket bra julkänsla. Även är orginalen från 84 riktigt bra som visar mer den mörka sidan. Även Disneys 25 minuter långa version är mer än sevärd.


2. Julfritt Betyg: 5
Denna julfilm är väldigt okänd för många som inte ens kom på bio. Den handlar om ett vanligt familjeområde i USA där en familj alltid håller den årliga julfesten för kvarteret men denna gång så har deras dotter åkt utomlands och föräldrarna ser ingen anledning att fortsätta med traditionen så dom beställer biljetter till florida. Men plötsligt medan dom packar väskorna ringer dottern att hon ska åka hem och då blire fulla rullat med att fixa igång julfesten på bara någon dag.
En film som ger mig mycket julkänsla väldigt bra om man inte kommit in i stämningen än. Ett tips är att se den på kvällen/natten den 23 december.

3.Polar Expressen Betyg: 4
En till animerad film som handlar om ett litet barn på 8 år kanske som växer ifrån tomten. Men spå natten innan jul kommer ett förtrollat tåg som visar honom den riktiga julen och nordpolen. Sjukt nice film som ger en en
underbar julkänsla.


4. Ensam hemma 2 - Betyg 4
Ensam Hemma har väll alla sätt. En väldigt skön spännande julfilm som skildrar New York på Julen. Filmen handlar om ett barn som lever i en väldigt stor familj. Detta år ska dom åka bort men glömmer barnet på flygplatsen som råkar tag ett annat flyg till New York.


5.The Nightmare Before Christmas Betyg: 4
Tim Burtons Mästerverk är helt underbart gjord. En tung ångest får man av filmen för att sedan få en riktigt nice julstämning. Finns inte så mkt mer om att säga om filmen. Antingen hatar man den eller älskar den.

Andra bra julfilmer:
6. Ett päron till Farsan firar jul
7.Ensam hemma 1
8. Nu är det jul igen
9.Christmas with the Simpsons
10.Elf
11. Klappjakten
12 Love Actually
13. Tomten är Far till alla barnen
14. White Christmas
15. Reindeer Games

Filmerna Rankas och resenceras med Julstämmning filmen ger.
Julrecension 1-6
6. Magsikt! (Rysningar, Gåshud, glädje, sorg, ALLT)
5. Julrysningar
4. Julstämning
3. Lite Jul
2. OK
1. Julförstörare

Sammanfattning av Bajenåret del 2: Solsken

Då spolar vi fram från det snöiga Uppsala den 20 mars till ett soligt Ängelholm den 13 April. Klockan 06:00 avgick bussen från Gulmarsplan, tror det var 7 bussar och jag satt inte på någon av dessa bussar. Jag hade planerat hela vintern att jag skulle åka men sedan hände något allvarligt att jag tyvärr var tvungen att släppa resan och fick låta Ziray som är en av mina närmsta polare åka dit själv med sina homies. Jag var i skolan hela dagen för att sedan träffa Amaya vi åkte direkt till subway och konsum där vi köpte Rostbiffmacka respektive Ben & Jerrys. Vi bänkade fram oss framför Amayas tv men en otrolig förväntan. Bajen började bra men vi tappade sedan allt på en kvart vilket resultera att jag fick en ångest jag inte fått sedan Gais hemma 08. Otroligt tungt och det enda jag kunde tänka på var att allt var kört och vi var i samma gamla spår som 09.



Och efter jag missat Ängelholm Away fick jag åka till Värmdövallen den 17 april och se Bajen ligga under med 2-0 i hela 75 minuter. Men som vi alla säkert vet blev det ett lyckligt slut och glädjen av Linus mål i 93 minuten var ofantligt underbart och en sådan glädje för ett mål kände jag nog inte sedan Semifinalen i cupen. Mycket underbar resa dock där jag Ziray, Sam och Linus stod bakom ett staket i en skog.


