Varför Hammarby åkte ur del 1

Det fanns många olika anledningar till att Hammarby åkte ur allsvenskan 2009, jag kommer skriva om dom främsta anledningarna. Eller 4 namn som hjälptes åt att förstöra hammarby.

Första namnen ut:

Henrik Apelqvist & Jan fridman
Henrik Apelqvist började skiten redan när han tog över som vd år 2001. Han uttala sig att "om Malmö kan ge höga löner kan vi" Något som var helt sjuk då Hammarby verkligen inte ekonomin för de. Jan fridman stod bara och titta medan Henrik gjorde misstaget att ge medelmåttiga spelare ofantligt mkt i lön.

Detta gjorde att ekonomin tog en hård smäll genom åren och Dessa herrar kunde bara stå och titta på. Sen så avgick Henrik och lämna allt i nästa styrelse/ordförandes händer. Jan Fridman avgick oxå fast lite senare. Men innan så kom han med det störda uttalandet när han fick frågan av pressen om hammarby hade matrial för att komma topp 4? då svara han "Våra löner är för topp 4 iaf". Och då undrar jag hur kan man ge så dåliga spelare som vi har idag så höga löner? Otroligt fräckt och fegt att lämna ett sjunkande skepp som man själv gjort, FY! Men inte bara dessa personers fel utan även Tony Gustavsson/Mikael Andersson som vi kommer till nu.

Tony Gustavsson
Snubben som jag respekterar för sitt engagemang, hjärta och passion. Denna snubbe tar verkligen Bajen och fansen på allvar men men snubben har brister. Han kan prata han tänker fotboll enormt men han har inte ett öga för vad som är bra eller dåligt. Han har gjort enorma fel rykteringar och det gör att det är lite hans fel att bajen åkte ur. Han tog upp värvnings budgeten och löne budget genom att värva folk som Freddy Söderberg, Natan Paulse och Fredrik Söderström. Dessa spelare har inte presterat någonting och om Tony skulle kunnat dissa dessa spelare skulle ju Bajen kunnat köpa andra och i det kanske såna som skulle varigt spelare som räddat bajen.  Men såklart långt ifrån Tonys fel att det går som det går mer åt Henrik och Jans fel som gjorde att Bajen fick den ekonomin dom fick.

Del 2 Med Mikael Andersson kommer imorgon.

//The Raz

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0