Julen är igång!

Då är julen igån för detta år. Igår började den dock för mig när jag och Amaya lagade Tacos hemma samt baka peppakakor. Efter allt gick vi ut och lekte i snön och åkte pulka. Det sköna nu är oxå att julspärren är borta för iår. Då kan man undra vad är julspärren? Jo jag har vissa regler man inte får göra innan den 1 december eller 1 advent. Det är att inte äta peppakakor, dricka chokladdryker, dricka shaite, äta lussebullar och äta annat eller göra annat som har med julen att göra. Gladast att spärren är borta är nog Amaya som försökt ända sen oktober hittat fel i spärren, dock utan att lyckas.

Julbaket fortsätter redan idag dock då min familj som tradition att baka både peppakakor och lussebullar första advent tillsammans. Detta brukar sättas runt 14:00 men eftersom vi är för det mesta en blattefamilj är förseningar givet. Klockan är nu 18:17 och vi har inte börjat än men det kommer! Enligt mina kalkulationer kommer baket vara igång vid 19:30.

Iaf julen är igång nu och då betyder det att fika 1000 gåner på stan, leka i snön, åka skriskor/pulka, köpa/baka peppakakor/lussebullar, baka annat julgodis och dricka tonvis med varmchoklad. Nytt för iår är oxå att jag har fixat en gamal bra jul kalender då dom nya suger. Det blev såklart Julens hjältar. Ju mer julen går kommer jag komma med recensioner av Bästa, peppakakorna, fikaställerna, julfilmerna och kanske bästa recepten till julgrejer.



Kattungar!

Jag har om ni inte vet 2 st katter. Och under en längre tid har en av katterna som heter Mombaza varigt gravid. Så jag har väntat ganska länge på att dom ska komma och idag kom dom äntligen! Någon som dock vart mer uppspelt än mig är kära Papaya! Det blev iaf 2 kattungar och dom ser rätt tigerrandiga ut. Namnen är tyvärr inte bestämda men jag hoppas att ena heter ngt likt Kongo/Zimbabwe och den andra Toulouse.
Nedan följer bilder:








Projektarbete

Då var projektarbetet med Teatern och allt där till slut för denna termin. Idag körde vi sista uppsättning av musikalen Hercules. Annars så spelade vi upp den i måndags och tisdags oxå. För er som inte vet så har jag och min klass haft projektarbete förra veckan. Vi bestämde oss för att göra en musikal av disneyfilmen Hercules. Varför det just blev Hercules är pga vi har jobbat mycket med Antiken under terminen.

Jag spelade Hades och pjäsen var väll inte helt okej tror jag för att vara gjort på en vecka. Dock tyckte lärarna att den var mer än bara okej men jag vet dock inte liksom dom är lärare ofta dom säger att den inte håller måttet. Teatern finns iaf på nätet och Facebook såklart. Om ni vill se eller se om mästerverket klicka här.


Hercules (disneyomslag)

***
Datorerna som vi väntat på så länge kommer äntligen komma inom en kort tid. Efter skolan först sagt att vi ska få hämta ut dom i slutet av september för att sedan ändra till vecka 45 kommer nu äntligen komma. Bara drygt 63 dagars försening, men bättre sen än aldrig. Iaf så fick vi hem lappen idag där föräldrarna ska skriva under så vi lär nog få den imorgon, på fredag eller möjligtvis början på nästa vecka. Det blir iaf en HP och ska kosta 14.000 lax i butik så känns ju ganska bra. Dock känns det jävligt slöseri med pengar då datan endast är till för skola och då borde en data som e värd ungefär 3-4 tusen kunna fungera. Men ska nog inte klaga att jag får en för bra data. Mycket nöje iaf.