Mål mot värmdö

Men sen kom äntligen Hemmapremiären den 20 April. Underbart helt Underbart jag åkte direkt från skolan med Amaya som skulle uppleva sin första Hammarbymatch. Och vid medis träffade vi hennes syrra för att gå den traditionella marchen till Söderstadion. Matchen slutade 2-1 och man fick hopp för Allsvenskan 2010 igen.


March

Efter detta fick vi en vinst över Trollhättan för att sedan förlora mot Norrköping hemma och hoppet var nere igen. Men sedan körde vi över Assyriska med 3-0 i Södertälje och hoppet om Allsvenskan var på sin höjd igen. Men icke sa nicke efter Assyriska matchen kom en rad förluster mot Brage, Jönköping och Öster. Och det var just mot Jönköping jag åkte min första resa för året.


Assyriska borta

Efter detta kom en vinst mot Väsby jag inte brydde mig så mkt om och det kändes ganska avslaget med matcher på Söderstadion. Publiksiffrorna varierade mellan 5-6 tusen och resultaten var endast upp och ner. Men på Sommaren så blev vi en rad sköna bortaresor. Men jag som är lite smygbög gick inte på någon. Bla var det Falkenberg och Örgryte borta. Efter sett bilder och hört om hure var i Falkenberg är det en match jag inte kommer missa 2011. Både Falkenberg på Sommaren och Öis på våren är redan spikade från min sida 2011.


Falkenberg borta

Men sen kom äntligen den efterlängtade bortamatchen mot Norrköping. En helt fanatiskt resa som kaosa rejält i början. Bla blev vi uppkörda av några poliser på en vägg medan dom tafsa galet. Sedan hände det varierade grejer och undermatchen börja firma vs ultras bråka plus att poliserna hade kört iväg bussarna så tifot uteblev. Detta gjorde att draget dog rejällt i första halvlek. Andra halvlek blev det bättre men vi kom aldrig upp i den standard vi vet att vi kan och bajen förlora med 1-0.


Peking borta

Vi vann sedan mot Assyriska med 3-2 och hoppet levde såklart fortfarande men sedan fick vi en förlust mot Brage och en vinst mot öster. Bajen låg nu i mitten av tabellen och vi ska fira 40 år av läktarkultur hemma mot Jönköping. Är det här vändningen kommer? I Höstens första match...



//The Raz

Spelschemat släppt

Då var det preliminära spelaschemat för superettan 2011 släppt. Vi börjar preliminärt den 10 april borta mot Assyriska. Och hemmapremiären spelas den 17 april hemma mot Landskrona. Tycker bortapremiären känns lite sådär, jag menar enligt mig ska bortapremiären vara en resa på minst 3 timmar till något sjukt ställe likt Ljunskille eller Ängelholm. Men Assyriska borta kan vara kul ändå med 5000 bajare i Södertälje på förhoppningsvis en helgdag.

Efter kollar Schemat några gånger så kommer första sköna resan i omgång 7. Då åker vi till GBG och möter Örgryte. Sen på sommaren får vi åka till Falkenberg och Jönköping. Tråkigt dock att en resa som Degerfors hamna i September, skulle vara perfekt på sommaren. Annars mot hösten möter vi Västerås borta i omgång 26, kan kanske bli en liten invasion där om matchen gäller mycket.


Mitt mål inför superettan  2010  var att gå på minst 20 seriematcher något jag inte klara av. Jag gick på 14/15 hemmamatcher, gick på båda södertäljematcherna och på Väsby borta, samt Jönköping och Norrköping borta. Det blev totalt 19 seriematcher. Men jag tycker jag är off the hook pga att jag gick på Värmdö borta samt semifinal och finalen i Cupen.

Mitt nya mål inför Superettan 2011 är att gå på mer än 2/3 av alla matcher, Alltså minst 21 matcher. Då är 15 av de 15 hemmamatcherna givna sen Assyriska, BP och västerås borta givna. Det blir 18 Matcher och utöver det måste jag åka på minst 3 långa bortamatcher.

De tre långa bortamatcherna jag vill gå på har jag kikat och fått mig en bild av. Än så länge är det Örgryte, Jönköping och Falkenberg borta. Sedan kan jag även gå på Degerfors borta i September och om vi har något att spela för i Ängelholm omgång 30 åker jag självklart dit.

