Inför Assyriska-Hammarby - Dags för en ny säsong av ångest och allt där till

Förord
Då ska Superettan börja igen då. Hammarby öppnar som ni alla vet borta mot Assyriska. Så nu är det snart dags för en ny säsong med nya besvikelser och jubel, glädjen och sorg, himmel och helvete, och allt där till hur en säsong ska vara. Jo denna säsong kommer vara fylld med ångest som aldrig förr tror jag. Dels för att Hammarby kommer inte få det lätt detta år, men oxå för att ingen Hammarbyare orkar med en ny säsong i misär. Vi vill upp och käns lite som nu eller aldrig. Så nu är det återigen dags för en ny säsong av ångest och allt där till, Välkomna

Läktaren
Nu är det drygt 5000 biljetter sålda på matchen och cirka 3500 av dom är bajare. Finns fortfarande biljetter kvar till assyriskas läktare som säljs inne på arenan. Assyriska har inget att säga till om på läktarkampen, denna kommer bajen donera totalt. Jag tror på en publiksiffra runt 6000 där ungefär 3800 Hammarbyare. Hammarby kommer redan vid 18:00 visa vilka som bestämmer med en feeeeet marsch till arenan.

Matchen
Tror det kommer bli en väldigt tillknäppt match med få chanser. Eller så kanske allt släpper helt och det står 3-3 i halvtid. Jag tror dock på det första alternativet. Assyriska kommer vara bollförande och Bajen satsa på kontringar. Spelare kommer dock vara nervösa och inte vilja göra misstag. Men Hammarby vinner matchen med 1-0 efter mål av Björn Runström. Tror Hammarby ställer upp på följande sätt:

----------------------------Hopf-------------------------
David-------------Jose-----------Törnstrand------Fadi

PF--------------Bojassen--------Castro----------Helg

-----------------Björn------------Paulinho--------------

Kommentar:
Startelvan är svår att tippa med tanke på att alla har spelat under försäsongen. Det jag tänker på är om Castro kanske börjar på bänken och Carlos får chansen istället. Samt att Fadi kanske kör vänsterytter och wikman tar backplatsen pga täppa till ordentligt för Bajen kommer nog satsa på kontringar. Anfallet kommer nog starta så om inte Christer börjar vilket jag skulle tycka var roligt. Men Paulinho är det säkra kortet och tror han höjer sig flera steg efter cupfiaskot.

Omgång 1: Assyrsika-Hammarby Södertälje Arena
Klockan 19:20


//The Raz

Hammarbys Spelartrupp 2011

Betygskalan:
5 God Allsvenskklass
4 Bra Superettanklass
3 Bra
2 OK
1 Dålig
_____________________________________________________________________________

Målvakter
Medelbetyg: 3
Nr.1 Rami Shaaban
Nuvarande skadad som alltid. När han spelat har han han blandat och gett. Ibland en helt okej Superettan klass ibland helt värdelös. Att han är skadad hjälper dock inte heller att öka betyget. Nej tkr det är dags för Rami att läga skorna på hyllan.
Betyg: 3

Nr. 30 George Mousan
Gjorde redan Allsvensk debut som 17åring. En bra målvakt med bra reflexer senast jag såg han 07. Om han utvecklats är jag verkligen säker med han som Back up till Hopf.
Betyg: 2

Nr. 34 Johannes Hopf
Kom in förra säsongen mot Assyriska och visa direkt att han är en stabil förstakeeper. Har ett otroligt lugn, grym i luften och sätter igång spelet bra.
Betyg: 4

Försvarare
Medelvärde: 2,6
Nr.2 David Johansson
Stabil under försäsongen hoppas dock gärna att han höjer sig ett snäpp när serien börjar. Kan bli en viktig pjäs i Omstarten för Bajen.
Betyg: 3

Nr 3. Jose Monteiro (K)
Kom tillbaka från skada sommaren 2010 och blev den backgeneralen Bajen behövde. Har spelade ruskigt bra hela förra säsongen och börjat på försäsongen. Kaptenen är väldigt viktig med sitt huvudspel och snabbhet för Bajen
Betyg: 4

Nr. 4 Marcus Törnstrand

Bildade ett grymt mittlås med Jose i höst. Tung stark och väldigt aggresiv back. Landslaget om några år?
Betyg: 4

Nr 5 Robin wikman
Var skadad stora delar av säongen 2010. Det han har spelat har han gjort bra. Snäppet bättre än Mauro snäppet sämre än Fadi.
betyg: 2

Nr. 6 Patrick Gerrbrand

Inte kommit upp i den klassen vi vet han kan. Faktiskt är han långt ifrån den nu. Måste höja sig flera snäpp om han vill ha en plats i backlinjen 2011.
Betyg: 2

Nr. 13 Isak Dahlin
Var bra i början av säsongen men efter några matcher damp det ner för denna back. Vet inte vart han ligger nu men kan utvecklas.
Betyg: 1

