Hammarbys spelar betyg 2008

Det var 24 Spelare som var i Hammarbys trupp iår. 2 målvakter, 7 backar, 10 mittfältare och 5 forwards. Det fanns några fler spelare i bajens trupp men för att betygsätta måste dom spelat mer än bara 1 match.

Här nedan följer betygen och en liten kommentar och sen längst ner så hittar du vad betygen betyder. Betygskalan är 1-5. Vi börjar även från mållis till forwards. Betygen står efter spelarens namn i ifylld svart.

Målvakter


Nr 1 Rami Shaaban 1
Kommentar: Jag kan inte ge något annan för en sån skade fylld målvakt som Ramai är. När han väll kommer in i en liten rytm så pajar sig allt. Rami har bara kostat en massa pengar för Hammarby och jag tror det är bäst om inte något ändrar sig snabbt att Hammarby och Rami går skillda vägar. Då han långt ifrån presterar vad han kostar.

Nr 35 Kristoffer Björklund 2 (kontraktet går ut i December Och Hammarby har inte valt att förlänga)
Kommentar: Backuppen som värvades inför 2008 som backup till Rami. Björklund har dock ändå spelat dubbelt så många mer matcher än vad rami har gjort. Kristoffer har blandat och gett och han har gryma reflexer men sitt usla posetionsspel förstör för honom. Skulle kanske gett honom en 3 om han skulle spelat lite bättre i ödesmatchen mot Trelleborg. För ostabil och därför tror jag att det är bäst om att Bajen och Kristoffer går skilda vägar.

Backar

Nr 2 David Johansson 2
Kom igång på slutet och har bara vissat en "okej" standard inget annat.

Nr 3 José Monteiro 1
Snubben är grymt snabb men lets face it snubben kan verkligen inte markera en spelare. Monteiro är en säkerhetsrisk och jag tror nog det är bäst att Bajen och José går skillda vägar.

Nr 4 Christian Traore 2
Har blandat och gett otroligt mycket under säsongen. I början var han okej och sen lite sämre men sen när hammarby mötte malmö på våren så flyttades han till högerbacken där han var skit bra. Han kämpade bara som den där ute och visa står kämparglöd. Sen efter några matcher på högerbacken s blev han sig vanlig igen alltså bara en "okej" spelare. På hösten flyttades han upp till mittfältet där han hittat sitt rätta jag igen. Han är såklart en snudd på en 3:a och jag tror det är viktigt att ha lite fysiska spelare i superettan så Det är nog bäst att vi behåller Traore.

Nr 5 Emil Johansson 3
Öppna säsongen galant när han skjöt årets mål redan från första omgången. Sedan några omgångar senare gjorde han mål mot Djurgården. En underbar vår i Bajen och hans vår säsong fick klart en 5:a men hans höst var inte lika bra tyvärr.  Hoppas han stannar men Europa suktar nog efter honom. Om han stannar kommer han vara en evig hjälte i mina ögon.

Nr 6 Patrick Gerrbrand 2
Kom till sommaren och började galant med att göra mål i premiären. 3 mål blev det framåt. Skulle fått bättre betyg om han inte gjort många misstag som har resulterat i mål. Dock tror jag han håller en otroligt hög Supperettan klass så jag hoppas att han stannar.

Nr 13 Igor Armas 3
Igor visar enormt hjärta och kämpar otroligt bra. Kung i luftrummet oxå och kan nog aldrig förlora något där. Igor har gjort klockrena brytningar men ibland har han gjort bort sig oxå med sina satsningar. Men han är bara 21 år och snubben lär sig. Jag tror Igor Armas är Superettans näst bästa back just nu så jag hoppas att han stannar.

Nr 21 Monday James 4
Bästa Backen i Hammarby i mina ögon. Trots sina 23 år så är en så lugn i sin spelstil. Riktigt bra back och det är synd att han varigt borta stora delar av säsongen men han kommer tillbaka som supperettan bästa back 2010

Mittfältare

Nr 6 Lolo Chanko 3 (drog i somras)
Lolo var helt okej 2008 men kunde göra vissa saker bättre. Såg ut som att han tröttnade på bajens usla spelare och ville ge sig av.

Nr 7 Carlos Gaete 2
Blandat och gett men trots han gjorde en usel vår så kom han igen med en ganska bra höst. Vill nog att han ska stanna men inte i hela världen om han drar.

Nr 8 Fredrik Söderström 1 (kontraktet går ut i December, inte bestämt än om han förlänger)
Han kämpar som fan men let's face it snubben håller inte han är för gammal. Blir gärna av med snubben.

Nr 9 Sebastian Castro-Tello 2
Har aldrig fått spela på sin riktiga posetion Offensiv mittfältare detta år. Han har spelat forward som han klart och tydligt inte håller för. Hoppas på en bättre säsong 2010 om inte så får han dra direkt.