HP-Data

***

Datumet på den årliga utomhus(mellanslag?)hockeymatchen på Kärrtorp ip är nu satt. Det blir den 4 December, alltså nästa söndag. Bajenfans Hockey förening starta 2008 så detta blir 3 året klubben existerar. Och har sedan sin existens bjudit fans på 2 riktigt hetamatcher per säsong. Ena matchen är utomhushockeyn på kärrtorp och den andra är att sista matchen för året avslutas på Hovet. Nu äre alltså snart för utomhus hockeymatchen att ta fart. Kommer bli riktigt kul och såhär har det sett ut de senare åren på Kärrtorp:


Bajen-Älta

08/09: Bajen Fans Hockey- Örby
09/10: Bajen Fans Hockey - Älta

//The Raz

Mardrömmen

Teater
Då har vi haft projektvecka i skolan. Det vi gjort är en Musikal/teater om Hercules. Teatern känns ändå som den är ganska bra och är cirka 20-25 minuter. Jag spelar den onda snubben i pjäsen, alltså Hades. Som ni hör så har det vart en rätt chill vecka då vi har arbetat med pjäsen från måndag-fredag. Nästa vecka på måndag, tisdag och onsdag så har vi föreställning. På måndagen så har vi för föräldrar och vänner sedan på tisdag på dagen har vi för SK3 och bygg 3:an. På onsdag är ännu okänt.

***

Finalförlust

Förlusten i Svenska Cupen final mot Helsingborg håller på att sätta sig. Men sen när man tänker vidare och tänker på allt som vi kunde fått, alltså Europa spel plus vinstsumman för vinna svenska cupen och vilken fest det hade blivit på hela söder. Liksom hela Södermalm hade kunnat leva på denna vinst i många år. Men även om det fortfarande är tungt har jag iaf börjat smälta förlusten lite.

***

Mardrömmen
Det var söndag och Amaya och några av hennes klasskamrater samt deras italienare (som var på skolbesök) kom till Amaya. Men det var en tjej som utmärkte sig något extra hon var tjock och lång alltså en stor kvinna (som förövrigt hade förstört Amayas klasskamrat säng dagen innan). Men det som det rör sig om är att jag fråga om hon ville ha en kudde att sitta på dricka läsk eller äta chips osv men det ändå hon svarade med var att ge mig en dödsblick. Detta gjorde till att jag drömde mardröm om henne. Hon jagade mig med kniv. Iaf riktig läskig dröm som slutade med att jag hög den store italienaren för att sedan vakna upp direkt.

***

Taggad på ny säsong
Hammarbys Silly Season har börjat. Nästan alla som man velat ska lämna har lämnat samt att vissa grymma spelare från HTFF har skrivit nya kontrakt och uppflyttats till A-laget. Även har den Nye assisterade tränaren Roger Sandberg skrivit på för klubben. Roger har bland annat tagit upp Gröndal från division 3-1 och i Division 1 där dom spelade kval till superettan men förlora. Så som ni ser här känns det jävligt bra och tror säsongen 2011 kommer bli jävligt bra! Och för er som vill ha stjärnnyförvärv, stå ut! Tro mig dom kommer senare.

***

Helg

Nu äre helg och det märks på stora vägar. Bla när Amaya lagade mat. Jag skulle precis börja att reta henne lite men istället för att dampa och bli Hulken skämta hon bara bort det. Samt att hon och hennes syster sprang runt i huset medan dom dansa och sjöng. Jo glada miner här iaf för det märks att det är helg, och det gillas väldigt mkt!

//The Raz*


2011: års motståndare

Upplagan av Superettan 2011 står klar och här är Hammarbys motståndare:

  • (AS10) Åtvidabergs FF
  • (AS10) IF Brommapojkarna
  • (SE10) Gif Sundsvall
  • (SE10) Landskrona BoIS
  • (SE10) Ljungskile SK
  • (SE10) Falkenbergs FF
  • (SE10) Assyriska FF
  • (SE10) IK Brage
  • (SE10) Örgryte IS
  • (SE10) Degerfors IF
  • (SE10) Ängelholms FF
  • (1N10) Västerås SK
  • (1S10) IFK Värnamo
  • (SE10) Jönköpings Södra IF
  • (SE10) Östers IF
Lite korta tankar om Motståndarna är att det skulle vara Roligt med en Premiär i superettan 2011 borta mot Örgryte som inte är så jätte långt. Då sånafall skulle drömmen vara på en varm april lördag så vi skulle bli så många som möjligt. Annars skulle Landskrona vara roligt men det är rätt långt. Hemmapremiären skulle sitta fint mot ngt lag som faktiskt drar publik och då äre väll Assyriska som drar rätt många i Superettan. Och i tredje omgången skulle VSK borta sitta fint. Dom 3 första omgångarna skulle vara helt magiskt och helt tokpepp.