De 5 bästa jullåtarna

1. Bing Crosby - White Christmas
Given etta! Hela den här låten strålar ut jul. Man får en sån där skön känsla i magen när man hör denna låt. Det jag tänker på är nog att man sitter hemma bakar peppakakorna eller kollar film så är det helt mörkt ute och snöar. Man får en enorm julkänsla av denna sång och den är en given 1 på denna lista.



2. Nat king Cole - The Christmas song
Trodde inte jag skulle säga såhär men den här låten nosar faktiskt ändå lite på White Christmas. Man får nästan samma känsla av denna låt. En riktigt riktigt bra jullåt.



3. Frank Sinatra - Santa Clause is coming to town
Efter 2 nästan likadana låtar så får vi här en låt som är lite mer svängig. men den har ändå det där lite gameldagsa och jag gillar hans sväninga blandat med den gamla tonen. Och igen har vi här en riktigt bra jullåt. Tycker att det är dom här första 3 låtarna som är speciellt bra och ingen annan låt kan ta mäta sig med dessa.


4. Frank Sinatra - Christmas dreaming
Vad finns att säga en till riktigt bra jullåt.



5. Tony Bennett - Winter wonderland
Samma här en riktigt bra jullåt som man får mycket julkänsla av.



Jag gjorde nyss en någorlunda bra jul-spotifylisa. Den är helt okej men tycker dock de flesta låtarna har samma ton. Men Listan fungerar. Ska göra en lista med ungefär de bästa 17jullåtarna snart och då kan jag uppdatera min spotifylista så den blir lika bra som julcdn. klicka här för att komma till spellistan.

Fler recensioner kommer inom kort

//The Raz

De godaste Peppakakorna!

Då efter mycket ätande av peppakakor den sista tiden har jag kommit fram till med hjälp av min assistent Amaya att Annas peppakakor är dom godaste. Jag testa Konsums, icas, vivos, annas och Götebors kex peppakakor. Vinsten till Sveriges godaste budget kakor blev Annas. Annas vann stort och ingen annan var i närheten. Vi tyckter att Annas är smala, knappriga och är mycket smakfyllda. Dom andra peppakakorna smakade nästan alla likadant, det var ingen som stod ut från resten som Annas. Så nästa gång ni ska gå ut och köpa peppakakor välj Annas!


Annas peppakakor är godast

resencioner av jullåtar, julfilmer och andra julgrejer kommer upp inomkort

//The Raz

Sammanfattning av Bajen året del 1: Vintertider

Bajenåret 2010 började för min del med min andra Bandymatch någonsin (den första mot Edsbyn 09) mot Sandviken. Hade hausat för denna match rejält och tror jag drog med ungefär 10 personer. Men det blev helt failat och kylan gjorde så vi drog i halvlek. Matchen slutade 10-5 till Bajen. På Fotbollsfronten började Säsongen igen den 7 Januari tror jag. Den 6e februari började resan mot Allsvenskan då vi spelade första träningsmatchen för året. Bajen vann matchen med 4-3. Och då började vinnartrenden, Bajen vann 5 och gjorde 2 oavgjorda på försäsongen. Men Vintersäsongen för mig så handla det mest om Bandyn av alla sporter och bandyns framsteg såklart. Och sen i bakgrunden bajens väg till allsvenskan. Så var det iaf för mig.



Men kylan hade skrämt iväg mig från bandyn iaf i en månad höll jag mig borta. Sen kom Västerås på besök den 12 Februari. Och där kom oxå vändningen för mig med Bandy. Jag började tycka att det var helt okej ändå. Och det gjorde att jag gick på fler och fler matcher. Och då gick jag på de 4 sista hemmamatcherna som var kvarten mot sirius och semifinalerna mot villa på zinken. Sen förstås den stora finalen men det tar vi senare.