Nr 18 Haris Latinen 2
Varigt utfrusen av TG hela våren sen vid hösten har han visat att han har klara offensiva kvaliteter. Var en av dom bästa när han fick spela. Varför han inte fick spela på hösten fattar jag inte. Om han sänker lönen så kan han gärna vara kvar i supperettan och få en sista chans som Castro.

Nr 20 Andreas Dahl 3 (kom i somras)
En riktigt viktig kugge som Bajen måste spara till supperettan. Andreas är en spelare som vi kan bygga runt. Även om han varigt lite onsynlig vissa matcher så har varigt en av bajens bästa poängspelare trots att han kom till sommaren. Dock ser jag inte han som en defensiv mittfältare utan helst offensiv mittfältare. Eller högerytter?

Nr 22 Claudio Da Silva 1 ( kom i somras på lån med köpoption)
Gjorde en bra match mot Djugården och Helsingbort efter det har det gått mycket sämre. Och tex mot Gnaget visade han att han inte räckte till. Hammarby har inte uttnytjat köpoptionen på honom som dom har och enligt mig är det heöt rätt. Med vår ekonomi så kan vi inte stå och satsa på osäkra kort.

Nr 23 Maic Sema 2
Inte fått spela mycket. Men han har gjort en del kanon matcher bla inhoppen mot AIK och BP var lyssande. Hoppas han utvecklas rätt och hoppas han får genombrottens år i superettan. Han borde stanna för snubben har klart mer att visa.

Nr 26 Simon Helg 3
På våren blandande han med prestationer. I somras var han inte bra men sen i hösten blommade han upp och gjorde hela 4 Mål på dom 6 senaste sista matcherna. På året gjorde han oxå 3 assist. Han har sagt att han ska stanna och det vill jag verkligen kommer vara otroligt viktig för bajen 2010.

Nr 27 Vlado Zlujotro 1
Gjorde en par bra match mot Helsingborg och Djugården sen har han inte gjort mkt mer. Otroligt seg såg han ut på hösten men vi får hoppas att han blommar mer upp i Superettan. Man måste ju förstå att det är ett jätte stort kliv från division 1 till Allsvenskan. Så han får gärna fortsätta.

Anfallare

Nr 10 Charlie Davies 5 (drog i somras)
Med Charlie skulle vi aldrig lämmnat Allsvenskan. Han han med hela 7 mål 11 matcher. Han fixade oxå målen på egenhand. En otroligt bra spelare och om han skulle spela i ett mittenlag bara skulle han nog göra 13 mål på 11 matcher.

Nr 11 Freddy Söderberg 1
1 mål gjorde han i år på 23 matcher. Missat otroliga läggen osv. Ändå så har han en bra egenskap att han är kyllig när han får frilägen. han har inte fått så många bra läggen heller men ändå snubben har missat ett par självklara oxå. Han får gå men blir inte ledsen om han stannar ett år till då jag har lite hopp för honom.

Nr 15 Natan Paulse 0
Har aldrig sett en dåligare spelare i Bajen. Han har inte en enda bra egenskap. Även trots 190 cm så vinner han inte allt i luften. Men när han gör det kan han inte heller styra dom. Han har gjort ett mål iår och det var på en lobbnick som var riktigt snygg. Jag säger att han är väll helt okej på lobbnickar då han gjorde ett exakt likadant mot Djugården omgången innan. Denna snubbe måste lämna omedelbart jag betalar till och med för att slippa hans spel och hans lön.

Nr 17 Linus Hallenius 1 (kom i somras)
Inte sett så mkt av honom. Han har väll varigt lite dålig i dom flesta matcherna men han kom ju inte i ett fint läge. Han är en talang och vi vet att han platsar i superettan. Får gärna stanna och visa vad han går för.

Nr 19 Rafael 1 ( kom i somras på lån med köpoption)
Har sett att han har varigt okej i vissa matcher. Dock har han varigt usel i vissa. Han får stanna om hans lön ligger runt 30 000. och om man kan köpa honom för runt 2 miljoner. Annars så kan han packa sin grejer att dra och det är det jag tror han gör då Bajen nog inte kommer satsa på honom och det är rätt då jag tkr det räcker med osäkra kort för nu.

Tränare:

TG 1
TÅ 0
AP 2

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ah där har ni mina betyg. Vilka spelare som jag vill stanna står ju där. Mer om Superettan 2010 och sånt inför och vad vi ska göra kommer senare.

Betygskalan:
5. Svensk Landslagsklass
4. Håller god Allsvensk klass
3. Bra
2. OK
1. Dålig
0. Usel

//The Raz*




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0