Sedan på sommaren skulle det vara kul att invadera störda städer som tex Degerfors, Brage eller Falkenberg. Värnamo och Jönköping skulle nog oxå vara rätt roliga sommar matcher där man bara åker solar och har kul.

Och sedan på Hösten då allt gäller vill man möta lite lag med rivalitet igen och då skulle nog Assyriska och Landskrona/Öis borta vara sköna matcher.

Något runt detta skulle vara det optimala schemat enligt mig. Först börjar man med feta motstånd sen i mitten har man betydelselösa motstånd för att sen runda av säsongen där man börja, alltså feta motstånd. Men Schemat kommer runt December/Januari och då får vi se hure blir.



Längtar redan, Foooorzaaaa!

Utvärdering från säsongen del 2 (Spelarna)

Målvakter
Nr. 1 Rami Shaaban 0
Helt jävla värdelös! Största floppvärvningen någonsin. Han hann spela fyra matcher innan han skadades igen(!) 4 matcher!!!! Totalt sen 2008 har Rami spelat 22 Seriematcher utan hela 90 möjliga. Även om han spelat så lite kan jag inte ge han en nolla när han är så dålig att han skadar sig hela jävla tiden. Hoppas Hammarby och Rami kommer fram till att förtidspansionera horan!

Nr. 40 Johannes Hopf 3
Johannes och Syrianskas målvakt är helt klart de stabilaste målvakterna i superettan. Johannes bästa sida är luftspelet, Frilägen har han oxå visat sig vara bra på. spelet på fötterna behövs förbättras. Finns nog inte mkt mer att säga än att Johannes är en lovande målvakt som kommer hålla god allsvensk klass om några år.

Försvarare

Nr. 2 David Johansson 2
Började säsongen uselt med ett självmåli Ängelholm sen dess har han blandat och gett. Sin bästa period var i mitten av säsongen där han var mycket stabil men tappade sen ju mer säsongen led.

Nr. 3 Jose Monteiro 3
Började säsongen likt David dåligt men ju mer säsongen led växte José mer och mer. José har varigt ytterst stabil denna säsong och växt både som spelare och ledare i Hammarbys försvar. Mycket viktig i Rogers lagbygge.

Nr. 4 Christian Traoré 2
Kom från sin utlåning i sommras sen dess spelade han helt ok tills han flyttades till höger under Rogers regi där han växte.

Nr.5 Robin Wikman 2
Varigt mycket skadebenägen denna säsong men det han spelat har han gjort bra. Tycker vi ska Behålla Robin och placera Fadi på vänsteryttern medan vi säljer Simon.

Nr. 6 Patrik Gerrbrand 1
Skadebenägen han oxå dock det han har gjort har varigt ytterst dåligt. Patrik har sett sina bästa dagar och får nu kämpa mycket mer än han gjort innan för ens komma med i matchtruppen.

Nr. 13 Isak Dahlin 1
Spelat några enstaka matcher där han blandat och gett. Isak är bara 23 år så tycker vi ska ge killen en till chans att lyckas i den grönvita tröjan.

Nr. 20 Filip Bergman 1
Finns inte så mycket att säga, Filip har fina långbollar men mer än så finns nog inte.

Nr 22 Monday James -
Varigt skadad hela säsongen och kan därför inte betygsättas. Annars det han spela 2009 gjorde han oehört bra och trots att han är skadebenägen så ska vi ge han en till chans för när han blir som bäst är han en av dom bästa backarna i Allsvenskan.

Nr. 23 Mauro Saez Jarpa 1
För klen och dålig på det defensiva jobbet. Tycker vi ska ge han en eller två chanser till men sånafall som yttermitt.

Nr 27 Marcus Törnstrand 3
Har spelat några enstaka matcher för Hammarby när Roger tillsattes kom han igång på riktigt. En stor snabb aggresiv mittback som kommer bilda superettans bästa mittlås med José 2011.