På Hockeyn gjorde jag debut. Det blev den klassiska uterinksmatchen som blev min första. Bajen Fans Hockey mötte Älta den 5e februari. Sen kom oxå min 2a hockeymatch jag gick på för vintern blev den 26e februari på hovet som var den så kallade bajenkvällen.



Men sen kom ju ljuvliga mars och den underbart sköna och lidande bandyfinalen 2010. Detta var 2010 års höjdpunkt i Bajenland. Hammarby hade förlorat 6 finaler på 2000-talet innan denna match. Det finns till och med ett ordspråk som lyder såhär: När Bajen förlorat bandyfinalen så vet man att våren är här. Dock så stämde det här verkligen inte. Snön höll dock på att smälta inför denna match och det var helt okej väder när vi anlände till Uppsala. Men vid 11 började snöstormen och det slutade aldrig att snöa. Så sjukt kallt inne på arenan och det var lätt det vidrigaste jag varigt med om. Men sen kom guldet och då var det allt värt. För att citera Sam: "Jag skulle gjort det igen naken" Så skönt kändes guldet faktiskt.



Och med dessa underbara slut på vintersäsongen så kände man ett stort hopp inför den kommande Fotbollsäsongen. Jag menar på Fotbollen intog vi 17 av 21 poäng, Vi vann div3b i hockeyn och vi består oslagbara och sen det underbara guldet i Bandyn. Med dessa vackra slut på vintersäsongen i Bajenland så hade man faktiskt rätt att känna stor omptimism inför 2010...



Del 2 kommer inom kort.


Silly Season 10/11

Då var säsongen slut för detta år och det är dags med den delen av säsongen som är lite mera "silly". Texten uppdateras för varje nya nyhet som kommer och det nya syns med fetstil.

Klara nyförvärv
*Paulinho Guara
Paulino kom hem till bajen och skrev på 1 års kontrakt.


*Sinan Arayanci
Blev klar för Hammarby de närmaste 3 åren efter 1 månads rykten.


*Max Forsberg (Mittfältare, HTFF)
(Flyttas upp från HTFF permanent och får ett 1+1 års kontrakt)

*Marcus Törnstrand tar klivet från HTFF och skrivit 2+1 års kontrakt med bajen.

*Roger Sandberg (Ass, tränare, BP)
(Roger var med guldlaget 2001. På tränar fronten tränade han Gröndal där han tog upp dom från division 3 till division 1. 2009 och 2010 har han vart assisterande tränare för BP. Nu blir han alltså assisterande tränare åt Roger Franzen i Hammarby dom närmaste 2 åren.)

*Matthias Olsson (Ytterback, HTFF)
(HTFF:s lagkapten är nästa man att ta klivet från HTFF till A-laget. Matthias är 21 år och beskrivs som en mordern snabb ytterback. Avtalet rör sig om 1+1 år.)

*Fredrik Forsberg (Mittfältare, HTFF)
(Kommer från HTFF och Skrivit på 2 år med A-laget dock kommer han användas i HTFF mest och sen får man se om han gör inhopp i A-laget. Fredrik beskrivs som en defensiv mittfältare och är bror med Max.)

*Robin Tranberg (Mittfältare, HTFF) 
(Andre spelaren som skrivet ett lärlingskontrakt med A-laget. Robin kommer likt Fredrik att spela mest i HTFF men kan matches i A-laget. Kontraktet gäller i tre år. Robin är en defensiv mittfältare som gärna styr spelet. Robin beräknas en av årskullen 93 största talanger.)

 

*Rojen Surek (Anfallare, Mittfältare)
Skrev på för 2 år med Hammarby. Rojen beskrivs som en kvick teknisk anfallare som får försäsongen på sig att bevisa att han håller för A-laget annars blir det HTFF.


Klara förluster
*Freddy Söderberg
*Filip Bergman
*Christian Traore
*Fredrik Söderström
(Alla dessa spelare får ej förnyat kontrakt)
*Jesper blomqvist
(Tränaren får ingen förlägning på sitt kontrakt med Bajen)

Rykten bort

*Maic Sema
(mittfältare,Allsvenskan)

Fotbollskanalen uppger att flera allsvenska klubbar tittar på Maic.