Nr. 17 Matthias Olsson

Inte sett så mkt av.
betyg: -

Nr. 21 Monday James
Haft mycket problem med skador i sin tid i Bajen. Kan vara en grym spelare men inget vi sett pga alla de olika skador. Betyglös då jag inte vet vart han ligger nu.
Betyg: -

Nr. 22 Mauro Saez Jarpa
Ganska dålig back. Har spelat lite vänstermittfältare som han gjort ok. För tunn och dåligt huvudspel för att vara back. Helt okej offensiv.
Betyg: 1

Nr. 25 Fadi Malke

Mycket diskussioner om han ska vara mittfältare eller back. Tycker valet är back, har en grym spelförståelse och placering i sitt försvarsspel. Inte många som kommer förbi Fadi på sin vänsterkant.
Betyg: 4

Mittfältare
Medelvärde: 3,1
Nr. 7 Carlos Gaete Moggia
Spelade tillsammans med Dahl på mittfältet i höst vilket han gjorde bra. Carlos är en bra spelare i Superettan. Frågan är om han har utvecklats till iår.
Betyg: 3

Nr. 10 Andreas Dahl

Given på mittfältare när han får spela med rätt person bredvid sig. Nyckelspelare, mittfältetsgeneralen Andreas är spelaren som kommer hålla ihop mitfältet iår. Riktigt vass högerfot oxå.
Betyg: 4

Nr. 14 Sebastian Bojassen

En riktig kämpe på mitten, desvärre har han inte en sån bra teknik vilket sänker betyget.
Betyg: 2

Nr. 15 Petter Olsen

Erfaren ytter som kommer bli superviktig iår med sina inlägg.
Betyg: 4

Nr. 18 Max Forsberg

har varigt väldigt bra på försäsongen. Får se om han tar en startplats i Hammarby och blir årets genombrott. Annars ser framtiden ljus ut för Forsberg.
Betyg: 2

Nr. 23 Maic Sema
En riktig skön spelare men en jävligt bra rörlighet. Är lite tunn med det kompenserar han med det grymma tekniken. Kan bli en skön inhoppare iår.
Betyg: 3

Nr. 26 Simon Helg

Såg riktigt pigg ut i söndags mot Åbo, gjorde oxå två klassmål. Tror Roger Franzen är väldigt rätt för Simon Helg. Kommer utvecklas iår.
Betyg: 4

Anfallare Medelvärde: 3,8
Nr. 9 Sebastian Castro-Tello
Gjorde sitt stora genombrott hösten 2010. Var i storsätt hela Hammarbys offensiv under hösten. Han som kollar samman mittfällt och anfallet. Dock lite för långsam samt dåligt huvudspel. Frågan är mittfältare eller anfallare? 
Betyg: 4

Nr. 11 Sinan Ayranci
Haft problem med skador under försäsongen. Men om han spelar lika bra som han snackar har vi inga problem. Mot Örebro gjorde han ett väldigt bra inhopp. Stark, teknisk, bra skott? Nya Zlatan?
Betyg: 3

Nr. 16 Christer Gustavsson
Fick hoppa in som Linus ersättare de sista matcherna säsongen 2010 och gjorde det väldigt bra. Påminner lite om Runström. Trodde Christer inte hade en chans när Sinan, Paulinho och Runstörm anslöt till truppen men på genrepet bevisade han att han är med och konkurrerar.
Betyg: 3

Nr. 19 Paulinho
Senast han var här var han en grym avslutare med ett bländande huvudspel. På försäsongen har han dock inte visat vad han en gång va. Men jag tror att Paulinho kommer igång på säsongen.
Betyg: 4

Nr. 20 Björn Runström
Hemvändaren Runström har gjort en väldigt bra försäsong trots sina flertal skador och frånvaro från fotbollen på lång tid. Given på anfallet.
Betyg: 5

Truppens medelvärde
: 3,1
Truppens Bästa: Björn Runström
Truppens Sämsta: Mauro Saez Jarpa/Isak Dahlin
Truppens Överraskning: Christer Gustavsson
Truppens Genombrott: Max Forsberg
Truppens Stjärna: Björn Runström
Truppens Stabila: Hopf
Truppens Besvikelse: Paulinho/Castro
Truppens Inhoppare: Sinan Ayranci
Truppens Revansch: Simon Helg

--------------------------------------------------------------------------------------
Min startelva
------------------------Hopf----------------------------

David-----Törnstrand--------Jose---------------Fadi

PF----------Dahl---------------Castro----------Helg

-------------Runström--------Paulinho-------------

Kommentar:
Tycker det är en välbalanserad elva. Frågan är om Carlos tar Castros plats dock tkr jag Castro är väldigt viktig för offensiven. Paulinho tar andra anfallsplatsen pga jag tror han kommer komma in i tempot när säsongen väl börjar. Likaså hela truppen. Så jag tog ej ut denna trupp för dagsformen. Maic och Sinan kommer vara väldigt bra inhoppare. Sedan finns Max och Christer från HTFF som oxå kan förändra matchen. En spännande trupp med väldigt många spännande kort. Tror Roger kommer ställa upp såhär på säsongen stora hela bara att Carlos tar Castros plats.