Mittfältare
Nr. 7 Carlos Gaete 2
Carlos fick ingen speltid under Borkens regi men sen när Roger "Kungen" Franzen tog över blev det 6/6 möjliga matcher som han klarade av helt okej. Mot Kalmar var han riktigt bra kan nog växa under Roger så vi får se 2011 hur det blir men lovande är han helt klart.

Nr. 8 Fredrik Söderström -
Inte alls fått mycket speltid och skulle inte alls kännas rättvisa att betygsätta det lilla han lirat. Bajen och Fredrik går skilda vägar 2011.

Nr. 10 Andreas Dahl 2
Inte alls passat bra med Bojassen eller Traore bredvid sig. Vet dock att han kan bättre och det har han visat lite under Roger.

Nr. 14 Sebastian Bojassen 2
Kämpar och kämpar men Sebastian är tyvärr inte så bra. Ändå vill jag ha kvar honom 2011 pga han kan bli bättre.

Nr. 15 Petter Furesteth 3
Har varigt bra visat att hjärtat för Bajen finns. Tror han blir viktig pjäs 2011.

Nr.19 Vlado Zlujotro -
Spelat för lite av säsongen för betygsättas. Nu är han utlånad till något spanskt lag.

Nr. 23 Maic Sema 3
Växt något oerhört! Vilken spänst och teknik Maic "Magic" Sema har. Väldigt viktig i Hammarbys anfallsspel, kommer bli en nyckelspelare under Rogers regi.

Nr. 26 Simon Helg 1
En totalflopp efter år 2009 höstsäsong. Simon har ingen framtid i superettan då det är en för fysisk liga för honom. Så sälj till Bari för 5 miljoner och sen ta hem honom när han utvecklas till den spelare han kan bli.

Nr. 33 Fadi Malke 3
Började få speltid när Roger tillsattes och har gjort det mycket bra på vänsterbacken. Han är en otroligt lugn spelare med fin vänsterslägga och bra blick för spelet. Är egentligen Vänsterytter. Ber till gudarna att han blir kvar 2011 och inte Syrianska får han.

Anfallare

Nr. 9 Sebastian Castro Tello 3
Började som förväntat, helt vanlig spelare utan att utrycka sig speciellt. Men under sommaren växte han något oerhört och visa sitt riktiga ja. Otroligt viktig i Hammarbys anfallspel, Kommer växa under Roger och bli en ordentlig Nyckelspelare 2011.

Nr. 16 Tobias Holmqvist 0
Det han spelat har han gjort uselt. Tur för han att han inte lirat mer för då skulle han nog få ännu lägre betyg.

Nr. 17 Linus Hallenius 4
Har gjort 48 %  av Hammarbys mål i Superettan 2010 och med det räddat oss från att åka ner i Superettan. Åker till Geona efter säsongen för att spela Italinesk toppfotboll

Nr.36 Christer Gustavsson 2
Fick sin speltid när Roger tillsattes. Gjort det helt okej men tror han verkligen kan växa, finns stor potenisal i södergrabben.

Årets stjärna:
Linus Hallenius

Årets Utroppstecken: Maic Sema

Årets flopp:
Simon Helg

Årets nykomling: Johannes Hopf

Årets genombrott: José Monteiro

Årets Tekniker: Sebastian Castro Tello

 

Betygskalan:
5. Svensk Landslagsklass
4. Håller god Allsvensk klass
3. Bra
2. OK
1. Dålig
0. Usel

 

//The Raz


Utvärdering från säsongen del 1 (Tränarna)

Mikael Borgqvist - IG
Borken ledde Hammarby i 25 omgångar. Där blev det 35 inspelade poäng, 39 gjorda mål och 35 insläppta. Borken fick in 1,4 poäng i snitt varje match. 1,56 gjorda mål och 1,4 insläppta mål per match. Linus Hallenius gjorde 17 av dessa 39 mål alltså 48% av Bajens hela målproduktion.

Mot de mindre "anrika" lagen i superettan som Väsby(3/6)*, LSK(1/3), Falkenberg(2/6), Ängelholm(3/6), Jönköping(1/6), Brage(0/6), Öster(3/6), Degerfors(0/3) och Trollhättan(6/6) tog Hammarby bara 0,8 poäng i snitt mot de mindre "anrika" lagen under borken.

