Från bajengruppen...

pp till bevis, är vi världens bästa publik eller är Du bara en bluff? Fy fan va bra. Seriöst, det kan inte bli bättre än så här. En sketen poäng på tre matcher. Inga spektakulära nyförvärv som förstör och ingen enig mediakår som tippar oss i topp. Däremot en massa gnällspikar som beklagar sig över vårt kära Bajen. Det är nämligen fel på allt: styrelsen, spelarna och en pissig tränare som inte bevisat ett skit. Släng in lite gammal skåpmat som taskig ekonomin, så-dumma-mot-oss- media, pissdomare med mera så har ni Bajens silly season och säsongsstart i ett nötskal.

 För er som inte fattat någonting kan jag bara säga en sak: det är precis så här det ska vara. Det här är Bajen, inte Real Madrid. Det här är på riktigt: Vår Livsstil, Andras Hobby. Det får aldrig bli för lätt, vi får aldrig någonsin hamna i en sits där det plötsligt finns en massa superstjärnor, supergenerösa sponsorer, superproffsiga organisationer och Mourinho på bänken. Glöm det, det enda det leder till är lathet. Vi är Bajen, här finns inget utrymme för lathet.

Nu är det istället upp till bevis. Vi supportrar lever för festen på läktarna. Fotboll handlar om oss, det är vi som är superstjärnorna, det är vår show och det är vi som måste göra grovjobbet. ”Don’t ask what your club can do for you, but what you can do for your club.” President Kennedy yttrade dessa ord efter att ha stått på vår härligt gråa och kalla betong på Söderstadion. Det är våra grabbar där ute på planen och det är vårt jobb att stötta dem på ett sätt som får alla andra att skämmas med tårar i ögonen. Söderstadion är vår arbetsplats och vi älskar att gå till jobbet. Vi älskar att gå till jobbet så mycket så att vi betalar gärna för det.

Enligt en massa förståsigpåare så är 2009 ett mellanår för oss, ett förlorat år. Sicket skitsnack. Det finns ingen mellanmjölk i Bajenland. Istället har vi den bästa chansen på många, många år att bevisa oss för oss själva och omvärlden. Är vi världens bästa publik eller inte? Du bestämmer, är du en medgångssupporter, eller inte? Hammarbys hemsida har cirka 33 000 unika besökare i veckan, så jag vet att du läser det här. Och om du kommer på första derbyt på måndag, om du tar med dig en polare eller två, om alla sjunger i 95 minuter i Hammarbys namn, så kommer vi att kunna visa vår sanna natur. Visa omvärlden det vi redan vet. Det är vi som är Hammarby. Och alla andra vill vara som vi.

/Frank

The Raz*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0