Så fort truppen kommer ut så skriver jag en inför Assyriska artikel.

//The Raz



Rankning av Superettan 2011

1. Hammarby IF
Med nyförvärv som Paulinho, Runström Och Sinan Ayranci samt bytit ut Mikael Borgqvist och Jesper Blomqvist mot Roger Franzen och Roger Sandberg blir Bajen ett lag att räkna med i toppen. Förra året sades det nystart men det kändes inte som de, detta år är det nystart på riktigt. Hammarby är ett lag att räkna med i Toppen detta år även om det kan gå trögt i början.

2. Åtvidaberg FF

Laget började uselt i Allsvenskan men mer åt hösten blev det allt bättre. Det vara bara otur att laget ramla ner till Superettan. Åtvidaberg visade ett plusresultat säsongen 2011 med 2,3 miljoner. Klubben mår bra ekonomiskt och har en av seriens bästa målvakt.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Landskrona BOiS
Henrik Larsson klarade av sitt första år som tränare. Nu har han kommit in i uppgiften, fått fart på lagen och Fått in Lantz som är den bästa innermittfältaren i superettan. Klubben kommer hamna på de några av de fyra högsta
platserna.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4. Brommapojkarna
Har en väldigt bra trupp med Jagne och Corr-Nyang som gör målen. Nordfeldt står för räddningarna och Nabil Bahouli för tekniken på mittfältet. Lägg där till Pablo Pinones Arce. En bra trupp, dock oroar försvaret lite vilket gör att dom hamnar på en fjärde plats om dom behåller sin trupp över sommaren.

5. Ljunskile
Har tappat Martin Smedberg till Norrköping men dom har köpt in flera billiga kap som håller bra Superettan klass. Tex Joakim Runnemo från BP och Robin Jonsson från ÖIS. Ljungskile blir en stor varning för alla Superettanlag.

6. Sundsvall
Tappat Sigurdsson men köpt in en brasse som öste in mål i Finland. Tror dock inte Sundsvall orkar ett till år i  den absoluta toppen vilket gör att dom kommer hamna på en femte plats.

7. Assyriska
Dåligt försvar gör att Assyriska floppar ganska mycket till årets upplaga av Superettan. Dock får John Kusi Ari en nytändning och kreatören Nahir Besara (egen produkt) blir viktig om dom ska ha chans att vara med och slåss om allsvenskan. Dessvärre misslyckas dom.

8. Ängelholm
Ny tränare men blir bara att kämpa i mittenträsket för Ängelholm iår.

9. Jönköping Södra
Lånat in Darryl Smile från Kalmar och lyckats behålla truppen i stora delar. Blir en ganska obalanserad säsong för Jönköping tror jag.

10. Falkenbergs FF
Hållit truppen i intakt och blir ett tufft lag att möta. Massor med kryss och tråkiga matcher för Falkenberg iår som blir ett äkta mittenlag.

11. Brage
Brage gjorde ett bra första år i Superettan och blir steget bättre detta år. Tror inte på så mycket involvering i bottenstriden.

12. Västerås SK
Ett ungt spännande lag som jag tror kan bli en liten överraskning i årets Superetta. Hamnar precis ovanför kvalet. Stefan Berlins rutin blir viktig om Västerås ska kunna hålla detta tips.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13. Degerfors
Degerfors har tappat målvakten Sebastian Karlsson men efter ett år i superettan tror jag på ett bättre år och hamnar tätt bakom Brage.

13. Öster IF
Det jag såg av Öster förra året var inte bra. Speciellt försvaret som var bedrövligt. Men med byte av tränare kanske dom höjer sig. Vilket jag inte tror på, dock kvalar dom sig kvar i Superettan även detta år.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15. Värnamo
Thern har gjort ett väldigt bra jobb med Superettans yngsta lag. Vann Division 1 förra året men desvärre får dom kämpa där igen redan nästa år. Varför? Jo för med stor sannolikhet tappar dom Thern till malmö i sommar när Roland drar.

16. Qviding
Tränaren Lasse Ternström tvivlar om kvaliteten finns i laget och det gör jag med. Nej Qviding har inget att göra i Superettan.

Årets Skyttekung: Paulinho
Årets Överaskning: Ljunskile
Årets Överaskning 2: Västerås
Årets Genombrott: Christer Gustavsson (Hammarby) Nahir Besama (Assyriska)
Årets Sämsta: Qviding

//Raz

Rankning av Allsvenskan 2011

Då drar Allsvenskan 2011 igång idag. EN av europas absolut sämsta liga! Ändå är det en av världens skönaste liga. Superettan med Bajen kommer dock före detta år. Detta är mitt tips:

1. Elfsborg IF
2. Malmö
3. Helsingborg
4. Göteborg
5. Örebro
6. Häcken
7. Mjälby
8. Djurgården
9. Gais
10. AIK
11. Kalmar FF
12. Halmstad
13. IFK Norrköping
---------------------
14. Syrianska FC
---------------------
15. Trelleborg
16. Gefle

Inom kort kommer Superettan rankningen med kommentarer.

//The Raz

RSS 2.0