Mot de mer "anrika" lagen i Superettan som är: Örgryte(0/3)*, Norrköping(0/6), Assyriska(6/6), Syrianska(3/3), Sundsvall(4/6) och Landskrona (3/3) tog Hammarby 16 poäng på 9 matcher. Alltså 1,8 poäng i snitt per match.

* = 3 poäng utav 6 möjliga.

Borken ledde bajen oxå till Semifinal i Svenska cupen där han vann mot värmdö borta, Trelleborg hemma, Elfsborg hemma och Bp Hemma.

Kommentar: Som vi ser här väldigt tydligt så hade bajen väldigt svårt mot de mindre "anrika" lagen. Bajen tog bara 0,8 poäng per match. Det kan bero på Motivationsbrist tror jag. Borken hade ingen spelidé och sedan när han inte kunde peppa spelarna på rätt sätt i en bortamatch mot Falkenberg är det svårt för spelarna att möta ett fysisktlag likt Falkenberg. Och mot de mer "anrika" lagen var det "Större matcher" och därför kunde spelarna peppas av publiken till att ta poäng. Som vi ser oxå på Svenska Cupen att Bajen presterar bara mot de bättre lagen under Borkens tid. Något var helt klart fel under Borkens tid som vi ser här tydligt, Motivationsbrist samt ingen spelidé gjorde dessa resultat. Tycker Borken gjorde rätt med att bli en bamseröst för i fotbollen har han inget att göra.


Roger Franzen - VG
Roger Franzen tog över Hammarby till omgång 26. Roger vann 2 (Degerfors(h) & Landskrona (b), kryssa 2 (LSK (b) & Syrianska (h) och förlora 1 (Örgryte (h) match. Roger tjänade in 8 poäng utav 5 matcher. Hammarby gjorde 6 mål och släppte in 5 under Rogers regi.

Roger ledde sen Hammarby i Svenska cupens semifinal där dom vann mot kalmar för att sedan förlora finalen med 1-0 mot Sveriges nästbästa lag.


Kommentar: Roger har helt klart presterat bra som huvudtränare för Hammarbys A-lag. Han kom in i ett läge där redan bajen var klara för Superettan 2011. Man kan tänka sig att spelarna då bara kunde gå och hänga och vara mentalt trötta på fotbollen men Roger vände det till en bra sak. Roger har nu verkligen tätat till försvaret ordentligt och gjort att Bajen har ett mer spel på backen. Jag tror Hammarby bara kan växa under Roger och ser fram emot att ha Roger som tränare och ledare säsongen 2011.

//The Raz*



Ekonomin är äntligen i balans.

Min ekonomi har länge varigt riktig dålig med skulder över 3000 kronor till olika personer samt andra jobbiga avgifter. Jag har varigt skuldsatt ända sen början av april då skuldkedjan började. Men nu har det äntligen börjat klarna. Just nu har jag endast 650 kronor kvar av alla skulder och avgifter och sen är jag fri. Sen efter jag sålde min wesc jacka så har jag hela 1300 kronor på kortet nu. Att den är jul om knappt två månader gör saken inte sämre. Jag kan nu slippa försöka skrapa ihop varje mynt som finns i mina byxor och rum för att få råd med en matchbiljett. Så otroligt skönt att Ekonomin har börjat komma till rätta.

Inför säsongen 2011 ska jag köpa ett säsongskort så jag slipper tänka varje månad att jag spara lite pengar för att råd med matchbiljett. Nu kommer bara borta resorna vara min utgift till Bajen.

***

Höstlovets sista dag är det idag. Den kommer förbrukas med att åka till stan med Amaya, mycket nöje. Annars har lovet generellt varigt okej. Mycket fifa och Two and a half men.

***

Helsingborg är nog det mest dystra laget som finns trots deras guldläge dom haft hela säsongen har dom bara sålt slut på biljetterna en gång och de va derbyt mot Malmö. Inte nog med det deras kostnader på biljetterna är helt brutalt billiga där bla ståplats kostar från 29 riksdaler. För att slutföra vilket skitlag Helsingborg är så har dom inte ens sålt slut på sina biljetter till guldmatchen mot kalmar.