Johannes Hopf avskrivs efter förlängt kontraktet, Jose Monteiro demmenterar Skottlandrykterna och säger att det inte kommer bli några resor dit.


Rykten in
*Björn Runström (Odense, Anfallare)
(Har ett år kvar på kontrakten med en klubb som vill göra sig av med honom. Tränar med Bajen för tillfället. Bajens sportchef går ut till Sportbladet idag och säger att AEG kommer lägga in pengar för evenetuella nyförvärv, han uppger oxå att Runström är högst på önskelistan. Runström säger att det klart är intressant. Nu uppger Runströms agent att Runström inte är så pigg på Superettan och Bajen.) Efter en rad hit och dit med Runa så uppger folk på bloggar/forum att han kommer skriva på.


Förnyade kontrakt
*Fadi Malke (Vänsterytter)
(Tog upp klivet i A-laget i höst och har sedan Franzen blev tränare spelat från start varje match. Nu förlänger Hammarby kontraktet med 2 år för vänsterspringaren.)

*Christer Gustavsson (Forward)
(Anfallaren tog steget upp till A-laget i höstas nu får han fortsatt förtroede i minst 1 år.)

*Petter Furusteth
(Den rutinerade högerspringaren som gjort 2 mål och 5 assist förra säsongen har förlängt sitt kontrakt. Kontraktet ligger på ytterligare 1 år och Petters kommentarer är att det känns hel rätt.)

*Johannes Hopf
Skriver på för yttligare 3 årr med Hammarby.

*Castro Tello
Skriver på ett saftigt 5-årskontrakt

Små konstiga okända rykten:
*Erkan, sågs på Arlanda igår

*Freddy Adu, Knasigt forumrykte. Vi har ju en amrikanare i styrelsen så varför kan han inte locka till sig bosamnspelaren?

Truppen just nu
40. Johannes Hopf
1. Rami Shabban

2 David Johansson
3 J.Monteiro de Macedo
5 Robin Wikman
6 Patrik Gerrbrand
13 Isak Dahlin
21 Monday James
22 Mauro Saez Jarpa
Marcus Törnstrand
Matthias Olsson

7 Carlos Gaete Moggia
10 Andreas Dahl
14 Sebastian Bojassen
15 Petter Furuseth
18 Max Forsberg
Fredrik Forsberg
19 Vladica Zlojutro
(utlånad)
23 Maic Sema
26 Simon Helg
33 Fadi Malke

Paulinho Guara
Sinan Arayanci
Rojen Surek
Nathan Paulse (Utlånad)
9 S.Castro-Tello
16 Tobias Holmqvist
36 Christer Gustafsson

Roger Franzen (tränare)
Roger Sandberg (Ass, tränare)

//The Raz

PS3

*Denna vecka har ägnat mycket att leta efter bra begangnade ps3 konsoler och sälja mitt xbox. Målet var att införskaffa ps3:an till helgen och det har jag avklarat. Igår fredag så köpte jag den ny på mediamarkt med fifa 11. allt gick på ungefär 2900 vilket var helt okej enligt mig. Nu äre bara att köra! Det jag ska införskaffa med tiden är:

-Black Ops
-en till kontroll
-Need For Speed
-Ratt
-Headset.

*Idag lördag äre utomhushockeyn päå Kärrtorp. Det är tredje året Bajen Fans Hockey har funnits och tredje gången den trationella utomhusmatchen spelas. Ganska pepp!

För övrigt kommer jag börja med en sammanfattning med Bajen året som gått snart! sen efter nyår kommer den vanliga års sammanfattningen.

*Jul Resencioner kommer att komma i helgen så ni juläskare där som undrar vilka de bästa, peppakakorna, jullåtar eller julfilmer är dom bästa så kommer det upp i helgen.

*Då var det klart att Tomten pryder Hammarbys säsongskort efter en makalösvinst med 72,2 %. Jag röstade självklart på tomten och är nöjd att ha med mig honom i min plånbok närmaste året.

RSS 2.0