Bottenstriden & toppstriden

Alooooo! det är 4 omgångar kvar på Allsvenskan. Det har spelats 26 omgånger. 13 hemma och 13 borta. För två år sen skulle Allsvenskan redan vara slut. Men inför 2008 så la dom till 2 lag så nu innehåller Allsvenskan hela 16 lag. Jag tycker det är skönt med fler matcher givetvis men sportsligt och publikmässigt är det klart sämre. Botten striden kommer handla om 4 lag. Djugårn, Öis, Bajen och BP. Halmstad och Gais är redan klara för Allsvenskan 2010 enligt mig. Nu ska jag skriva om vilka lag som kommer i toppen och botten. Men självklart mest botten för där är ju Bajen tyvärr....

Tabellen, Spelschemat och hur många poäng vardera lag tar:

13. Brommapojkarna -15 27 poäng

Spelschema:
18/10 Örebro (h) Förlust, ÖSK är bättre laget

23/10 IFK Göteborg (h) Klar förlust, GBG är ett stabilt lag och klantar inte till det.

26/10 Gais (b) Förlust. Gais har spelat Bra senaste matcherna och bp har inget som kommer stoppa dom.

1/11 Malmö (b) Förlust, Malmö helt klart höstens lag utan tvekan, Bp kommer inte stoppa ofere & co.

Kommentar:
BP är inte bra och kommer troligen inte tag några fler poäng. Eller max 2. Bp får leva på dom poängen dom skrapat ihop innan och hoppas på det bästa, Dock ser det inte ljust ut. BP har ingen skadefri trupp och det kommer bli mycket jobbiga veckor för BP. Doms ända räddning är att lagen under BP är sämre.

Slutlig poäng: 27
Nedflyttningsrisk: 35 %
Kvalrisk: 90 %

14. Hammarby (kvalplats) -17 22 Poäng
Spelschema:
19/10 Halmstad (b) Kryss, Bajen har mycket självförtroende sen sist och dom lyckas kryssa men blir inte lätt.

25/10 AIK (h) Vinst, Bajen gör det omöjliga. Även fast AIK har bäst försvare så får bajen en räddning här och tar 3 poäng.

28/10 Trelleborg (b) Förlust, Trelleborg har inget att spela för men knäpper ändå en vinst.

1/11 Häcken (h) Vinst, Bajen slår ett häcken som inte har ett skit att spela för. Men det tar lång tid innan 1-0 sitter.

Kommentar:
Bajen klarar sig pga publiken enorma stöd och När Simon Helg äntligen satt första målet som verkligen behövde suttit. Att bajen vinner över gnaget ser svårt ut men jag tror defenetivt att bajen tar minst en poäng här då Derby är ett derby.

Slutlig poäng: 29
Nedflyttningsrisk: 25 %
Kvalrisk: 65 %

15. Örgryte -24 20 poäng
Spelschema:
18/10 Helsingborg (h) Kryss, Helsingborg inte i topform medan alvaro & allbäck är skit heta. Kan sluta lite hur som helst.

24/20 Djurgårn (b) Kryss, Båda lagen kommer gå allt för att vinna. Ett lag måste bara vinna men ändå känns det som ett kryss.

28/10 Elfsborg (h) Kryss, Ellos har inte mycket att spela för här. Tror egentligen Eloos vinner här men Öis kommer göra allt för att tag poäng även sista hemmamatchen.

1/11 Gefle (b) Vinst, Gefle är inte skadefritt plus att öis måste nästan vinna för denna match. Dom har allt att spela för. Gefle har inget.

Kommentar:
Jag kan varigt för snäll på Kryss matcherna men tror faktiskt allbäck & santos lyfter öis. Men som sagt chansa lite där.

Slutgiltig poäng: 26
Nedflyttningsrisk: 80 %
Kvalrisk: 70 %

Djurgården -29 20 poäng
Spelschema:
19/10 Häcken (b) Kryss, Häcken var starka även om PG har försökt gjort Häcken till ett topplag så är ändå egentligen Häcken ett vanligt mittenlag. Djugårn tar poäng här tror jag.