***

Finalbiljetterna släpps på Söndag för säsongare som får förtur till biljetterna i 2 dagar men varje säsongskort får bara köpa två biljetter. Så på tisdag släpps biljetterna för oss andra. Men jag slipper köa som en idiot klockan nio på hornsgatan för jag har säkrat min biljett då jag känner en säsongare som ska köpa en fin klackbiljett till mig, mycket trevligt!

//The Raz

Filmtips- Skräck

Då är det dags att ge ut lite filmtips på detta mörka höstlov. Dagens kategori är Skräck.

Rec
En av de bästa skräckfilmer jag sett. Otroligt vällgjord och smått realistsikt. Om du ska ladda ner filmen tänk på att ladda ner med text då det är en spansk film.
Betyg: 5

Rec 2

Sen är det såklart att ni ska se uppföljaren direkt efter. Denna är inte lika bra men värd att se.
Betyg: 3

Pananormaly Activity
Denna ser ni på egen risk. Den läskigaste film jag någonsin sett utan konkurens. Otroligt välgjord och realistsik enligt mig.
Betyg: 5

Identity

En jävligt smart film som är ett måste, Snudd på thriller.
Betyg: 4

Saw
En riktigt bra rulle som inte är så skrämande men väldigt bra
Betyg: 4

Sjätte sinnet
Inte heller så jätte läskig men ändå en väldigt bra film som är ett måste.
Betyg: 4

Andra skräckfilmer:
Hide and seek
Room 1408
Fredag den 13:e (alla 8)
Hyresgästen
Barnhemmet (dramathriller)



Inom kort så trappar vi ner steget till bra thriller filmer.

Höstlov

var det äntligen lov igen efter 12 veckors skola. Första perioden i skolan har vart rätt lugn med inte så mkt plugg. Det började lugnt sen kom en mycket hektisk tid i mitten av perioden där allt skulle lämnas in och skrivas prov. Men sen mot slutet blev det lugnare och då handla det för det mesta om att avsluta de påbörjade och börja med nya saker. Det som vart lite kaosigt var efter 3 veckor då jag bytte klass mitt i allt men sedan nästa dag byta tillbaka. Men det var inte så jätte farligt, skolan skötte allt bra.

Sen har det oxå gått otroligt fort sen man börja skolan tills nu när man har jullov om mindre än två månader. Och de månader kommer gå supersnabbt, första veckan efter lovet ska jag bo hos Amaya och efter den veckan är det bara runt 25 skoldagar kvar som kommer gå riktigt snabbt då julen är nära så man kommer för det mesta vara glad.


***
Vinsten över Kalmar har fortfarande inte lagt sig, kan fortfarande inte tro det vi är i final! Detta är helt klart det största jag varigt med om och jag bara njuter av varje dag som cupsemifinalist. Tänk om vi vinner cupen då är vi inte bara Cupvinnare utan även lite rikare samt europaklara! Tänk en resa till Italien, norden eller Tyskland i EL-kval. En sån resa skulle göra nästa säsong så mycket enklare! Drömmar som drömmar först måste vi vinna cupen eller se Helsingborg vinna guld för detta ska ske.

Utvärdering av säsongen kommer efter finalen

***
Nya planer om bloggen har jag fått. Bla när jag gör min årsredovisning ska jag lägga till inlägget Spåkula. Det inlägget kommer jag alltså försöka spå en eller några stora grejer som kommer hända varje månad på året 2011.

Jag funderar på hur jag ska göra med min blogg struktur, jag vill förminska antalet till kategorier men vet inte hur jag ska göra. Sen så har jag ändrat lite på Kategorin The Raz notiser. Istället för att varje notis inlägg ska heta The Raz notiser så kommer jag döpa om inlägget till huvudämnet av mina notiser likt detta. Dock kommer kategorin The Raz notiser inte byta namn då det fortfarande är notiser.

Nu när det blir kallare och kallare ute så kommer jag skriva om massor av olika filmer.

/The Raz

RSS 2.0