De 5 bästa Julfilmerna

1. A Christmas Carol - Betyg: 5
Det finns många olika versioner av denna julsaga men ingen är i topp med denna. Den animerade filmen med Jim Carry kom i julen 2009 på Sveriges biografer. En riktigt bra film enligt mig som ger mycket bra julkänsla. Även är orginalen från 84 riktigt bra som visar mer den mörka sidan. Även Disneys 25 minuter långa version är mer än sevärd.


2. Julfritt Betyg: 5
Denna julfilm är väldigt okänd för många som inte ens kom på bio. Den handlar om ett vanligt familjeområde i USA där en familj alltid håller den årliga julfesten för kvarteret men denna gång så har deras dotter åkt utomlands och föräldrarna ser ingen anledning att fortsätta med traditionen så dom beställer biljetter till florida. Men plötsligt medan dom packar väskorna ringer dottern att hon ska åka hem och då blire fulla rullat med att fixa igång julfesten på bara någon dag.
En film som ger mig mycket julkänsla väldigt bra om man inte kommit in i stämningen än. Ett tips är att se den på kvällen/natten den 23 december.

3.Polar Expressen Betyg: 4
En till animerad film som handlar om ett litet barn på 8 år kanske som växer ifrån tomten. Men spå natten innan jul kommer ett förtrollat tåg som visar honom den riktiga julen och nordpolen. Sjukt nice film som ger en en
underbar julkänsla.


4. Ensam hemma 2 - Betyg 4
Ensam Hemma har väll alla sätt. En väldigt skön spännande julfilm som skildrar New York på Julen. Filmen handlar om ett barn som lever i en väldigt stor familj. Detta år ska dom åka bort men glömmer barnet på flygplatsen som råkar tag ett annat flyg till New York.


5.The Nightmare Before Christmas Betyg: 4
Tim Burtons Mästerverk är helt underbart gjord. En tung ångest får man av filmen för att sedan få en riktigt nice julstämning. Finns inte så mkt mer om att säga om filmen. Antingen hatar man den eller älskar den.

Andra bra julfilmer:
6. Ett päron till Farsan firar jul
7.Ensam hemma 1
8. Nu är det jul igen
9.Christmas with the Simpsons
10.Elf
11. Klappjakten
12 Love Actually
13. Tomten är Far till alla barnen
14. White Christmas
15. Reindeer Games

Filmerna Rankas och resenceras med Julstämmning filmen ger.
Julrecension 1-6
6. Magsikt! (Rysningar, Gåshud, glädje, sorg, ALLT)
5. Julrysningar
4. Julstämning
3. Lite Jul
2. OK
1. Julförstörare

Kommentarer
Postat av: arne

fint min pojk

2010-12-20 @ 00:15:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0