Rankning av Superettan 2011

1. Hammarby IF
Med nyförvärv som Paulinho, Runström Och Sinan Ayranci samt bytit ut Mikael Borgqvist och Jesper Blomqvist mot Roger Franzen och Roger Sandberg blir Bajen ett lag att räkna med i toppen. Förra året sades det nystart men det kändes inte som de, detta år är det nystart på riktigt. Hammarby är ett lag att räkna med i Toppen detta år även om det kan gå trögt i början.

2. Åtvidaberg FF

Laget började uselt i Allsvenskan men mer åt hösten blev det allt bättre. Det vara bara otur att laget ramla ner till Superettan. Åtvidaberg visade ett plusresultat säsongen 2011 med 2,3 miljoner. Klubben mår bra ekonomiskt och har en av seriens bästa målvakt.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Landskrona BOiS
Henrik Larsson klarade av sitt första år som tränare. Nu har han kommit in i uppgiften, fått fart på lagen och Fått in Lantz som är den bästa innermittfältaren i superettan. Klubben kommer hamna på de några av de fyra högsta
platserna.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
4. Brommapojkarna
Har en väldigt bra trupp med Jagne och Corr-Nyang som gör målen. Nordfeldt står för räddningarna och Nabil Bahouli för tekniken på mittfältet. Lägg där till Pablo Pinones Arce. En bra trupp, dock oroar försvaret lite vilket gör att dom hamnar på en fjärde plats om dom behåller sin trupp över sommaren.

5. Ljunskile
Har tappat Martin Smedberg till Norrköping men dom har köpt in flera billiga kap som håller bra Superettan klass. Tex Joakim Runnemo från BP och Robin Jonsson från ÖIS. Ljungskile blir en stor varning för alla Superettanlag.

6. Sundsvall
Tappat Sigurdsson men köpt in en brasse som öste in mål i Finland. Tror dock inte Sundsvall orkar ett till år i  den absoluta toppen vilket gör att dom kommer hamna på en femte plats.

7. Assyriska
Dåligt försvar gör att Assyriska floppar ganska mycket till årets upplaga av Superettan. Dock får John Kusi Ari en nytändning och kreatören Nahir Besara (egen produkt) blir viktig om dom ska ha chans att vara med och slåss om allsvenskan. Dessvärre misslyckas dom.

8. Ängelholm
Ny tränare men blir bara att kämpa i mittenträsket för Ängelholm iår.

9. Jönköping Södra
Lånat in Darryl Smile från Kalmar och lyckats behålla truppen i stora delar. Blir en ganska obalanserad säsong för Jönköping tror jag.

10. Falkenbergs FF
Hållit truppen i intakt och blir ett tufft lag att möta. Massor med kryss och tråkiga matcher för Falkenberg iår som blir ett äkta mittenlag.

11. Brage
Brage gjorde ett bra första år i Superettan och blir steget bättre detta år. Tror inte på så mycket involvering i bottenstriden.

12. Västerås SK
Ett ungt spännande lag som jag tror kan bli en liten överraskning i årets Superetta. Hamnar precis ovanför kvalet. Stefan Berlins rutin blir viktig om Västerås ska kunna hålla detta tips.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
13. Degerfors
Degerfors har tappat målvakten Sebastian Karlsson men efter ett år i superettan tror jag på ett bättre år och hamnar tätt bakom Brage.

13. Öster IF
Det jag såg av Öster förra året var inte bra. Speciellt försvaret som var bedrövligt. Men med byte av tränare kanske dom höjer sig. Vilket jag inte tror på, dock kvalar dom sig kvar i Superettan även detta år.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15. Värnamo
Thern har gjort ett väldigt bra jobb med Superettans yngsta lag. Vann Division 1 förra året men desvärre får dom kämpa där igen redan nästa år. Varför? Jo för med stor sannolikhet tappar dom Thern till malmö i sommar när Roland drar.

16. Qviding
Tränaren Lasse Ternström tvivlar om kvaliteten finns i laget och det gör jag med. Nej Qviding har inget att göra i Superettan.

Årets Skyttekung: Paulinho
Årets Överaskning: Ljunskile
Årets Överaskning 2: Västerås
Årets Genombrott: Christer Gustavsson (Hammarby) Nahir Besama (Assyriska)
Årets Sämsta: Qviding

//Raz

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0