24/10 Örgryte (h) Kryss, Båda lagen kommer gå allt för att vinna. Ett lag måste bara vinna men ändå känns det som ett kryss.

28/10 Helsingborg (b) Förlust, Djugårn har inte det Öis har. Djugårns 2 enda räddare i truppen är skadad och dom kommer inte göra någon vinst här. Kryss kanske men ser inte bra ut för det.

1/11 Kalmar (h) Kryss, Djurgårn kommer försöka och försöka men jag tror inte dom kommer kunna tag tre poäng mot Kalmar även om dom inte har något att spela för. Men ändå finns väl en liten vinst chans.

Kommentar:
Djurgårn har inte varigt så bra hela säsongen. Dom vann inte måstematchen mot trelleborg. Dom har inget lätt schema framför sig och det ser inte bra ut. Ändå är jag lite rädd för djugårn för man vet aldrig...

Slutgiltig poäng: 23
Nedflyttningsrisk: 90%
Kvalrisk: 60 %

slut tabbel i botten:
13. Hammarby 29 Poäng
-------------------------------
14.BP 27 Poäng
--------------------------------
15. Örgryte 26 Poäng
15. Djurgården 23 Poäng

slut Kommentar:
Det slutar med att Öis och Djurgårn åker ner. Bp håller sig kvar för att djurgårn är sämre och att Öis har otroligt svårt spelschema. Öis försöker och försöker men får för svårt motstånd och klarar inte av. Personligen hade jag hoppats att djurgården åker på kvalplats då jag inte bara vill ha ett derby 2010 utan 2 riktiga alltså. Hur det går för kvalet för bp så förlorar dom mot Sundsvall eller liknande. Simon Helg rädda hela Bajen när han sköt in 1-0 för bajen. Och Bajen fick en ny chans att visa att dom inte hör hemma i botten.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hej igen nu ska vi prata lite toppstrid! Dock inte lika som botten. Men ska skriva min sluttabbelen och lite om varje lag och deras chanser.

Göteborg och Aik är dom enda enligt mig dom enda som har chans på guldet. Det har oxå nästan alltid varigt. Det är dom två mest stabilaste lagen i Allsvenskan och ger inte bort några töntiga gratis poäng. Även om egentligen Ellos är ett bättre lag en gnaget så är ellos inte stabila dom kan förlora mot konstiga dåliga lag medan gnaget håller en fin linje där dom vinner matcherna dom ska och kryssar eller vinner mot dom stora lagen.

Det är aiks år och dom vinner allsvenskan 2009. Aik vinner mot gefle hemma och Örebro borta. Aik förlorar mot bajen men kanske kryssar. Och sen kryssar dom över GBG borta.

GBG Förlorar mot Malmö på bortaplan. Dom vinner över BP borta och sen Halmstad hemma. Dom kryssar mot gnaget.

Aik Vinner guldet med en poäng. Dom är inte bästa laget i AS men har spelat en sån stabil fotboll med en rak linje och verkligen inte tappat några tönt poäng. Tyvärr vinner dom.

Aiks Guldschans: 60%
GBGS Guldschans:40 %

Nu har vi kommit till sluttabellen och jag har ju analyserat botten och toppen. Palalr inte analysera mitten då ingen bryr sig om den. Men jag kan ändå tippa hela tabellen även fast det är 4 omgångar kvar. Så här slutar den:

1.aik
2.Gbg
3.Ellos
4.Malmö
5.Helsingborg
6.Kalmar
7.Örebro
8.Häcken
9.Trelleborg
10.Gefle
11.Gais
12.Halmstad
13.Hammarby
--------------------
14.BP
--------------------
15.Öis
16.Djurgården

Höstens lag: Malmö
Höstens vändning: Bajen
Höstens besvikelse: Ellos







//The Raz*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0